Topul meseriilor stresante si celor facute de placere

21 iulie 2023, 14:10

Meserii

Trebuie sa mentionam de la bun inceput ca perspectiva asupra stresului intr-o meserie poate varia de la persoana la persoana, deoarece fiecare om are diferite abilitati, interese si toleranta la stres. Cu toate acestea, in general, putem evidentia urmatoarele:

Top meserii stresante

1. Medic in unitati de terapie intensiva (UTI) sau chirurgie - Aceste profesii implica luarea unor decizii rapide si cruciale pentru viata pacientilor, precum si gestionarea unor situatii medicale critice.

2. Pilot de avion - Presiunea de a mentine siguranta pasagerilor si aeronavei in conditii variabile de zbor poate fi extrem de stresanta.

3. Politist - Responsabilitatea de a mentine ordinea si siguranta publica si de a face fata situatiilor periculoase poate fi extrem de solicitanta.

4. Avocat - Rezolvarea cazurilor complexe, deadline-uri stranse si presiunea de a obtine rezultate favorabile pentru clienti pot genera un nivel ridicat de stres.

5. Manager de proiect - Coordonarea unor proiecte mari si complexe, gestionarea echipei si respectarea termenelor limita pot fi extrem de solicitante.

Top meserii facute din placere

1. Artist - Expresia artistica poate fi o sursa de bucurie si satisfactie personala pentru cei care isi urmeaza pasiunea in acest domeniu.

2. Profesor sau educator - Multi educatori se simt impliniti atunci cand isi vad elevii progresand si avand succes in viata.

3. Cercetator stiintific - Descoperirea unor aspecte noi ale lumii si contributia la dezvoltarea cunoasterii umane pot fi extrem de satisfacatoare.

4. Antreprenor - Infiintarea si gestionarea propriului business, in special intr-un domeniu care ii pasioneaza pe antreprenori, poate fi o experienta plina de satisfactii.

5. Asistent social - Ajutarea persoanelor vulnerabile si imbunatatirea calitatii vietii acestora poate fi o sursa mare de satisfactie profesionala.

Aceste liste nu sunt batute in cuie si nu se aplica tuturor oamenilor in mod universal. Unele persoane se simt in largul lor in meserii stresante, iar altele prefera sa-si urmeze pasiunile chiar daca acestea aduc cu sine un venit mai mic.

Alegerea unei cariere ar trebui sa fie bazata pe o combinatie de interes personal, aptitudini si valori, astfel incat sa se asigure un echilibru intre satisfactie profesionala si bunastare personala.

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Azi e o zi deosebita pentru tine. Orice ar fi, nu trebuie sa lasi nimic sa-ti afecteze moralul.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In Coran sunt prevazute cinci obligatii pe care trebuie sa le indeplineasca orice musulman. Trei dintre ele sunt permanente (marturisirea credintei, rugaciunea zilnica si milostenia) iar doua sunt punctuale: postul si pelerinajul la Mecca.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula:
- Te faci din zi in zi mai frumoasa.
Ea:
- Mananc numai paine neagra si beau numai apa ca sa-mi mentin tenul.
Bula:
- Si cat ai sa poti tine regimul asta?
Ea:
- A, tot timpul.
Bula:
- Atunci, hai sa ne casatorim.

› vrei mai mult