Top 5 moduri in care poti demonstra ca esti un tanar responsabil

23 martie 2023, 10:29

Parintii si copilul

Pentru parintii tai vei fi mereu copil. Insa, daca simti ca acestia inca nu te considera suficient de responsabil, trebuie sa le castigi increderea. Iata cateva moduri in care poti face asta, fara prea mult efort.

Daca simti ca familia ta nu te considera inca suficient de responsabil, inseamna ca este momentul de a o demonstra. Fie ca si-au pierdut increderea ori ca pur si simplu te vad, in continuare, ca pe un copil mic, cu siguranta este nevoie sa reconstruiesti aceasta legatura. Toata lumea greseste uneori si, atat timp cat comunici deschis cu parintii tai si le vei demonstra cu fapte ca esti un tanar responsabil, vei observa in scurt timp o schimbare benefica.

Daca nu esti sigur cum poti face asta, noi suntem aici sa te ajutam. Mai jos vei gasi cateva moduri de a le recastiga increderea adultilor, astfel incat sa fii vazut exact asa cum esti, adica un tanar responsabil:

1. Comunicarea deschisa


Discuta deschis despre momentul in care simti ca le-ai inselat increderea si cere-ti iertare. O scuza sincera poate cantari mult in procesul recastigarii increderii. Cea mai buna scuza este sa iti recunosti faptele, explica clar cum ai judecat in acel moment, recunoaste dauna creata si ofera asigurari ca nu vei mai repeta greseala. Ar fi ideal ca rezultatele scuzelor sa se vada imediat, dar cel mai probabil va mai dura ceva timp. Ai rabdare, ofera-le timp adultilor pentru a intelege, cu adevarat, ca vrei sa faci aceasta schimbare.

2. Intreaba-i ce asteptari au de la tine


Scuzele sincere si comunicarea deschisa sunt un prim pas important. Insa, de cele mai multe ori, faptele sunt cele care au un efect mai mare. Intreaba-i ce poti face pentru a le recastiga increderea. Este posibil sa nu aiba un raspuns pregatit, dar faptul ca ii intrebi demonstreaza faptul ca vrei sa intelegi cu adevarat. Daca aveti un animal de companie, acesta poate fi de mare ajutor. Implica-te in plimbarea sa, anunta-i pe parinti cand este momentul sa cumpere mancare caini, tine evidenta cand acesta trebuie dus la veterinar si aduna-i jucariile de prin casa. Astfel, parintii tai vor vedea ca esti suficient de responsabil sa ai grija si de altcineva, nu doar de tine.

3. Ai incredere in ei


Increderea creeaza incredere, iar increderea pe care le–o oferi ii va incuraja sa aiba si ei incredere in tine. Este posibil ca si tu sa simti ca sentimentul acesta nu mai este la fel de puternic precum inainte, dar lucrurile se pot aseza cu rabdare. Increderea este o relatie cu doua sensuri, asa ca va trebui sa lucrezi si tu in acest sens.

4. Asculta-i


Pentru a avea, cu adevarat, o comunicare eficienta, trebuie sa vorbesti si sa asculti, totodata. Incearca sa te pui in locul lor si intelege cu adevarat cum se simt ei. Daca simti ca spun ceva ce nu consideri ca este complet adevarat, incearca sa vezi de ce au ajuns sa creada acest lucru. Indata ce comunicarea este deschisa si incerci sa intelegi punctul lor de vedere, reconstruirea relatiei de incredere este pe drumul cel bun.

5. Evita orice tentatie


Stim cu totii ca orice pedeapsa ai primi, tu gasesti o cale de a o ocoli intr-un fel. Acesta nu este momentul sa o faci. Accepta pedeapsa si respect-o cat poti de bine. Acesta nu este momentul de a demonstra ca esti suficient de inventiv pentru a scapa, ci ca intelegi ca ai gresit si ca acestea sunt repercusiunile. 

Desi acum lucrurile sunt tulburi, nu uita ca dragostea poate fi un bun liant in reconstruirea unei relatii. Trebuie doar sa arati ca ai inteles greseala, sa ti-o asumi si sa ai grija ca, pe viitor, sa nu o mai repeti.

 

Sursa foto: Shutterstock

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pasarea flamingo isi filtreaza apa prin ciocul in forma de pieptene.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea Plansului: sa consolezi o salcie plangatoare

› vrei mai mult