Teatrul Muzical Ambasadorii prezinta Povestea Florii-Soarelui online, in zilele de 24 si 25 aprilie

15 aprilie 2021, 17:02

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII continua seria de spectacole prezentate online cu Povestea Florii- Soarelui, un musical plin de culoare, dedicat iubitorilor basmului si folclorului romanesc autentic.

 TEATRUL MUZICAL AMBASADORII

Conceptia spectacolului este semnata de Daniel Jinga, Manager General Interimar al Operei Nationale Bucuresti, dirijor al Orchestrei Metropolitane Bucuresti si Maestru de Cor al ONB, alaturi de Adrian Naidin, violoncelist, compozitor si interpret vocal. Scenografia este creatia Vioricai Petrovici, iar coregrafia a fost gandita de Alis Gheorghe.

 

in scena evolueaza actorii Natalia Dragomir si Bogdan Serban, in calitate de povestitori, alaturi de Grupul Vocal „Ludovic Spiess” compus din: Andreea Bucur-Blidariu, Octavian Ene, Ioana Iordanescu, Silviu Alexandru Mihaila, Camelia Cuzub, Sergiu Neamtu, Jennifer Dumitrascu, acompaniati la pian de Andrei Racu. Membrii baletului TMA intregesc din punct de vedere coregrafic tabloul spectacolului: Daniel Golita, Doru Farmazon, Alexandru Malaeru, Octavian Iuga, Monica Andreea Cosma, Constantin Chita, Carmen Margarit, Silvia Ionascu, Remus Tegzes.

 

Spectacolul spune povestea unei iubiri greu incercate. Protagonistii ei sunt stralucitoarea Luna, o fiica de imparat neasemuit de frumoasa si mandrul Soare, un fecior chipes, harnic, intelept si plin de curaj. Despartiti de puterea intunecata a unui print, care o dorea pe Luna de sotie dar care fusese respins de aceasta, cei doi tineri sufera si lupta sa se regaseasca. Modesta si statornica Floare a Soarelui, rasarita pe locul unde fata de imparat a varsat lacrimi fierbinti pentru iubitul pierdut, aminteste de aceasta dragoste, indestructibila si imposibila totodata.

 

Montarea invaluie actiunea propriu-zisa intr-o tesatura metaforica, in care se regasesc trimiteri catre mituri romanesti dar si obiceiuri sau cantece stravechi, care marcheaza momente importante ale vietii. Spectacolul cultiva, deasemenea, latura educativa a legendei, aducand in atentia publicului, valori morale si spirituale, trasaturi general umane opuse: bine-rau, viata-moarte, lumina-intuneric.

 

Povestea ii invata pe copii ca tot ce este frumos si bun se dobandeste prin munca si lupta, daruire si sacrificiu, intelegere si iubire. si, mai ales, ne invata pe toti ca lumina, binele, iubirea, speranta cladesc omul adevarat, viu si puternic, dar bland si bun, afirma Adrian Naidin.

 

Muzica spectacolului aduce in prim plan teme precum nasterea, jocul ielelor, mitul Zburatorului, catania, alegoria moarte-nunta, dansul initiatic al calusarilor si, mai ales, ideea mesianica a Fat- Frumosului, mandru ca Soarele de pe cer, ce creste intr-un an cat altii in sapte, Mugur-Mugurelul de care se leaga sperantele parintilor si viitorul satului romanesc traditional. declara Daniel Jinga.

 

Spectacolul va putea fi vizionat in baza unui link de acces, valabil in zilele de sambata 24 aprilie si duminica 25 aprilie, in intervalul orar 9:00-21:00. Detalii despre achizitionarea de bilete se pot gasi pe platforma Ticketstore.rohttps://www.ticketstore.ro/ro/eticheta/9/teatrul-muzical-ambasadorii, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/teatrulmuzicalambasadori si pe website-ul TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII.

 

Parteneri media:Agerpres, Mediafax, Radio Romania Cultural, Ultima Ora, Zile si Nopti, Itsy Bitsy si GOKID.

 

 

 

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII este cea mai tanara institutie publica de spectacole si concerte, aflata in subordinea Ministerului Culturii, al treilea ansamblu artistic dedicat copiilor si tinerilor fondat in 2019 de criticul muzical Smaranda Oþeanu-Bunea, dupa Opera Comica pentru Copii si Teatrul Stela Popescu. TMA isi desfasoara activitatea la Palatul National al Copiilor din Bucuresti. Obiectivul sau este promovarea valorilor muzicale si coregrafice romanesti si universale, in tara si in lume. Repertoriul institutiei este divers, cuprinzand spectacole de opera, balet, musical, folclor.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cele mai multe bacterii sunt benefice pentru oameni, unele insa ne pot imbolnavi. Unele bacterii sunt necesare pentru a ne mentine sanatosi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

de ce se intorce bumerangul inapoi. pt ca ii e frica sa merga mai departe

› vrei mai mult