Warnermedia readuce legendarul nume Hanna-Barbera in regiunea EMEA

9 aprilie 2021, 18:43

Hanna-Barbera Studios Europe WarnerMedia Cartoon Network si Warner Bros. Animation
Hanna-Barbera Studios Europe se alatura grupului de studiouri de animatie WarnerMedia ce include Studiourile Cartoon Network si Warner Bros. Animation

 

Sam Register si Vanessa Brookman coordoneaza impreuna studioul

 

WarnerMedia revitalizeaza unul dintre cele mai cunoscute nume din istoria animatiei, infiintand Hanna-Barbera Studios Europe (anterior Studiourile Cartoon Network Europa, care opereaza de la Great Marlborough Productions) ca studioul sau de animatie de televiziune principal in cadrul EMEA. Noul nume de studio a fost anuntat saptamana aceasta de Tom Ascheim, presedinte, Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics (GKYAC). Sam Register, presedintele Warner Bros. Animation (WBA) si Cartoon Network Studios (CNS) si Vanessa Brookman, sefa Kids EMEA, vor conduce impreuna studioul din Londra.

 

Tom Ascheim a spus: „La inceputul acestui an, am aliniat doua dintre cele mai puternice studiouri de animatie din industrie, Warner Bros. si Cartoon Network, iar colaborarea lor da deja rezultate foarte interesante. Acum, cu Hanna-Barbera Studios Europe, aceste trei marci reprezinta unii dintre cei mai talentati artisti, personaje iconice si proprietati din intreaga istorie a animatiei, facandu-ne mai mult decat formidabili in peisajul media global din ce in ce mai competitiv.

 

Studioul original Hanna-Barbera Productions a fost fondat in 1957 de William Hanna si Joseph Barbera si a devenit primul studio care a avut un succes semnificativ cu animatia de televiziune. Multe dintre stilurile artistice, dispozitivele de povestire, tehnicile de productie si efectele sonore pe care studioul le-a creat cu mai bine de 60 de ani in urma sunt inca utilizate in prezent. Sute de personaje legendare au fost create de studio, inclusiv Scooby-Doo, Familia Flintstone, Familia Jetson, Ursul Yogi si multe altele.

 

Alaturi de liderii din industrie, WBA si CNS, Hanna-Barbera Studios Europe va continua strategia globala de continut pentru copii a WarnerMedia. Combinand talentele creative extraordinare ale comunitatii de animatie din Marea Britanie si din intreaga EMEA cu expertiza si resursele grupului general de studiouri, Hanna-Barbera Studios Europe este pregatita sa fie o entitate unica in lumea animatiei. Studioul va continua sa dezvolte productii locale deja premiate, inclusiv Uimitoarea Lume a lui Gumball, Aventurile Bravului Print Ivandoe si Elliott Pamanteanul, si cauta, in acelasi timp, noi oportunitati de productie. Studioul se va concentra pe dezvoltarea si producerea de noi seriale originale, valorificand in acelasi timp spiritul iubitei sale biblioteci de personaje si imbratisand acelasi aspect de inalta calitate, capricios si clasic, care incanta publicul Hanna-Barbera de zeci de ani.

 

Studioul lucreaza in prezent la Uimitoarea Lume a lui Gumball – Filmul - viitorul lungmetraj TV bazat pe seria de succes Cartoon Network cu acelasi nume, care urmareste trasnaile amuzante ale lui Gumball Watterson si ale celui mai bun prieten, Darwin.

 

Sam Register a spus: „Exista putine nume in industria animatiei care atrag o asemenea veneratie si bucurie precum Hanna-Barbera. Sambata dimineata si animatia de serie nu ar fi la fel fara munca care a iesit din acel studio si, intrucat televiziunea evolueaza din nou, este de cuviinta ca Hanna-Barbera sa revina. Abia astept sa incep si sunt onorat de ocazia de a crea din nou desene animate sub aceasta titulatura.”

 

Vanessa Brookman a adaugat: „Este un privilegiu enorm sa ne extindem studioul EMEA in numele uneia dintre cele mai prestigioase si indragite marci din istoria animatiei. Sam si cu mine impartasim o viziune ambitioasa pentru cresterea volumului nostru european de continut, alimentat de echipa talentata din spatele succesului premiat al productiilor noastre existente din regiune. Asteptam cu nerabdare sa le aducem audientelor noastre de copii si familii din intreaga lume continut exceptional pe masura ce incepem acest nou capitol in strategia noastra globala de animatie.”

 

Despre Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics

GKYAC reuneste Cartoon Network, Adult Swim, Boomerang si Turner Classic Movies (TCM), precum si Studiourile Cartoon Network si Warner Bros. Animation. Printre francizele, seriile si personajele renumite aflate sub bannerul GKYAC se numara Looney Tunes, Super Eroii animati ai lui DC, Rick si Morty, Craig si dumbrava, clasica biblioteca Hanna-Barbera, Tom si Jerry, Scooby-Doo, biblioteca de film de neegalat Warner Bros. si multe altele.

 

Misiunea GKYAC este de a fi furnizorul global de top pentru copii, familii, tineri adulti si continut si marci clasice. Grupul furnizeaza continut unic si convingator pentru HBO Max, platforma directa catre consumator a WarnerMedia. Continutul Warner Bros. GKYAC este distribuit in prezent in 192 de tari din intreaga lume, iar retelele diviziei sunt in 500 de milioane de case, livrate prin peste 65 de canale in 31 de limbi.

 

Despre Warner Bros. Animation

Warner Bros. Animation (WBA) este unul dintre principalii producatori de animatie din industria de divertisment, producand si dezvoltand proiecte pentru mai multe platforme, atat pe plan intern, cat si pe plan international. Seriile actuale ale WBA includ Animaniacii pentru Hulu, Green Eggs and Ham pentru Netflix, Aquaman: King of Atlantis, Batwheels, Gremlins: Secrets of the Mogwai, Harley Quinn, Jellystone!, Little Ellen, Looney Tunes Cartoons, Tiny Toons Looniversity, Velma si Young Justice pentru HBO Max, DC Super Hero Girls, Haideti, Tineri Titani!, ThunderCats Roar pentru Cartoon Network, Dorothy si Vrajitorul din Oz, Scooby-Doo! si cine crezi tu?, spectacolul Tom si Jerry si dinozaurii Yabba-Dabba! pentru Boomerang. Filmul de teatru de lung metraj al WBA, Haideti, Tineri Titani, la film!, a fost lansat in vara anului 2018. Fiind casa personajelor animate emblematice din bibliotecile DC, Hanna-Barbera, MGM si Looney Tunes, WBA produce si filme animate de mare succes - inclusiv DC Universe Movies - pentru DVD, Blu-ray® si media digitala. Unul dintre cele mai apreciate studiouri de animatie din istorie, WBA a castigat sase premii Oscar®, 35 premii Emmy®, premiul George Foster Peabody, un premiu BAFTA pentru copii, un premiu pentru mediul inconjurator, un premiu pentru parinti, premiul HUMANITAS, doua premii Prism si 20 Annie Awards (onorand excelenta in animatie).

 

Despre Studiourile Cartoon Network

infiintat in 2000, CNS este un studio global de animatie si interactiv recunoscut pentru abordarile sale inovatoare in dezvoltarea IP si construirea lumii. Promovand un mediu concentrat spre creatie, CNS gazduieste sute de artisti vizuali care au facut parte din numeroasele serii de animatie ale studioului, apreciate de critici si revolutionare, inclusiv Sa-nceapa Aventura, Ben 10, Craig si dumbrava, Steven Universe, Fetitele Powerpuff si Victor si Valentino. CNS a produs, de asemenea, hituri notabile pentru Adult Swim, cum ar fi Primal, Samurai Jack si Harvey Birdman, avocat.

 

CNS a fost onorat cu mai multe premii si distinctii, inclusiv Emmy®, Peabody, GLAAD si Annie Awards. La nivel international, studioul a obtinut, de asemenea, BAFTA, prestigiosul Premiu Pulcinella din Italia si Premiul Cristal al Festivalului Annecy. Ca parte a eforturilor sale continue de a descoperi voci unice si promitatoare peste tot, studioul are un puternic program global pentru artisti si are numeroase parteneriate, inclusiv Exceptional Minds, Black Women Animate si California Institute of the Arts.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Azi ti-ai dori sa faci primul pas intr-o relatie de prietenie. Iti doresti mai mult, dar inca nu esti sigur/a pe tine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Statul dac reunificat de Decebal era mai mic decat cel fondat de Burebista.

› vrei mai mult

Bancul zilei

\\\"Care-i asemanarea intre un joc de pocher si casatorie?\\\"
\\\"In ambele, daca n-ai un partener bun, macar sa ai o mana buna...\\\

› vrei mai mult