Studiu Cartoon Network: Schimbarile climatice sunt o preocupare cheie pentru copiii din EMEA

7 iulie 2021, 11:26

Cartoon Network 
Cercetarile efectuate de Cartoon Network evidentiaza cat de mult le pasa copiilor de planeta 

Majoritatea copiilor sunt ingrijorati de schimbarile climatice si cauta modalitati de combatere a acestora

 

Cartoon Network a publicat astazi rezultatele unui studiu la nivel EMEA care analizeaza punctele de vedere si comportamentele copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani referitoare la schimbarile climatice. Cercetarea arata clar faptul ca sanatatea planetei este o prioritate pentru copii. Din numarul total de respondenti, 91% sunt preocupati de schimbarile climatice si asociaza fenomenul cu sentimente negative precum frica, suparare si ingrijorare. Schimbarile climatice sunt la fel de alarmante si pentru copiii din Romania, 98% dintre acestia asociind fenomenul cu stari negative.

Dintre cei 200 de copii romani care au participat la sondaj, 90% sunt gata sa lupte impotriva schimbarilor climatice, dar au nevoie de mai multe cunostinte si oportunitati si, totodata, se simt responsabili pentru ingrijirea mediului. intrebati cine ii inspira cel mai mult sa-si doreasca sa contribuie la combaterea schimbarilor climatice, 70% dintre copiii romani chestionati au nominalizat „mama” drept cel mai mare erou al lor care ii poate sprijini in combaterea schimbarilor climatice. „Tata” si „profesorii” au fost, de asemenea, mentionati ca modele de urmat.

In tari apropiate precum Republica Ceha si Polonia, 87% si respectiv 88% dintre cei mici au declarat ca sunt la curent cu provocarile schimbarilor climatice si se simt ingrijorati, speriati si tristi. in acelasi timp, 84% dintre copiii din Polonia sustin ca sunt pregatiti sa lupte impotriva problemelor de mediu, spre deosebire de Republica Ceha, unde doar 49% dintre copii sunt dispusi sa isi asume misiunea aceasta. Mama este sursa de inspiratie cand vine vorba de protejarea mediului pentru mai bine de 60% dintre copiii atat din Cehia, cat si din Polonia, un rol la fel de important avandu-l si tatal sau educatorii.

Aproape toti copiii care au raspuns la sondaj din cele trei tari sustin ca au participat activ la cel putin o activitate de protejare a mediului.

Totodata, rezultatele arata ca 80% dintre respondentii din Romania, 78% din Polonia si aproximativ 40% din Republica Ceha au nominalizat Cartoon Network drept organizatia care ii motiveaza si ii ajuta sa lupte impotriva schimbarilor climatice.

Studiul a fost realizat in treisprezece tari din EMEA: Germania, Franta, Italia, Polonia, EAU, Belgia, tarile de Jos, Luxemburg, Marea Britanie, Africa de Sud, Romania, Turcia si Republica Ceha. *

Vanessa Brookman, Head of Kids, WarnerMedia EMEA:„Cercetarea sutine ceea ce am obtinut deja din conversatiile cu tinerii- copiilor le pasa foarte mult de planeta si sunt dornici sa se implice. Aceste rezultate se reflecta direct in crearea si lansarea Cartoon Network „Campionii Climei”- o initiativa personalizata de constientizare a schimbarilor climatice, care invita copiii din EMEA sa faca fata provocarilor zilnice care ajuta mediul. Desi campania a fost demarata de la 1 iunie, 300.000 de provocari au fost deja finalizate, ceea ce dovedeste dorinta copiilor de a actiona. Ne face placere sa motivam in acest fel fanii tineri si suntem impresionati de modul in care isi unesc fortele pentru a face diferenta”.

Studiul face parte din campania de constientizare a schimbarilor climatice, Campionii Climei, lansata in toata EMEA la 1 iunie 2021, si care se desfasoara in mai multe state si in mai multe limbi. Initiativa dezvoltata in parteneriat cu WWF isi propune sa incurajeze copiii sa rezolve mici provocari zilnice, care reprezinta o diferenta semnificativa pentru sanatatea planetei noastre.

*WarnerMedia a comandat un sondaj online reprezentativ la nivel national intre 4.124 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani din 13 tari din regiunea EMEA (Germania, Franta, Italia, Polonia, EAU, Belgia, Olanda, Luxemburg, Marea Britanie, Africa de Sud, Romania, Turcia si Republica Ceha), realizat de Quantilope, in intervalul 28 mai – 11 iunie 2021.

 Campionii climei infografic

cartoonnetworkclimatechampions.com/ro-ro

 

Despre Cartoon Network

Cartoon Network este o divizie WarnerMedia si televiziunea de desene animate numarul 1 la nivel mondial, oferind cel mai bun continut original pentru copii si familii, cu seriale precum Ben 10, Craig si dumbrava, Steven Univers, Uimitoarea lume a lui Gumball, Fetitele Powerpuff sau Aventurile fratilor ursi. Urmarit in 187 de tari, in peste 450 de milioane de case si in 33 de limbi, Cartoon Network inspira urmatoarea generatie de creatori si inovatori prin implicarea publicului sau la granita dintre creativitate si tehnologie. Initiativele sale sociale premiate, cum ar fi Cartoon Network Clubul Prieteniei, sunt resurse recunoscute si deseori utilizate de copii si adulti care cauta ajutor in rezolvarea problemelor de bullying.

Despre WarnerMedia

WarnerMedia este o companie lider in domeniul mass-media si al divertismentului care creeaza si distribuie continut premium si popular dintr-o gama diversa de povestitori si jurnalisti talentati, catre audiente globale, prin brandurile sale, inclusiv: HBO, HBO Now, HBO Max, Warner Bros., TNT, TBS, truTV, CNN, DC, New Line, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies si altele. WarnerMedia face parte din AT&T Inc. (NYSE: T). Organizatia include, de asemenea, suita Xandr de solutii avansate de publicitate concepute pentru a ajuta la imbunatatirea publicitatii pentru marci, editori si consumatori.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Neptun este compusa din hidrogen, heliu si metan la fel ca si Uranus

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un scotian ii scrie fiului sau:
Iti trimit zece dolari, cat ai cerut. Dar tine minte: zece se scrie cu un zero, nu cu doi!

› vrei mai mult