Tu stii ce este un implant dentar?

30 mai 2016, 16:27

Te-ai uitat recent in oglinda si ai observat nereguli in zambetul tau, trebuie sa afli mai multe despre implantul dentar. Daca nu stiai, un implant dentar poate acoperi acea gaura inestetica din zambetul tau.


Implantul dentar este un dinte creat in laboratorul tehnicianului care va inlocui dintele lipsa. Este alcatuit din titan si se introduce in gingie pentru a inlocui radacina dintelui lipsa.


Tu stii ce este un implant dentar?


Daca te intrebi cand se poate face aceasta interventie, ei bine se poate face cand locul din care lipseste dintele este complet vindecat. Totul se face In conditii igienice, de maxima siguranta in cadrul unei clinici de stomatologie. Inainte de a incepe procesul propriu-zis, stomatologul iti va cere sa faci un set de analize de sange si un set de radiografii speciale.


Daca rezultatele sunt bune si nu ai probleme care sa impiedice implantul dentar, probleme cum ar fi boli de sange, diabet zaharat, s.a., atunci esti un candidat eligibil pentru implant. In prima faza se introduce implantul dentar in osul alveolar sanatos si se acopera cu gingia. Nu te speria, nu este nimic complicat. Daca este sa asemanam implantul dentar cu o alta interventie dentara, putem alege cu usurinta extractia dentara. Niciuna dintre ele nu implica durere pentru ca se fac sub anestezie locala. Nu dureaza mai mult de o ora interventia pentru implantul unui singur dinte. Pentru mai multi dinti poate dura mai mult. Cert este ca pacientul nu va simti durere decat atunci cand ajunge acasa de la clinica de stomatologie, la circa 3 ore dupa anestezie, atunci cand efectul dispare. Nu este o durere intensa, ci doar un mic disconfort datorat firelor de sutura cu care a fost inchisa gingia dupa inserarea implantului.


Treaba stomatologului s-a incheiat pentru o perioada. Pacientul va reveni la clinica abia peste 3, maxim 6 luni, dupa ce procesul de vindecare a fost definitivat. Urmatorul pas este instalarea unui bont protetic, iar dupa acest pas, la o diferenta de doar catev zile se va pune o coroana care sa asigure functia estetica a implantului dentar. Am zis 3 maxim 6 luni pentru ca timpul de vindecare depinde de fiecare pacient in parte, de particularitatile cazului sau. Unii pacienti se vindeca mai repede dupa orice interventie, altii mai greu. Nu este motiv de panica.


Chiar daca nu este vorba de un dinte natural, implantul dentar are nevoie de acelasi grad de ingrijire daca nu chiar de si mai mare atentie. O igiena orala corespunzatoare presupune spalat pe dinti dupa orice masa, gustare, chiar si Inainte de culcare, dar si folosirea unor produse aditionale de igiena, cum ar fi ata dentara, apa de gura. O igiena precara duce la deteriorarea dintilor adiacenti, dinti care din sanatosi si ingrijiti pot ajunge In stare atat de avansata incat sa faca obiectul unei extractii. Pe langa asta, chiar si implantul poate avea de suferit.


De ce sa alegi implantul dentar in detrimentul altor proceduri chirurgicale?


Pentru ca este mai sigur, mai durabil, mai estetic, nu afecteaza dintii adiacenti precum fac puntile si pivotii metalici.


Un implant dentar te ajuta sa mananci si sa zambesti fara griji!

 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anii 2000 media de varsta pentru primii 400 dintre cei mai bogati oameni era de 63 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un ardelean vrea sa vanda vaca
si cum nu prea stie cum sa atraga oamenii cere ajutor unui oltean.
Asta incepe sa infloreasca:da 7l de lapte pe zi,fata de 3 ori pe an si cate si mai cate,la care ardeleanu:pa daca astai vaca mea nu o mai vand.

› vrei mai mult