Top 4 jucarii Montessori pentru copiii de 2 ani

20 iulie 2021, 14:30

jucarii Montessori

Pana cand micutul tau are 2 ani, cel mai probabil devine mai incantat sa sorteze culorile si formele si sa se joace cu prietenii. S-ar putea chiar sa alerge, sa dea cu piciorul si sa arunce cu lucruri - sa fii copil mic este epuizant, la urma urmei!

Cand cumparati jucarii Montessori pentru baieti si fete de 2 ani, asigurati-va ca alegeti produse care se potrivesc cu interesele lor, dar ajutati-i totusi sa invete ceva nou. De exemplu: daca doresc întotdeauna sa-i urmareasca pe mama si tata cum gatesc, le va placea un gratar de jucarie, astfel încat sa poata „face” mancare si sa-si dezvolte abilitatile motorii fine.

Mai jos am facut o lista al celor mai utile jucarii pentru copiii de 2 ani care sa ii sustina in dezvoltarea lor si sa le permita sa isi de frau liber imaginatiei si creativitatii.

1. Cub de sortare a formelor

 

Sortatoarele de forme din lemn sunt jucaria ideala pentru copiii de 2 ani. Abia încep sa acorde atentie lucrurilor, precum formele si culorile. Cu ajutorul cuburilor cu diferite forme ei pot tine lucrurile si le place sa le împinga gauri, dezvoltandu-si astfel motricitatea fina.

 

2. Blocuri de joc cu literele alfabetului sau cu numere

 

Pentru a învata alfabetul si un pic de asociere de cuvinte, sunt recomandate blocuri de lemn lucrate manual care au impregnate literele alfabetului sau numerele. Astfel copiii nu învata doar sa identifice literele, ci si cuvintele asociate lor, în timp ce se joaca. Majoritatea blocurilor din lemn vin cu o cutie care are manere, facand setul mai usor de transportat si de depozitat pentru generatiile viitoare.

3. Puzzle cu cuburi

 

Daca va îngrijoreaza durata scurta de valabilitate a unor puzzle-uri, seturile din cuburi de lemn pastreaza plictiseala la distanta cu diferite ilustratii – pot fi animale domestice, salbatice sau chiar viata la ferma. Forma adauga un element tactil si înseamna ca puzzle-urile cu cuburi se pot utiliza si ca un set de blocuri pentru alte constructii, lasand libera imaginatia si creativitatea celor mici.

 

4. Aspirator de jucarie din lemn


Unelte de curatare de dimensiuni perfecte pentru micutii de 2 ani. Indiferent daca va imita sau va ajuta, seturile de curatenie sunt minunate deoarece le dezvolta abilitatile motorii si ii invata sa fie responsabili mai tarziu.
Pentru a veni in intampinarea parintilor si a copiilor, echipa Briele alege doar jucarii testate si aprobate, sigure pentru cei mici, din materiale regenerabile, cum ar fi lemnul. Pe site-ul Briele.ro veti gasi o gama variata de jucarii pentru copiii, la preturi accesibile pentru parinti.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pasarile rapitoare precum vulturul, soimul sau acvila nu beau niciodata apa, modul de hranire suplinind aceasta necesitate.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Bunicule,eu am mai crescut,dar mata te-ai pitit...

› vrei mai mult