Strazi si artere din Bucuresti inchise pe 27 august pentru desfasurarea cursei de ciclism L'Etape Romania by Tour de France

9 august 2023, 15:58

L’Etape by Tour de France

Pe 27 august, Bucurestiul va fi gazda L’Etape by Tour de France, cea mai renumita cursa de ciclism din lume dedicata amatorilor si pasionatilor. Evenimentul va bloca artere importante ale capitalei incepand cu ora 7:00 dimineata urmand ca acestea sa fie redate circulatiei dupa ora 14:00.

Romania se afla pentru al doilea an pe harta internationala a prestigiosului eveniment L’Étape, oferind celor peste 2000 de concurenti asteptati la start experienta unica a campionilor chiar la ei acasa: o capitala fara trafic, trei trasee exceptionale, cele mai inalte standarde de organizare si o atmosfera festiva care sarbatoreste sportul si apartenenta, participantii fiind inscrisi de regula ca echipa sau sustinuti de familie, prieteni, colegi.

In data de 27 august traficul va fi restrictionat incepand cu ora 07:00 dimineata pana la ora 14:00 pe urmatoarele strazi si artere:

Bd. Unirii, Bd. Mircea Voda, Splaiul Unirii pe sensul catre Bucuresti, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Magureanu, Strazile Stirbei Voda si Ion Campineanu, Soseaua Kiseleff, Strazile Buzesti, Berzei, V. Parvan. B.P. Hasdeu si Bd. Libertatii.

Organizatorii si Politia Rutiera colaboreaza pentru a identifica cele mai bune trasee ocolitoare.
Programul evenimentului din 27 august, actiuni si activitati in Race Village-ul amplasat in Piata Constitutiei:

• 08:00 - vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei inscrisi pe traseul City Adventure de 14 km

Traseu City Adventure de 14 km

• 09:00 – vor pleca in cursa cei inscrisi pentru traseul The Ride, de 42 km 

Traseu The Ride de 42 km

• 09:00 – vor pleca in cursa cei inscrisi pentru traseul The Race, de 85 km

Traseu The Race de 85 km

• 13:30 - festivitatea de premiere in Race Village cand sunt planificate activitati si surprize atat pentru concurenti cat si pentru vizitatori

Pe traseu sunt organizate trei puncte de alimentare care vor asigura nivelul optim de hidratare al concurentilor: unul in zona de start si finish, unul la Arena Nationala si unul in Piata Victoriei. De asemenea, concurentii au la dispozitie suport tehnic fix in aceleasi zone ca punctele de hidratare si unul mobil, care va insoti plutonul pe intreaga cursa.

O echipa medicala cu inalta pregatire profesionala si vasta experienta in medicina de urgenta va fi prezenta la fata locului pe toata perioada evenimentului. Ambulantele Sanador (tip C) vor asigura interventie medicala in caz de urgenta si sunt dotate cu defibrilator, monitor, electrocardiograf, pulsoximetru, glucometru, ventilator mecanic, aspirator portabil si fix, injectomat si toate celelalte echipamente medicale prevazute de regulamentele in vigoare la nivel national.

Race Village-ul L’Étape Romania by Tour de France din Piata Constitutiei va spune tuturor povestea brandului legendar prin intermediul unei expozitii Tour de France si a numeroaselor activari ale sponsorilor, intr-o atmosfera relaxanta de festival care va transforma Bucurestiul, pentru o zi, in capitala ciclismului romanesc. Tot aici vor fi organizate: o zona comerciala cu profil sportiv unde vor fi prezente cele mai importante branduri de echipament si nutritie sportiva, food-court, zona de incalzire pentru concurenti, asistenta mecanica pentru ciclisti, zona de masaj, zona de premiere cu scena si numeroase concursuri cu premii realizate de sponsorii evenimentului.

„In calitate de partener pe termen lung al Federatiei Romane de Ciclism si co-organizator al Turului Romaniei, suntem mandri sa luam parte la dezvoltarea ciclismului in tara noastra si sa vedem cum acest sport castiga din ce in ce mai multe inimi. Ne-am alaturat astfel cu entuziasm echipei L’Étape Romania, continuand in mod firesc demersurile noastre de a sustine performanta si de a incuraja un stil de viata activ si sanatos.

Consideram ca L’Étape este un eveniment unic, care ofera oricarui pasionat de ciclism, indiferent de nivelul de pregatire, sansa de a trai emotiile unei competitii de renume mondial, asa ca ii asteptam pe bucuresteni in numar cat mai mare la linia de start.”, a declarat Tiberiu Danetiu, Director Marketing Auchan Romania, sponsor oficial al L’Étape Romania by Tour de France.

Antoine QUIERS, Project Manager pentru Seria L’Étape by Tour de France, in cadrul A.S.O.:
„In cateva zile, mii de ciclisti vor pedala pe strazile Bucurestiului pentru cea de-a doua editie a L'Étape Romania by Tour de France. Astept cu nerabdare acest eveniment minunat si sunt sigur ca participantii vor trai in acest an, din nou, o experienta unica a ciclismului.

Cu trei tipuri diferite de curse, L'Étape Romania se aliniaza perfect scopului nostru de a impartasi pasiunea pentru ciclism cu toti sportivii. Pedaland in cadrul L'Étape Romania, toti participantii vor deveni imediat membrii unei familii mondiale de ciclisti (peste 50.000 de ciclisti in 2022), oferindu-le acces exclusiv la cea mai mare cursa de ciclism din lume destinata amatorilor (17.000 de participanti): L'Étape du Tour, in Franta.

Cu Reward, programul de fidelitate al seriei de evenimente, acestia vor beneficia de un interval de timp exclusiv de preinregistrare la L'Étape du Tour. In plus, topul primilor trei participanti la masculin si feminin din cursa lunga se vor califica automat in programul Campionatului, primind o intrare gratuita in primul val de start al L'Étape du Tour si ocazia unica de a concura impotriva celor mai buni ciclisti amatori din lume.

In urma cu cateva saptamani, Victor LAFAY, castigatorul L’Étape du Tour din 2018, a castigat etapa a doua a Turului Frantei 2023. Asa ca, cine stie, urmatorii castigatori ai L'Étape Romania ar putea deveni viitorii ciclisti din plutonul din Turul Frantei!

Intre timp, ne vedem la linia de start a L'Étape Romania 2023, pentru a va bucura de ceea ce se intrevede a fi o editie uimitoare!”

Numeroase companii de top din Romania s-au alaturat celui mai puternic brand de ciclism din lume, Tour de France la L’Étape Romania. Sponsorul oficial al evenimentului este Auchan, alaturi de care s-au implicat in calitate de sponsori: Altex, Dorna, Vodafone, RTPR si World Class. Furnizorii oficiali si Partenerii evenimentului sunt: Decathlon, Perskindol, TechnoGym, PowerBar, Sanador, GETSBET, SKODA, Lindab, GIANT, Gramofon, Velux, Reciclad’OR, Remat Holding, Paste Baneasa, Black Cab, Agriro Fresh & Oliveris, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Farmacia de detergent, Vesta, Terapie pentru miscare, CPI Security, Artesana, Hama, Salonul Bicicletei, Cosmapp Global, AmBike, MTB Academy, Heineken 0.0%, Drovie si WWF.

Partenerii institutionali care sustin evenimentul sunt Ambasada Frantei, Federatia Romana de Ciclism, Federatia Romana de Triatlon si Comitetul Paralimpic Roman.

Europa FM sustine evenimentul in calitate de Partener Media Principal, caruia i se alatura TVR, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Agentia de Presa Rador, Revista BIZ, Revista Cariere, Ziarul Bursa, HotNews, B365, Romania Journal, Go4Fun, GabrielSolomon.ro, Biciclistul.ro, SportM.ro, Aimx.ro, Freerider.ro, RidersClub.ro, Sportya.net.

L’Étape Romania by Tour de France este organizat de MPG Romania, lider de piata pe segmentul proiectelor sportive adresate participantilor amatori, cu o experienta semnificativa, care include organizarea a peste 8.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 27 de ani de activitate. Conceptul evenimentului L’Étape by Tour de France apartine AMAURY SPORT ORGANISATION, Franta, (ASO), liderul mondial in organizarea curselor de ciclism si detinatorul legendarului brand Tour de France.

Mai multe detalii despre seria globala de evenimente si despre competitia locala se gasesc pe site-ul oficial romania.letapebytourdefrance.com, iar cei care doresc sa intre in cursa, se pot inscrie in sectiunea INSCRIERI. Informatii la zi se gasesc pe profilele de
Facebook: https://www.facebook.com/letaperomania si
Instagram: https://www.instagram.com/letaperomania

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Trateaza-ti cu respect prietenul cel mai bun si fii mai atent/a la ce vorbeste cu tine! In ziua de azi gasesti foarte greu o persoana pe care te poti baza.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai frecventa culoare a ochilor umani este caprui in mai multe nuante si apoi albastru, in timp ce cea mai rara este verde.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Rusii trimit o racheta de cea mai noua generatie spre america .Americanii afla si trimit si ei o super racheta spre Rusia.Undeva deasupra Germaniei se intalnesc:
cea ruseasca ii propune americancei sa mearga la baut.Cad de acord si dupa cateva sticle de vodca racheta ruseasca ii spune celei americane:
-hai ca te duc acasa ca te-ai imbatat

› vrei mai mult