Ziua Copilului la MINA

27 mai 2024, 12:07

Animale in Lumea Artei

Descopera noua expozitie „Animale in Lumea Artei”

MINA, Museum of Immersive New Art, sarbatoreste Ziua Internationala a Copilului intreg weekendul, 1 si 2 iunie, si invita publicul din Bucuresti si din Cluj sa participe la un program artistic dedicat copiilor si parintilor. Atat la MINA Bucuresti, cat si la MINA Pop Up din Cluj, va fi prezentata in premiera o noua expozitie care reuneste capodopere din diverse perioade artistice, de la Renastere la Modernism, toate avand in comun tema animalelor. „Animale in Lumea Artei” aduce in prim-plan o selectie de lucrari celebre care surprind frumusetea si diversitatea animalelor prin ochii unor artisti renumiti. Expozitia este menita sa inspire si sa educe prin intermediul artei.

Data: 1 si 2 iunie 2024

Locatie: MINA - Museum of Immersive New Art Bucuresti, MINA Pop Up Cluj

Program: 10:00 – 21:00

Intrare: Gratuita pentru toti copiii de pana in 3 ani, 50% reducere pentru copiii sub 12 ani. Accesul se va face pe baza de bilete ce pot fi achizitionate online sau de la fata locului, in limita locurilor disponibile.

Expozitia „Animale in Lumea Artei” ofera reprezentari extrem de detaliate si realiste ale unor animale, peisaje exotice si fantastice cu tigri si pasari, scene idilice din natura sau compozitii simbolice ce reflecta relatia dintre oameni si animale. Selectia include lucrari de Albrecht Dürer, Henri Rousseau, George Stubbs, Melchior d'Hondecoeter, Paul Klee si multi altii.

Aceasta colectie diversa ofera o perspectiva asupra modului in care diferiti artisti au abordat tema animalelor in operele lor, explorand atat frumusetea naturala, cat si simbolismul si mitologia asociate cu acestea. De la realismele minutioase ale lui Dürer si Stubbs, la onirismul si culorile vibrante ale lui Rousseau si Klee, expozitia promite o calatorie vizuala captivanta si educativa pentru copii.

Operele de arta vor fi insotite de explicatii pe intelesul copiilor, astfel incat cei mici sa invete intr-un mediu prietenos si placut despre animalele ilustrate si artistii care le-au creat. Ghidul expozitiei va fi Madalina Mirea, critic si istoric de arta, cu doctorat in arte vizuale, membru UAP Filiala de Critica din Bucuresti. 

„Suntem incantati sa deschidem aceasta expozitie speciala de Ziua Copilului. Animalele au fost mereu o sursa de inspiratie pentru artisti, iar prin aceasta galerie dorim sa aducem bucurie copiilor si sa le starnim interesul pentru arta si natura. Va asteptam cu drag sa descoperiti „Animale in Lumea Artei” la MINA,” a declarat echipa MINA.

Surpriza din weekend-ul copiilor – cainele robot

MINA va prezenta la Bucuresti cu ocazia aceasta si noul robopet achizitionat, un caine robot de distractie, dar si de paza. Acesta raspunde la comenzi si poate fi telecomandat de la distanta. Are in el programate anumite dansuri si giumbuslucuri ca sa creeze senzatie pe oriunde se plimba. Nu stie deocamdata sa latre si nici nu alearga dupa pisici, dar cu siguranta ii va face pe cei mici sa zica miWOW :)

La Bucuresti, biletul pentru primul spatiul imersiv ofera acces si la doua dintre spectacolele permanente: „Van Gogh” si „Cosmos”. Separat, in al doilea spatiu imersiv vizitatorii pot viziona si noul spectacol educational „Dinozaurii - O calatorie imersiva in Lumea Preistorica”. In primele intervale orare ruleaza reinterpretarea fascinanta a povestii clasice Vrajitorul din Oz.

La Cluj, in cadrul MINA Pop Up, biletul va asigura acces la „Animale in Lumea Artei”, precum si la spectacolele imersive „Gustav Klimt” si „Lumea Subacvatica”.

Biletele se gasesc pe urmatorul link: https://specials.minamuseum.com.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Daca nu ai mai multa grija de sanatatea ta, s-ar putea ca problemele sa apara curand. Acorda mai multa atentie alimentatiei si nu uita sa faci sport! Nu mai lasa pe maine ce poti face azi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Stiati ca TERMOMETRUL a fost inventat de catre parintele stiintei Galileo Galilei? In anul 1593, el a construit un termometru, folosind dilatatia si contractia aerului dintr-un glob pentru a misca apa dintr-un tub atasat.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Domnule doctor ma puteti ajuta cumva?
- Hmmm, la inceput va prescriu niste bai de namol...
- Si asta ma ajuta?
- Nu... dar va obisnuieste cu pamantul umed..

› vrei mai mult