Trenduri in stomatologie 2023

9 februarie 2023, 10:18

Dr Denisa Zaharia

De Ziua Internationala a Stomatologului, Dr Denisa Zaharia: „Procedura „fast & fixed”, aparatele invizibile detasabile, terapia laser si implanturile digitale sunt serviciile-vedeta ale anului!”

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog, specializat in ortodontie si estetica dentara, subliniaza ca trendurile mondiale in stomatologia 2023 sunt disponibile si realizate la cele mai inalte standarde si in Romania. Fenomenul „fast & fixed”, mai precis datura fixa realizata intr-o singura zi la clinica stomatologica, aparatele dentare invizibile si detasabile, terapia laser adjuvanta tratarii bolii paradontale si implanturile ghidate digital sunt considerate de specialisti ca revelatiile domeniului medicinei stomatologice in intreaga lume.

„Stomatologia este un domeniu in continua dezvoltare, intr-o permanenta dinamica a inventiilor pentru confortul pacientului si pentru eficienta tratamentelor. Exista tehnologii revolutionare si in cabinetele stomatologice din Romania care implica beneficii majore atat pentru pacient, cat si pentru medic. Pacientul are disconfort redus, timp de lucru mai mic, lucrari protetice perfect adaptate si cu estetica similara dintilor naturali sau aparate dentare invizibile, fara disconfort la purtare, precise si cu rezultate foarte bune, mai rapide si cu riscuri scazute comparativ cu cele clasice. Terapia laser favorizeaza vindecarea mai rapida a interventiilor chirurgicale pe tesuturi moi. In plus, acum, exista beneficii majore in tratarea bolii paradontale, iar cazurile dificile cu dinti compromisi sunt reabilitate complet prin sistemul fast&fixed intr-o singura zi. Toate aceste tratamente moderne cresc calitatea serviciilor stomatologice si, ce e mai important, pacientii inteleg si aleg astfel de solutii de tratament.”, sustine dr. Denisa Zaharia, medic de top si fondator al unui lant de clinici stomatologice din Bucuresti.

In Romania, in 2022, s-a inregistrat o crestere a accesarii serviciilor stomatologice, iar studiile prevad o expansiune a lor la nivel mondial cu 10-12% datorita tehnologiei si a interesului oamenilor pentru sanatate, iar ADA (Asociatia Dentara Americana) preconizeaza ca in 2023 aproape 50% dintre medicii stomatologi si clinicile dentare vor investi masiv in tehnologia care sa le imbunatateasca protocoalele de tratament si practica zilnica.

„In anul 2022, a existat o crestere cu 40% a serviciilor accesate in clinica noastra, in top fiind cele orientate catre preventie. Probabil pacientii au apreciat si faptul ca am implementat cele mai noi tehnologii 3D, ca am inclus sistemul fast & fixed (dantura fixa intr-o zi) care a avut foarte mare succes, ca am implementat aparatele dentare obtinute digital, precise, confortabile si eficiente, precum si utilizarea scanarii digitale pentru a realiza rapid lucrari protetice fidele sau implanturi dentare inserate prin ghidaj digital.”, explica dr. Denisa Zaharia interesul crescut al romanilor pentru tratamentele moderne, precise si rapide care respecta trendurile stomatologice mondiale care se anunta in estetica, preventie si stomatologie digitala.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Ti-e gandul numai la distractie. Totusi ar trebui sa te gandesti si la scoala, la colegi sau la felul cum se vor desfasura activitatile de la clasa.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Piesele LEGO nu sunt adorate doar de copii, ci si de adulti. Dovada e faptul ca multi artisti creeaza opere din piese LEGO.

› vrei mai mult

Bancul zilei

MICA PUBLICITATE

VANZARI:
-Vand carne proaspat expirata
-Vand calculator "substras" cu garantie 3 luni inaite de al cumpara
-Vand frate mai mic fara acordul parintilor

CUMPARARI:
-Cumpar inspiratie la lucrare
-cumpar masina pt volanul meu
-cumpar timp de stat degeaba

SCHIMBURI:
-Schimb sosete Naichi de firma (treizeci de mii din piata) pe dresul lui Carmen Electra
-Schimb 100$ pe 400$

INCHIRIERI:
-Inchiriez prof de chimie blond cu ochii albastri
-inchiriez inteligenta cu ora
-inchiriez o tipa blonda 1,70m 20 de ani sa-mi spele rufele manual

› vrei mai mult