Toamna de la Istanbul le ofera numeroase optiuni iubitorilor de natura

5 septembrie 2023, 15:30

Turism Turcia

Pe langa bogata mostenire istorica, scena culturala/artistica foarte vibranta si bucataria delicioasa, orasul Istanbul si imprejurimile sale ofera trasee de drumetii cu peisaje uimitoare in lunile de toamna. Aceste trasee, situate in Istanbul sau in apropierea centrului orasului, ofera multe oportunitati pentru calatorii iubitori de natura care doresc sa descopere culorile Istanbulului toamna. In timpul vacantei, puteti urma aceste trasee de drumetie pentru a gasi peisaje pline de flora, animale unice si padurile din jur. Am intocmit o lista cu cele mai bune rute de drumetii de la Istanbul si din imprejurimile sale pentru ca tu sa te bucuri de o evadare unica in natura.


Din inima orasului in bratele naturii

Cu o suprafata de 5.300 de hectare, Padurea Belgrad este unul dintre cele mai bune locuri pentru a va bucura de natura si de activitati in aer liber la Istanbul. Traseul lung de sase kilometri din Padurea Belgrad incepe de la intrarea in parc si merge in jurul unui peisaj natural minunat acompaniat de numeroase lucrari arhitecturale originare din vechiul İstanbul. Puteti sa faceti picnic, sa va aduceti cortul sau sa va plimbati cu bicicleta in aceasta padure pentru a scapa de agitatia orasului.


Polonezköy este o alta evadare populara pentru iubitorii de natura, datorita locatiei sale apropiate de Istanbul. Cu zonele sale de picnic si camping, traseele sunt dedicate drumetiilor prin padure si pun la dispozitie peste 3.000 de hectare de teren. Polonezköy gazduieste si un parc natural in care numeroase animale precum cerbi rosii, caprioare, veverite sau potarnichi isi asteapta vizitatorii.

Districtele Sile, Sarıyer si Arnavutköy, situate in nordul Istanbulului, gazduiesc si paduri mici care la randul lor pot fi explorate.

Green Adventures este cu doar un pas inaintea orasului

Parcul Natural Ballıkayalar, la doar 1,5 ore cu masina de Istanbul, este ideal pentru drumetii usoare si provocatoare. Parcul, desemnat „Parc Natural si Arie Naturala Protejata", se remarca drept un adevarat paradis al activitatilor in aer liber. In parcul, situat la vest de Kocaeli, se pot observa animale de padure precum cioara leon, privighetoarea, caprioare si veverite. Pe langa drumetii, va puteti alatura activitatilor de campare, alpinism si canyoning. Parcul Natural Ballıkayalar, care ofera vizitatorilor terase de observare pe vai, lacuri, cascade sau paraie este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi in mod obligatoriu.

Uçmakdere, un sat vechi din districtul Sarköy din Tekirdağ, este, de asemenea, o alta alternativa pentru iubitorii de natura. Pe langa faptul ca este una dintre zonele de drumetii din apropiere de Istanbul, orasul ofera si oportunitati placute pentru zboruri cu parapanta sau pentru campare.

Podisul Erikli, o minune naturala situata in cartierul Çınarcık din Yalova la aproximativ 1,5 ore cu masina de İstanbul, atrage pasionatii de natura. Platoul, unde te poti plimba sub umbra castanilor, ulmului, marului, bradului si teiului, ofera o expeditie prin mijlocul naturii pe care nu o vei uita prea curand. In mod neasteptat, traseele de drumetii ale Podisului Erikli duc vizitatorii la cascade. Va puteti bucura de privelistile pitoresti ale Cascadei Çifte, Lacul Dipsiz, Platoul Delmece si Cascada Erikli in timp ce faceti drumetii si va racoriti in micile lacuri formate de cascade.

Test  de cultura generala: Turcia

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Este o zi buna pentru a incepe activitati noi, mai ales cu prietenii. Capacitatea de comunicare este excelenta si te va ajuta sa legi cu usurinta noi prietenii. Totusi, e bine sa nu iei decizii importante de unul singur.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Floarea de cires este floarea nationala a Japoniei, ''sakura'' in japoneza.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O babuta suna la serviciul - situatii exceptionale:
- Alo! In apartamentul meu miroase a gaz...
- Dar ati pornit plita de gaz?
- De dimineata e pornita.
- Dar chibritul ati aprins ?
- Nu, acusi il aprind

› vrei mai mult