Vitamine pentru femei vs. vitamine pentru barbati - diferentele dintre suplimente

9 septembrie 2022, 11:29

Vitamine pentru femei vs. vitamine pentru barbati - diferentele dintre suplimente

Exercitiile fizice si antrenamentele reprezinta un interes pentru toti oamenii, indiferent de gen. Fiecare persoana are planuri si are dorinta de a arata într-un anumit fel, fie ca vorbim de un corp tonifiat, fie ca vorbim de o silueta cu cateva kilograme în plus sau în minus. Dupa cum bine stim cu totii, drumul catre silueta ideala este unul care necesita un pic de efort, atat fizic, cat si mental si are cei doi ,,a”: antrenamentul si alimentatia.

Pe partea de alimentatie, vei afla ca fiecare individ consuma în functie de capacitate, nevoi si gusturi. Desi atat barbatii, cat si femeile au nevoie de o cantitate minima similara de vitamine si minerale în corp, pot exista diferente de nevoi, care pleaca în primul rand de la stilul de alimentatie, dar si de la functiile organismului. De exemplu, barbatii au masa musculara si oasele mai proeminente decat femeile, ceea ce înseamna ca au nevoie de un aport mai mare de calorii. Cu toate acestea, femeile au nevoie de mai multe vitamine, datorita schimbarilor hormonale care pot deregla nivelul de calciu si care pot slabi rezistenta osoasa.

În acest articol, Oriflame îti va prezenta cum sunt împartite vitaminele, care dintre ele sunt necesare pentru femei si care sunt ideale pentru barbati, dar mai ales ce rol au acestea asupra organismului. Nu uita ca indiferent de gen, eforturile fizice trebuie balansate cu o alimentare eficienta, iar daca nu poti tolera anumite mancaruri bogate în nutrientii necesari, atunci poti apela la suplimente alimentare, care sunt sigure si aduc rezultate într-un timp scurt.

Vitamine sau minerale - diferenta dintre ele

Cu toti stim din oficiu ca vitaminele si mineralele sunt bune pentru sanatatea noastra. Cu toti am achizitionat cel putin o data un set de tablete cu multivitamine atunci cand am fost raciti si am avut nevoia de o doza suplimentara de protectie a sistemului imunitar sau am dorit sa ne completam dieta pentru a ajunge la silueta ideala. Dar care este diferenta dintre vitamine si minerale?

Vitaminele se împart în doua categorii: cele pe care corpul tau le stocheaza (vitamina A, vitamina D, vitamina E si vitamina K) si cele care se dizolva în apa si sunt eliminate dupa un timp destul de scurt (vitamina C si complexul de vitamine B), ceea ce înseamna ca trebuie consumate zilnic. Vitaminele sunt substante organice si provin fie din surse animale, fie din surse vegetale.

În schimb mineralele sunt micronutrienti care provin din sol sau din apa si care sunt adesea consumate de plante, animale si oameni. Exemple de minerale necesare pentru oameni sunt calciu, magneziu, fier, zinc etc. Atat vitaminele cat si mineralele sunt importante pentru functionarea normala a sistemului imunitar si pentru a mentine diverse componente ale organismului în stare buna, cum ar fi de exemplu sistemul osos sau cel muscular. Pe langa sanatatea organismului, acestea sunt bune si pentru diete de orice fel, mai ales pentru cele de slabit, pentru ca vin în completarea nutrientilor în minus redati de alimentarea speciala.

Nevoile nutritionale generale ale barbatilor, în raport cu cele ale femeilor

Femeile si barbatii se pot afla la doua poluri diferite cand vine vorba de exercitiile fizice. Barbatii vor sa se tonifieze, sa creasca cat mai mult în masa musculara, iar femeile vor adesea doar sa slabeasca si sa îsi tonifieze doar anumite parti corporale, cum ar fi abdomenul. Bineînteles, fiecare individ cu telurile lui, dar este necesar sa retinem ca exercitiile fizice si alimentatia corespunzatoare sunt obligatorii în orice fel de dieta.

Barbatii au nevoie de o cantitate mai mare de vitamina D, care ajuta la regleaza nivelul de calciu si fosfor din corp. Aceasta este una din cele mai importante vitamine pentru efortul fizic, deoarece protejeaza sanatatea oaselor, a dintilor si a muschilor. Pe langa asta, vitamina B6 joaca un rol esential pentru cresterea nivelului de testosteron din organism. De asemenea, este necesara pentru transformarea mancarii în energie, astfel încat eforturile fizice mari sa nu extenueze prea repede corpul, iar antrenamentele sa fie cat mai lungi si intense.

La capitolul minerale, barbatii au nevoie de o doza mai mare de zinc decat femeile, mai exact 11 miligrame. Zincul mentine o prostata sanatoasa si ajuta la generarea hormonului masculin. Aminoacizii sunt si ei la fel de importanti deoarece cresc si ajuta masa musculara. Probabil ai observat ca barbatii beau multe shake-uri nutritive, iar acest fapt se datoreaza amalgamului bogat de vitamine si minerale esentiale pe care acestea le au în compozitie.

Vitamine si minerale pentru femei

Vitamine si minerale pentru femei

În cazul femeilor, veti observa ca orice complex de vitamine si minerale vine la pachet, în procentaj mai mare, cu fier, acid folic, calciu, antioxidanti (cum ar fi vitamina C sau E care combat toxinele), vitamina B12 si bineînteles vitamina D. Pentru exercitiile fizice, femeile trebuie sa aiba în vedere exact vitaminele si mineralele potrivite, pentru ca sunt anumiti nutrienti care favorizeaza tonifierea si anumiti nutrienti care favorizeaza slabitul.

Fierul este responsabil cu reducerea oboselii si cu asigurarea aportului de energie. El are si roluri vitale precum optimizarea transportului de oxigen din sange si formarea de globule rosii. Acesta trebuie însa consumat în cantitati mai mici decat alte minerale, deoarece poate crea senzatii de greata si complicatii la nivelul stomacului.

Acidul folic acorda si el o mana de ajutor în formarea globulelor rosii si si-a castigat o reputatie foarte interesanta, fiind ,,aliatul” femeilor gravide, deoarece le ajuta sa duca o sarcina mai usoara. Dar acidul folic poate fi util pentru orice femeie, deoarece colaboreaza cu alte vitamine pentru a crea noi proteine. Si dupa cum bine stim, exercitiile fizice au o stransa legatura cu numarul de proteine pe care trebuie sa le avem în vedere.

Antioxidantii sunt si ei importanti, deoarece femeile sunt mai predispuse la bolile de inima decat barbatii si mai mult decat atat, acestia pot preveni cancerul. Vitaminele A, C si E sunt catalogate drept antioxidanti, fiecare avand beneficii proprii. Este de preferat sa nu ignori antioxidantii si sa încerci sa consumi cat mai multe alimente ce furnizeaza astfel de nutrienti. Femeile trecute de 50 de ani trebuie sa consume o cantitate mai mare de vitamina C decat barbatii, mai exact 90 mg pe zi. Nici cele sub 40 de ani nu trebuie sa neglijeze aceasta vitamina, cu cat cantitatile sunt mai mari, cu atat va fi mai bine pentru ele.

Beneficii ale suplimentelor alimentare bogate în vitamine pentru femei

Aportul de vitamine adecvat dintr-un supliment alimentar poate aduce beneficii multiple. În primul rand, asa cum am mentionat anterior în articol, consumul unor comprimate poate completa doza lipsa de nutrienti din corp în cazul persoanelor care nu tolereaza anumite alimente bogate în nutrienti. Fie ca vorbim de anumite legume, sau mancaruri pe baza de carne, un complex de vitamine si minerale.

Un alt avantaj îl reprezinta faptul ca organismul tau poate digera mai usor un complex de multivitamine si minerale. Exista anumite persoane care nu absorb nutrientii din cauza unor probleme autoimune. Acest lucru se poate observa din felul în care arata parul, unghiile, dintii si pielea, care se regenereaza cu timpul daca respecti dietele impuse. Un aport adecvat de vitamine te poate face sa îti creasca apetitul si motivatia pentru a ajunge cat mai repede la silueta adecvata, printr-o doza de energie

Ofertele Oriflame

Pentru o gama completa de vitamine si minerale este important sa va îndreptati spre cele mai bune oferte. Creaza-ti un cont Oriflame si beneficiezi atat de reduceri, cat si de notificari importante, atunci cand apar produse noi potrivite pentru tine. Pe site poti gasi suplimentele alimentare ideale, pentru slabit, pentru tonifiere sau pentru îmbunatatirea sistemului imunitar. În fiecare dintre pachete puteti gasi cate 12 vitamine si 10 minerale, pe care le recomandam sa le consumati fara ezitare atunci cand urmati un program de fitness.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


In aceasta zi vei lua parte la o discutie foarte importanta cu prietenii, daca stii sa-ti sustii punctul de vedere, vei obtine respectul si admiratia grupului.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Globul pamantesc este in fiecare secunda tinta a 100 de trasnete.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Academia de politie. Examen final. Proba de fizica. Intrebare unica: "Ce este mai mare, viteza luminii sau viteza sunetului? Argumentati".
Primul politist:
- A sunetului.
- Fals, dar argumentati!
- Pai daca dau drumul la televizor, mai intii se aude ceva si-apoi se vede!
Al doilea politist:
- A luminii.
- Corect. Argumentati.
- Daca dau drumul la radio, mai intii se aprinde beculetul si apoi s-aude.
Al treilea politist, geniul grupei, tinara speranta a politiei romane:
- A luminii.
- Corect, argumentati.
- Furtuna!
- Excelent... ziceti!
- Tunet, fulger... intii vad fulgerul, apoi aud tunetul!
- Excelent, argumentati!
- Pai, permiteti sa raportez: ochii e mai in fata decit urechile!

› vrei mai mult