Zilele Evolutiei la Muzeul Antipa

5 februarie 2019, 11:38

Sambata, 9 februarie 2019, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" ii invita pe copii sa participe la doua intalniri cu specialisti ai muzeului, in care cei mici vor afla "Cine a fost Darwin" si vor calatori imaginar "De la Pamant la stele". Atelierele sunt organizate in cadrul evenimentului Zilele Evolutiei, un proiect initiat de A.S.U.R.

 De la Pamant la stele

La ora 10:15 ii invitam pe cei mici sa descopere cele mai importante etape din istoria universului si a planetei noastre. Pornind de la atlasul "De la Pamant la stele" aparut in colectia Humanitas Junior, vom afla care au fost cele mai mari vietuitoare care au trait pe Terra, de la dinozauri la pasari si care sunt cele mai mari vietuitoare intalnite in oceanele planetei noastre.

Atelierul se adreseaza copiilor cu varste intre 5 si 8 ani si este realizat in colaborare cu editura Humanitas.

 Cine a fost Darwin

De la 11:30, specialistii muzeului le vor dezvalui copiilor "Cine a fost Darwin" - plecand de la aspecte din viata si realizarile omului de stiinta, din copilarie pana la batranete.

Copiii vor afla cu acest prilej ca savantul a avut o contributie cruciala la dezvoltarea biologiei si a stiintei, ca teoriile sale s-au bazat pe o cercetare laborioasa si o indelungata colaborare cu alti oameni de stiinta. Calcand pe urmele lui Charles Darwin, cei mici se vor imbarca la bordul vasului HMS Beagle si vor porni intr-un voiaj imaginar in insulele Galapagos, descoperind specii unice de plante si animale.

Atelierul inspirat de cartea "Cine a fost Charles Darwin?", din colectia Cine?Ce?Unde? este realizat impreuna cu editura Pandora M si se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 11 ani.

Participarea la cele doua evenimente este gratuita si se realizeaza pe baza inscrierilor la telefon sau prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/info-utile/rezervari-evenimente-si-programe-educative/, in limita a 20 locuri/grupa.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei cunoaste pe cineva deosebit. Va trebui sa lasi timiditatea la o parte si sa te comporti la fel cum o faci cu cei mai buni prieteni.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cuvantul martor provine din greaca.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un broscoi suna la hotline-ul psihiatric si este lamurit:
- Vei intalni o tanara frumoasa care va dori sa afle totul despre tine.
- Dar cand o voi intalni? intreaba broscoiul curios. La urmatoare petrecere?
- Nu, raspunde medicul. O vei intalni semestrul urmator la ora de biologie.

› vrei mai mult