Sunt sau nu bune unghiile cu gel?

9 septembrie 2022, 11:31

Sunt sau nu bune unghiile cu gel?

Mainile ingrijite, unghiile curate si frumoase sunt o carte de vizita pentru oricine, dar mai ales pentru fete. Iar moda unghiilor cu gel e greu de trecut cu vederea. Te bate gandul sa iti faci si tu o manichiura cu gel? Sau poate ti-ai facut deja, macar o data, dar te intereseaza daca sunt sau nu bune unghiile cu gel. Aflam impreuna care e treaba cu acest trend la care fetele apeleaza din ce in ce mai devreme.

Unghiile perfecte, de pe care oja nu sare la primul contact cu apa, sunt visul oricarei femei, tinere, adolescente. Dar de la ce varsta este indicat sa iti faci o astfel de manichiura? Este ea sanatoasa pentru unghiile tale? Este manichiura cu gel un „must have”?

Poate iti spui ca daca mama si le face, ti le poti face si tu. Poate mama nu te refuza tocmai pentru ca nu vrea sa fie ipocrita, dar te conditioneaza sa nu iti faci unghii prea lungi sau in culori prea stridente, mai ales in timpul scolii. Revenind: sunt sau nu bune unghiile cu gel la fete si adolescente?

Ne raspunde un tehnician de unghii, care are o politica foarte clara: nu pune unghii cu gel sau acrilice fetelor mai mici de 16 ani. Motivul? Exista niste riscuri in momentul aplicarii. Anne Schlegel a explicat ca unghiile copiilor sunt subtiri si se exfoliaza mai usor, astfel ca baza pentru fixarea constructiei cu gel nu este cea mai buna. Daca mai pui si faptul ca multe fete au obiceiul sa isi roada unghiile sau pielitele, dincolo de faptul ca nu sunt chiar atente cu intretinerea unghiilor (de aceea isi si doresc unghii false), obtii reteta „perfecta” a dezastrului din punctul de vedere al tehnicienilor. Poate ca asta e o abordare subiectiva, dar tot Anne Schlegel a explicat ca multe companii atentioneaza ca gelul de unghii nu ar trebui aplicat clientilor cu unghii naturale subtiri si flexibile, ca ale fetelor sub 16 ani. Cu cat unghiile sunt mai flexibile, cu atat manichiura construita se va deteriora mai repede si, peste toate acestea, unghia naturala va avea foarte mult de suferit.

Varsta de 16 ani este un prag dupa care teoretic unghiile incep sa se intareasca, insa si daca esti mai mica, dar ai unghii foarte rezistente, nu este interzis sa iti faci, macar din cand in cand, unghii construite cu gel. Trebuie sa stii, insa, ca pielea tanara este mai expusa la alergii si dermatita de contact, daca in momentul aplicarii gelul ajunge pe piele si nu este curatat cum trebuie.

Ce trebuie sa stii despre manichiura cu gel

Desi arata super si dureaza, unghiile cu gel pot dauna unghiilor naturale. Acestea vor deveni mai subtiri, se vor rupe mai usor, se vor crapa si se vor exfolia, iar aplicarile repetate si expunerea indelungata la aparatul cu UV pentru uscare poate creste riscul de cancer de piele si de imbatranire prematura a pielii de pe maini. Nu o spunem noi, o spun cei de la Academia Americana de Dermatologie.

Pentru a diminua riscurile, specialistii recomanda ca inainte de sedinta de manichiura sa aplici pe maini o crema de protectie cu SPF de minim 30. De asemenea, cand unghiile incep sa se deterioreze, nu le indeparta singura, pentru ca vei deteriora unghia naturala. Mai bine fa-ti o programare la tehnician pentru refacerea manichiurii sau pentru inlaturarea ei.

Daca tot iti faci unghii cu gel, ai grija sa faci si pauze de cel putin doua saptamani dupa ce le dai jos, pentru a da timp unghiilor naturale sa „respire” si sa se refaca. Foloseste zilnic produse hidratante pentru a stimula regenerarea unghiei.

Citeste si articolul de mai jos:

Cum sa imi conving parintii sa imi cumpere o trusa de make up?

Sau parcurge testul de mai jos:

Ce spune despre tine culoarea de oja preferata?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Este o zi grea pentru tine, te vei simti obosit/a. Trebuie, totusi, sa faci un efort sa ramai conectat/a la ce se intampla in jurul tau.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Constantin al XI-lea (Dragases) a fost ultimul imparat al Bizantului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O fetita avea doi hamstri ,pe unul l-a numit"Unu",iar pe celalalt"Doi".Cand hamsterul "Unu"s-a pierdut,fetita zise:
-Bine ca-l mai am pe "Doi

› vrei mai mult