Traditii ciudate legate de nume

16 octombrie 2020, 16:48

Traditii ciudate legate de nume - Sfatul MiculRinocer.ro

Se spune ca exista o legatura intre nume si destin, sau ca numele primit la nastere iti va influenta felul de a fi si personalitatea, ca adult. Asa sa fie oare?

 

In multe limbi ale planetei numelui fiecarei persoane i se asociaza o semnificatie simbolica, aproape mistica. Numele pare sa joace un rol important in evolutia ta ca persoana, de aceea parintii au depus eforturi mari ca sa iti aleaga un nume cu o rezonanta speciala pentru ei.

 

Stii care e semnificatia numelui tau?

Se spune ca fiecare nume are o semnificatie aparte. De pilda, Ecaterina va fi o femeie puternica, indrazneata si cumva inaintea timpurilor sale, in timp ce Bogdan este “darul lui Dumnezeu”, o persoana norocoasa, pe care soarta pare sa o favorizeze.

Aflarea semnificatiei numelui tau de botez poate fi o calatorie fascinanta, care iti va dezvalui ceva in plus despre tine. La finalul ei e posibil sa te iubesti un pic mai mult, sa te intelegi un pic mai bine si sa fii un pic mai mandru de tine!

 

Credinte populare referitoare la nume

Pe vremuri, cand un copil era foarte bolnav iar familia se temea ca acesta va muri, se organiza un ritual de schimbare a numelui. Copilului i se stabilea un alt nume decat cel primit la nastere, dupa care era oferit, pe fereastra, moasei sau cuiva din sat. Se credea ca, astfel, Moartea ii va pierde urma si il va cruta. Era obligatoriu ca, pentru tot restul vietii sale, sa fie strigat pe noul sau nume.

Pe de alta parte, schimbarea numelui unei barci este absolut interzisa, caci aduce ghinion; in cazul in care aceasta este obligatorie, se va reface ceremonia initiala, inclusiv slujba oficiata de preot.

Se spune, atunci cand sughiti pentru o perioada indelungata de timp, ca cineva te-a pomenit, ti-a pomenit numele, a vorbit despre tine.

La nunta exista obiceiul de a scrie pe talpa pantofilor miresei numele fetelor nemaritate; la finalul petrecerii, fata al carei nume nu s-a sters se va marita prima.

 

Descoperirea semnificatiei numelui tau te va face sa il indragesti mai mult, chiar daca acesta nu e pe lista ta personala cu cele mai frumoase nume de baieti sau cu cele mai moderne nume de fete.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Daca la noi aduce ghinion, pisica neagra in Japonia aduce noroc.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Gheorghe si Ion merg cu trenul de la Cluj la Bucuresti.Pe la Campia Turzii Ion intreaba:
-Ma Gheo, ce are 4 labe, miauna si bea lapte?
Pe la Copsa MIca, Gheorghe intreaba:
-Are 4 labe?
-Da.
-No, bine.
Pe la Brasov, tot Gheorghe:
-Ma, Ioane!
-Ce-i?
-Miauna?
-De buna sama.
Pe la Campina, Gheo iar:
-Ma, Ioane!
-Ha?
-Bea lapte?
-Da.
-No, bine.
Ajung la Bucuresti. In gara, Gheorghe ii spune lui Ion:
-Stiu ma, Ioane, ii pisica.
-Ie, da' de unde stii?
-De la Ploiesti!

› vrei mai mult