TOP 10 filme Disney de vazut in familie

2 iunie 2021, 15:25

1 Iunie a trecut, iar vremea ne-a cam stricat multora planurile pentru Ziua Copilului. Dar, pana la urma, sa nu ne para rau! Fiecare zi poate (si ar trebui) sa fie speciala pentru cei mici, nu-i asa? Iar parintii pot si ei sa dea in mintea copiilor oricand. Trebuie doar sa gasim modalitati in care sa petrecem timp de calitate impreuna.

Pentru acele zile numai bune de lenevit pe canapea sau in varful patului, parinti si copii deopotriva, am facut un TOP 10 filme Disney, clasice si mai recente, ce pot fi vazute in familie, cu popcorn, covrigei sau ce ne doreste inima alaturi. Daca nu avem zile cu atat de mult timp liber incat sa ne permitem un maraton Disney, putem face fiecare seara speciala cu cate un film.

Acestea sunt alegerile noastre, iar ordinea preferintelor o puteti stabili voi. Sa incepem!

101 Dalmatieni

101 Dalmatieni

O poveste Disney deja clasica, dar de care este imposibil sa te saturi; poate fi vazuta ori ca animatie, ori ca pelicula. Orice ati alege si indiferent de cate ori l-ati mai vazut pana acum, cu siguranta povestea lui Pongo si a Perditei, impreuna cu puiutii lor, rapiti de malefica si nesuferita Cruella De Vil, va tine toata familia lipita de ecran.

Doamna si Vagabondul (1955/2019)

Doamna si Vagabondul

Dragostea adevarata nu tine cont de diferente sociale sau de educatie. Asta ne invata Lady, o catelusa cocker spaniel sofisticata si bine ingrijita, si Vagabondul, un caine fara stapan invatat sa se descurce singur, cu un instinct de supravietuire uimitor si cu prieteni foarte descurcareti. Nu o sa va spunem aici toata povestea lor plina de aventuri care te tin cu sufletul la gura, pentru ca nu vrem sa stricam nimanui distractia.

Frumoasa si Bestia (1991/2017)

Basmul nu mai este un secret pentru nimeni: un print cam plin de el se transforma intr-o bestie inspaimantatoare si feroce in urma unei vraji, pentru a primi o lectie despre iubirea adevarata si despre altruism; o fata frumoasa il invata ce inseamna sa iubesti si sa fii iubit, dar si ca este mai important sa oferi decat sa primesti, si astfel il salveaza si il ajuta sa isi recapete umanitatea. Si totusi animatia din 1991 merita vazuta din nou si din nou.

Desi specialistii din vremurile noastre au "diagnosticat-o" pe Belle cu sindromul Stockholm, aceasta poveste despre iubirea care invinge orice obstacol este o metafora care merita cateva ore din viata. Daca ati vazut animatia de prea multe ori, puteti vedea si filmul, productie 2017, cu Emma Watson in rolul lui Belle si Dan Stevens in cel al Bestiei.

Alba ca Zapada si cei sapte pitici (1937)

Toata lumea a auzit de printesa cu pielea alba ca neaua, parul negru ca abanosul si buzele rosii ca sangele, cu o mama vitrega care vrea sa o ucida pentru a nu fi nimeni alta mai frumoasa decat ea in intreg tinutul, dar crutata de cel care ar trebui fi trebuit sa ii curme viata. Nu reluam aici povestea, doar va spunem ca animatia merita vazuta si acum, la peste 80 de ani de la aparitia ei. Clasicul va ramane mereu la moda, iar povestile frumoase sunt nepieritoare.

Ratatouille (2007)

Naivul, dar ambitiosul Remy este un sobolan care se viseaza chef-bucatar, spre deosebire de toate rudele sale care vor doar sa rascoleasca prin gunoaie si sa faca stricaciuni. Dar cine ar angaja un astfel de bucatar, cu blana, coada lunga, gheare dizgratioase si un nas care a umblat cine stie pe unde? Remy (insufletit de vocea lui Patton Oswalt) este istet, cu bun simt si cu o putere de convingere mare. Asa ca il convinge pe Linguini (Lou Romano), un tanar pesimist si nu tocmai talentat, sa devina "marioneta" sa in bucatarie. Provocarea lor? Sa il dea pe spate pe rautaciosul critic Anton Ego (Peter O'Toole), care vrea sa inchida restaurantul in care ei lucreaza. Daca va numarati printre cei cativa care nu au vazut inca Ratatouille, ne oprim aici cu detaliile, ca sa nu va stricam distractia. Daca l-ati vazut deja, merita un replay!

The Lion King (1994/2019)

Mai intai a fost animatia, iar la 25 de ani distanta a aparut si filmul. Indiferent pe care doriti sa o vedeti, aventurile tanarului leu Simba, care trebuie sa preia puterea in regatul animalelor, dar este sabotat chiar de unchiul sau, sunt de neratat. Atentie, insa, pentru ca versiunea cinematografica este mai dura si mai dramatica decat animatia.

Cocosatul de la Notre Dame (1996)

Animatia este o adaptare dupa romanul cu acelasi nume, scris de Victor Hugo. Quasimodo este un tanar deformat, dar cu un suflet urias, care a fost abandonat de parinti si a crescut izolat, in turnul catedralei, dupa ce a fost salvat de preoti. Desi ii este devotat lui Frollo, un judecator pios, dar de o rautate uluitoare, Quasimodo nu este de acord cu demersul acestuia de a izgoni tiganii din Paris cu ajutorul armatei. Phoebus, liderul trupelor si subordonat lui Frollo, nu este, insa, la fel de rau intentionat, mai ales ca se indragosteste de Esmeralda, o tanara frumoasa, pasionala si cu un suflet minunat. Cum se va termina aceasta poveste despre iubire si moralitate, care ii tine cu sufletul la gura si pe copii, si pe parinti, puteti vedea si singuri.

Cars (2006/2011)

Aceste animatii au eroi atipici. Personajul principal este Fulgerul McQueen, o masina de curse rosie aflata la inceput de cariera, care trece prin aventuri cu o singura morala: viata este o calatorie ce merita savurata, nu una care trebuie sa se incheie cat mai rapid. Cele doua animatii ale seriei vor fi savurate de baietei, dar si de fetite si chiar si de parinti.

Frozen (2013/2019)

Ai ratat Frozen I si II, povestea printeselor Anna si Elsa, care a topit si cele mai reci inimi, doar daca ai fost plecat de pe planeta in ultimii ani sau daca esti foarte, foarte mic. Cele doua filme de animatie sunt perfecte pentru o seara in familie, fie ea si de vara. Nu iti spunem nimic despre aventurile lor, pentru ca e mai bine sa le (re)descoperi vazand filmul. Succes sa iti scoti din minte melodia "Let it Go" si celelalte cantecele!

Up (2009)

Deja incadrata la categoria "clasice", aceasta animatie duce distractia la un nou nivel cand Carl Fredricksen, un batranel care a fost vanzator de baloane, isi indeplineste visul de a ajunge in America de Sud dupa ce isi ridica in aer casa cu ajutorul muuuultor baloane. Lucrurile iau o intorsatura uimitoare cand Carl realizeaza ca are companie: pe entuziastul Boy Scout. Mai multe nu va povestim, pentru ca dam si noi fuga sa il revedem si nu vrem sa stricam distractia.

Vizionare placuta celor mici si celor mari!

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In insulele Galapagos traieste un micut peste, Diolomus, cu o lungime de 5 cm ce prezinta o mare curiozitate: are patru ochi. Ochii sai sunt asezati pe verticala de asa maniera incat el poseda de fapt patru organe optice bine definite si profilate. Acest peste mai are o caracteristica unica, inotatoarele lui lungi ii permit sa "topaie" aproape ca o broasca. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un negru ajunge in fata raiului.Vine Sfantul Petru si-l intreaba cum il cheama.negrul,din motive rasiste,spune Leonardo Di Capri.Se uite Sfantu' Petru la el si zice:
-Bine,hai,intra.
Dupa,se duce Sfantul Petru la Dumnezeu si-l intreaba:
-Auzi,Dumnezeu,dar Titanicu' s-o scufundat sau o ars?

› vrei mai mult