Tipuri de energie folosite de om. Tu stii care din ele nu polueaza?

26 iunie 2023, 16:00

Energie verde

Tehnologia a evoluat foarte mult in ultimele decenii, iar aceste tehnologii revolutionare obtin energia, pe care o folosim zilnic, din surse regenerabile si nepoluante. 

Dar mai intai sa vedem ce surse de energie polueaza:

Energia termica

Sursa de baza a energiei termice este caldura. Oamenii folosesc combustibili precum lemnul, carbunele, petrolul sau gazul natural pentru a genera caldura, fie pentru incalzirea locuintelor sau pentru gatit.

Energia de biomasa

Biomasa consta in materiale organice precum lemnul, trestia de zahar sau deseurile agricole. Acestea pot fi arse pentru a produce caldura si energie termica. 

La polul opus avem surse de energie care nu polueaza sau sunt mult mai prietenoase cu mediul:

Energia solara

Lumina solara poate fi convertita in energie electrica prin intermediul panourilor solare fotovoltaice. Acestea ar putea fi utilizate pentru a alimenta echipamente si aparate de baza, cum ar fi iluminatul, dispozitivele de comunicare si sistemele de apa.

Energia eoliana

Vantul poate fi folosit pentru a genera energie electrica prin intermediul turbinelor eoliene. Acestea ar putea furniza energie pentru iluminat, aparate electrice si alte dispozitive de consum. 

Energia hidroelectrica

Folosind fluxurile de apa, precum raurile si caderile de apa, aceasta resursa naturala ar putea fi folosita pentru a genera energie mecanica si electrica. Aceasta ar putea fi utilizata pentru a alimenta diverse echipamente si sisteme, inclusiv generatoare electrice.

Energia geotermala

Aceasta forma de energie utilizeaza caldura din interiorul Pamantului pentru a genera electricitate sau pentru a incalzi si a raci locuintele. Sistemele geotermale ar putea oferi o alternativa eficienta la energia electrica traditionala. 

Acum ca ai aflat ce surse de energie sunt prietenoase cu mediul, trebuie sa mai stim ca este foarte important ca utilizarea energiei sa fie eficienta, iar resursele sa fie gestionate cu grija pentru a reduce consumul si a minimiza impactul asupra mediului inconjurator.

Citeste si Cat de grav ar afecta planeta lipsa energiei electrice

Testeaza-ti cunostintele despre energie:

Test despre energia regenerabila

Test despre energia verde

Test la fizica: Electricitatea

Redactia clopotel.ro

sursa foto: pixabay.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Daca nu ai mai multa grija de sanatatea ta, s-ar putea ca problemele sa apara curand. Acorda mai multa atentie alimentatiei si nu uita sa faci sport! Nu mai lasa pe maine ce poti face azi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Coloniile de furnici se razboiesc intre ele. Furnicile ratacite pe domeniul altei colonii pot fi in pericol.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce stau blondele la colt?
Au auzit ca acolo sunt 90 de grade

› vrei mai mult