UNITER si Teatrul Stela Popescu parteneri in Campania "Artistii pentru Artisti"

14 martie 2019, 10:48

Artisti pentru Artisti

Haideti sa vedeti un spectacol minunat si sa faceti o fapta buna! Sa fim parteneri intr-o campanie care aduce speranta si sa ne bucuram impreuna de o poveste pentru toate varstele! Spectacolul Dragostea celor trei portocale, in regia lui Michele Modesto Casarin, din data de 23 martie, ora 19, de la Sala Gloria, se joaca in cadrul Campaniei Nationale ARTIsTII PENTRU ARTIsTI, eveniment organizat de UNITER, aflat la cea de-a 18-a editie, dedicat sprijinirii artistilor cu probleme de sanatate si existenta. Sumele stranse din vanzarea de bilete de la acest spectacol se vor vira in contul UNITER RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agentia Piata Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrala. Alatura-te Campaniei, cumpara bilete, bucura-te de teatru si fa o fapta buna! 

 
https://www.uniter.ro/ambasadorii-campaniei-nationale-artistii-pentru-artisti-2019/
 
https://www.uniter.ro/spectacolele-jucate-sub-semnul-campaniei-nationale-artistii-pentru-artisti-2019/ 
 
Biletele pot fi achizitionate de la partenerii nostri: www.startickets.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.mystage.ro si la Casa de bilete a Palatului National al Copiilor deschisa de luni pana vineri intre orele 12.00 – 18.00.
 
Pentru grupuri de peste 20 persoane avem o oferta foarte atractiva: 
10 lei/persoana 
REZERVARI: 0753.174.618.
 
DRAGOSTEA CELOR TREI PORTOCALE
basm tragicomic dupa o schita de Carlo Gozzi
adaptat de Carlotta Pansa si Michele Modesto Casarin
           
Cu Dragostea celor trei portocale ne intoarcem la basm si aducem “teatrul copilaresc” al lui Gozzi, pe scena. Poate parea desueta incercarea de a aduna intr-un basm toate crizele lumii prezente si de a le arde in ritul laic al teatrului, pe o scena moderna, in fata unui public prizonier in tehnologie si virtual. Dar este un pariu pe care regizorul Michele Modesto Casarin si Teatrul Stela Popescu, deopotriva, sunt dispusi sa il joace pana la capat.
Oamenii au nevoie sa-si oglindeasca in poveste propriile frici si lipsuri, au nevoie sa rada ca sa le depaseasca, au nevoie sa isi dea jos mastile ca sa se poata vedea. Dar ca sa ai acces la poveste trebuie sa umanizezi fantasticul. si cum poti umaniza fantasticul, daca nu plecand de la cotidian? Astenia, ipohondria, melancolia, boli are secolului nostru, sunt bolile care il chinuie si pe printul Tartaglia, fiul regelui Silvio. Pentru bolile greu de vindecat trebuie consultat un expert. Dupa indelungi cercetari, Pantalone, Ministrul Regelui, decide ca cel mai potrivit este Truffaldino, bufon de renume, caruia i se da cea mai importanta sarcina din regat - sa-l faca pe Tartaglia sa zambeasca. Dar remediile nu sunt usor de gasit nici in viata, nici in poveste si, ca totul sa se complice, apare un blestem. Restul e ... poveste cu portocale fermecate, printese adevarate si calatorii initiatice. Finalul este usor previzibil, dar in commedia dell’ arte importante sunt personajele in tusele lor exagerate si intamplarile pe care le traiesc. 
Un rol foarte important in desfasurarea actiunii il au mastile cu implicatiile lor oculte, de transformare om-actor/personaj. intr-un substrat mai profund, Commedia dell’Arte ne provoaca pe toti sa ne asumam starile sufletesti si sa ne dezvaluim prin intermediul mastilor. Ele fac un arc peste timp pornind de la o simpla functie ritualica si ajungand la una mult mai complexa – cea de dedublare in carnavalul vietii reale.
Un basm scris la Venetia in 2018, inspirat dintr-un basm antic scris de Carlo Gozzi tot la Venetia in 1761, inspirat dintr-un basm si mai de demult, “Cei Trei Cedri”, scris de Giovan Battista Basile in 1634: o serie de cutii chinezesti infinite, din care ramane placerea de a vedea si simti teatru.
Alaturi de regizorul Michele Modesto Casarin, echipa de creatie a acestui spectacol ii reuneste pe Licia Lucchese, scenograf si designer costume, Stefano Perocco di Meduna, maestru constructor de masti, Ioana Macarie, coregraf si Raul Kusak, compozitorul coloanei sonore.
 
PUBLIC RECOMANDAT: 10+
DURATa: 80 minute (fara pauza)
Sala Gloria, Strada Bucovina nr. 6, sector 3, Bucuresti
 
DISTRIBUtIA:
Silvio, Regele de Cupa: Sorin Aurel Sandu
Tartaglia, Print mostenitor: Madalin Mandin
Clarice, nepoata regelui: Ana Maria Ivan
Brighella, paj: Vlad Benescu
Truffaldino, lacheu: Adrian Ciobanu
Pantalone, primul ministru: Andrei Atabay / Catalin Frasinescu
Creonta, zmeoaica: Georgiana Vratiu
Printesa Margherita, prima portocala: Silvia Mauritiu
Printesa Gelsomina, a doua portocala: Ioana Lixandroaia
Printesa Althea, a treia portocala: Alexandra Stroe
Batrana ghicitoare: Andreea Mateiu
taranul:  Sorin Aurel Sandu
Spalatoreasa: Georgiana Vratiu
Cersetorul: Andrei Atabay / Catalin Frasinescu
Brutarita: Lavinia Cosma
Cainele: Andrei Dogaru
Poarta: Ioana Lixandroaia si Andreea Mateiu
soarecele:  Silvia Mauritiu
Pulcinella Domatore: Ioana Lixandroaia
Pulcinella Leone: Silvia Mauritiu
Pulcinella Gondola: Andrei Dogaru
Pulcinella Gondola: Lavinia Cosma
Pulcinella Torero: Georgiana Vratiu
Pulcinella Toro: Alexandra Stroe
Corul: Lavinia Cosma, Georgiana Vratiu, Ioana Lixandroaia, Andreea Mateiu, Silvia Mauritiu, Alexandra Stroe, Andrei Dogaru.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Trebuie sa ai mai multa grija de sanatatea ta pentru ca altfel o sa ajungi la doctor! Daca te simti slabit ia legatura cu medicul tau de familie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

La 13 martie 1930 Clyde W. Tombaugh anunta descoperirea corpului ceresc Pluto.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un oltean este condamnat la moarte prin electrocutare.Este asezat pe scaunul electric si este intrebat care e ultima lui dorinta.
-Sa ma tineti de mana!

› vrei mai mult