Tetra Pak promoveaza educarea unei generatii responsabile fata de mediu

26 iunie 2018, 08:42

 

Din grija pentru mediu” – un proiect national menit sa ii educe si responsabilizeze pe elevi cu privire la reciclare si sa ii sustina pe profesori in predarea lectiilor de protectia mediului.


Din grija pentru mediu


Competitia video pe teme de reciclare „Din grija pentru mediu”, organizata in perioada 12 martie – 15 iunie a luat sfârsit. Tetra Pak si Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie au premiat 9 din cele 106 de echipe participante din toata tara. in competitie s-au inscris scolile cu clasele I-XIII din reteaua Eco-Schools, in echipe de 1-4 elevi si un profesor coordonator. Câstigatori au fost aceia care au realizat cele mai originale materiale video de maximum 3 minute in care au demonstrat metodele lor preferate de reciclare.

 

Am fost incântati de implicarea copiilor, care s-au ambitionat sa ne demonstreze ca sunt o generatie responsabila si constienta de problemele cu care ne confruntam, dar si orientata spre actiune, gata sa se implice pentru un viitor mai bun. Competitia „Din grija pentru mediu” face parte din programul nostru de educatie pentru mediu, menit sa creasca nivelul de constientizare al noii generatii in legatura cu nevoia de a construi un viitor mai sustenabil. Ne-au impresionat sutele de poze facute de profesori in timpul activitatilor asistate de brosura, dar si cei peste 400 de elevi si profesori participanti la competitie. Suntem pe drumul cel bun.” – Aliki Mimilidou, Environment Officer, Tetra Pak South Eastern Europe

 

Competitia a fost jurizata de o echipa mixta de consultanti de responsabilitate sociala si specialisti pe probleme de mediu din partea Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie. Cele mai reusite filmulete recompensate cu premiul I, II si III sunt din judetele Mehedinti, Arges, Suceareva, Bihor, Botosani si Municipiul Bucuresti.

 

  • Premiul I pentru invatamântul primar a fost acordat echipei din scoala Gimnaziala „Petre Sergescu” din Drobeta-Turnu Severin, in care elevii descriu in filmuletul „Pentru ca iubesti padurea verde” importanta refolosirii hârtiei prezentându-si creatiile din hârtie si carton refolosit: instrumente muzicale, teren de fotbal si baschet, casa de papusi etc.

  • Premiul I pentru gimnaziu a ajuns in Bucuresti, la 3 eleve din „scoala Gimnaziala 156” care au construit din rechizite folosite suporturi de pix, pentru telefon si o lampa de energie solara care poate incarca telefonul, toate sub forma unei machete de birou.

  • Premiul I pentru liceu a mers la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea, unde elevii au dat dovada de creativitate si abilitati de editare si regie video intr-un scurtmetraj in care un cos de gunoi vorbitor ii povesteste unei adolescente despre importanta reciclarii plasticului.

 

Andrada Maria Româneac, eleva la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Oradea, declara ca realizarea scurtmetrajului a fost „intr-adevar o experienta de neuitat. A fost foarte distractiv sa ne intâlnim sa scriem scenariul, sa filmam si sa editam scurtmetrajul. Cu siguranta partea de regie mi-a placut cel mai mult si ma bucura faptul ca putem atrage atentia asupra importantei reciclarii printr-un scurt filmulet. Fie ca vorbesc despre mâncare, apa, hârtie sau alte obiecte, am invatat sa ma gândesc de doua ori inainte sa arunc ceva ce inca mai poate fi folosit.

 

Toti elevii câstigatori au primit genti pentru rechizite fabricate din material reciclat si personalizate pentru competitie cu textul „Regizez & Reciclez”, iar scolile lor au primit videoproiectoare, whiteboards sau seturi de carti despre reciclare si protectia mediului.

 

 

Despre proiectul „Din grija pentru mediu”

Din grija pentru mediu” este un proiect national de educatie menit sa ii responsabilizeze pe elevi cu privire la reciclare si sa ii sustina pe profesori in predarea lectiilor de protectia mediului. Proiectul este dezvoltat de Tetra Pak in parteneriat cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG). Proiectul a avut doua componente:

  1. Competitia video de reciclare „Din grija pentru mediu”, desfasurata in peste 300 de eco scoli din tara si

  2. Brosura „Din grija pentru mediu”, un material educational menit sa le vina in ajutor profesorilor cu activitati interactive de promovare a reciclarii, trimisa in peste 160 de eco scoli. Brosura poate fi descarcata aici: http://tetrapak.com/ro/din-grij-pentru-mediu

 

Puteti citi mai multe despre proiectul „Din grija pentru mediu” pe site-ul Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie: http://www.ccdg.ro/proiecte/din-grija-pentru-mediu

 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Daca, din forta, tineti ochii deschisi in timp ce stranutati, ar putea sa iasa din orbite.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea imblanzirii: Sa imblanzesti fiare vechi.

› vrei mai mult