"Stranger Things" si "Big Floppa" au fost subiectele principale de interes pentru copii, in aceasta vara

29 septembrie 2022, 10:45

Un nou studiu Kaspersky a dezvaluit cele mai populare interese ale copiilor in vara anului 2022. De data aceasta, datele au fost obtinute din cautarile Google si YouTube. Big Floppa pare sa fi fost cel mai popular meme, iar cel de-al patrulea sezon din „Stranger Things”, a fost cel mai la moda serial al verii.

"Stranger Things" a luat cu asalt vara aceasta. Potrivit statisticilor, cel de-al patrulea sezon a doborat un record al tuturor timpurilor, telespectatorii vizionandu-l timp de 287 de milioane de ore in saptamana 23-29 mai. Pe langa asta, copiii au explorat si jocuri noi, memes si postari ale unor bloggeri. Kaspersky a analizat datele anonimizate furnizate de utilizatorii software-ului de control parental Kaspersky Safe Kids, in perioada 1 iunie 2022 - 22 august 2022. Datele au inclus interogari de cautare pe Google si YouTube.

Cel mai popular meme a verii care a fost cautat pe Google de catre copii pare sa fi fost Big Floppa – o cincime din toate solicitarile legate de memes (20%) a fost despre el.

 Big Floppa

Big Floppa

In aceasta vara, 33% dintre cautarile copiilor pe Google au fost legate de YouTube, in timp ce diverse servicii de internet au reprezentat 18%. Interesant este faptul ca, in aceasta vara, copiii au fost mai interesati de site-ul retelei sociale care se bazeaza pe creativitate - „DeviantArt” (6%), decat de TikTok (5%). „DeviantArt” este cea mai mare comunitate online pentru artisti sau pasionati de arta si le permite oamenilor sa se conecteze prin crearea si partajarea artei.

In afara de asta, jocurile au fost una dintre cele mai populare categorii – ponderea lor a fost de 10%. In special, Roblox a devenit lider cu 33%, fiind cu mult inaintea Minecraft (9%), in ciuda popularitatii sale uriase in randul copiilor. O alta solicitare frecventa de cautare, in aceasta vara, a fost recenta lansare de la Nintendo - „Pokemon Scarlet and Violet”, care a obtinut 5% din cautari.

Printre toate solicitarile pentru „Desene animate, filme si emisiuni TV” (16% din toate interogarile YouTube), a existat un interes urias pentru cel de-al patrulea sezon al „Stranger Things”. Copiii au cautat nu numai videoclipuri legate de serial, ci si informatii despre personaje si actorii care au jucat rolurile principale. De data aceasta, cele mai populare actrite au fost Millie Bobby Brown si Sadie Sink.

Popularitatea Stranger Things” a migrat si in arena muzicala (solicitarile de muzica pe YouTube au inregistrat un procent de 16%). Cel mai frecvent cautate videoclipuri au fost despre „Chrissy, Wake Up” - un videoclip creat din clipuri si imagini din sezonul patru, precum si, desigur, piesa lui Kate Bush - Running Up That Hill (1985), care a fost ascultata de unul dintre personaje in cadrul serialului.

Meme-ul „Pink Sauce” a devenit un fenomen interesant. A aparut pe TikTok si a fost creat de bloggerul Chef.pii, care a lansat un sos roz pentru mancare. Au fost cateva scandaluri in jurul produsului si s-a discutat activ atat cantitatea de sos din ambalaj, cat si calitatea produsului in sine.

 Pink Sauce

Pink Sauce

Pe langa memes, copiii au fost interesati de jocurile de pe YouTube, in aceasta vara – aceasta categorie adunand cel mai mare numar de solicitari - 27%. Cei mai cautati au fost bloggerii de jocuri (35%) si bloggerii specializati in Minecraft (27%).

Influencerii care filmeaza diverse tipuri de continut, cum ar fi provocari sau stil de viata, au primit 20% din interogarile tuturor copiilor. Cel mai popular blogger al verii a fost Spencer X, care filmeaza continut legat de muzica. Are 2,66 milioane de abonati pe YouTube si 55,1 milioane pe TikTok.

Expertii Kaspersky ofera cateva sfaturi pentru a ajuta copiii sa fie in siguranta online:

  • Interesati-va de activitatea online a copiilor dumneavoastra. Intrebati-i daca puteti viziona alaturi de ei serialele lor favorite sau asculta melodiile pe care le prefera. De asemenea, puteti invata impreuna cateva practici sigure pentru a ramane in siguranta online.

  • O optiune buna poate fi o aplicatie de control parental. Dar este important sa discutati acest subiect cu copilul dumneavoastra - cum functioneaza aceste aplicatii si de ce sunt necesare pentru a ramane in siguranta online.

  • Explicati copiilor ca informatiile sensibile ar trebui transmise numai prin intermediul aplicatiilor de mesagerie sigure si numai unor persoane pe care le cunosc in viata reala. Puteti fi un model si le puteti arata un exemplu bun de comportament.

  • Petreceti mai mult timp comunicand cu copiii dumneavoastra despre masurile de siguranta online. Mare atentie la propriile obiceiuri. Folositi smartphone-ul in timp ce mancati sau vorbiti? Copiii imita obiceiurile sau modelele de comportament pe care le manifestati de fata cu ei? Reactioneaza in mod diferit cand lasati telefonul deoparte?

  • Faceti discutiile despre securitate cibernetica mai placute si mai interesante prin intermediul jocurilor sau alegeti alte modalitati distractive de invatare.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Este o zi grea pentru tine, te vei simti obosit/a. Trebuie, totusi, sa faci un efort sa ramai conectat/a la ce se intampla in jurul tau.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Imparatul Caligula s-a remarcat in istorie printr-un gest neobisnuit si anume, si-a ridicat calul la rang de consul in Imperiul Roman.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda trece pe langa zebra.Un politist o intreaba:
-Doamna, de ce nu treceti pe zebra?
-Pai nu o doare?

› vrei mai mult