"Special Champions" - program de incluziune sociala prin sport adresat persoanelor cu deficiente senzoriale

11 decembrie 2023, 16:21

Special Champions

In perioada octombrie 2023 – septembrie 2024, Asociatia Club Sportiv Nautic Titanii desfasoara un program de incluziune sociala prin sport adresat persoanelor cu deficiente senzoriale din Bucuresti si judetul Arges. “Special Champions” urmareste sa ofere cat mai multor copii si tineri ocazia de a practica o serie de sporturi nautice relaxante, de a afla informatii utile pentru a dezvolta un stil de viata sanatos si de a socializa intr-o comunitate cu valori similare.

Sportul este un limbaj universal al nediscriminarii, iar participarea la activitati sportive comunitare are numeroase beneficii la nivel fizic, psihic si mental. Mai mult, sporturile de echipa au multe beneficii asupra corpului si mintii: ajuta la orientarea in spatiu, dezvolta disciplina si abilitatile de organizare, imbunatatesc concentrarea, incurajeaza munca in echipa si construiesc relatii. Aceste abilitati pot fi foarte utile pentru a ajuta practicantii sa devina mai independenti, sa dezvolte conexiuni sau pentru o performanta mai buna la munca.

“Antrenamentele in barca dragon sau caiac reprezinta un mijloc excelent de incluziune sociala, iar programele desfasurate pana acum ne-au confirmat acest lucru. Suntem deschizatori de drum cu privire la implicarea diverselor categorii de persoane vulnerabile in acest sport: am creat probe speciale in cadrul competitiilor organizate de noi si am fost prezenti cu echipe de sportivi speciali in cadrul unor sesiuni demonstrative din cadrul campionatelor nationale. Urmeaza Jocurile Olimpice, editie aflata sub semnul deschiderii, al incluziunii persoanelor cu dizabilitati. Dorim sa transpunem si noi, in fapte, aceasta directie, si sa transformam in normalitate antrenamentele unificate si prezenta sportivilor speciali la competitiile din Romania.”, explica Cristina Baban, Asociatia Club Sportiv Nautic Titanii.

Participarea la activitati este gratuita pentru toate persoanele cu deficiente de vedere sau auz, in limita numarului de locuri disponibile si in functie de program. Antrenamentele se desfasoara la sediul clubului, pe lacul Titan din Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti, dar si la Baza Nautica Bascov - Budeasa din Arges.

Beneficiarii vor vasli in caiac dublu, impreuna cu sportivi cu experienta, sau vor intra intr-o echipa de barca dragon. Toti participantii vor fi instruiti de antrenorii clubului si supravegheati pe toata durata activitatii sportive de traineri specializati si salvamari.

Caiac-Canoe este un grup de sporturi nautice care se practica cu ambarcatiuni usoare, ce folosesc diferite tipuri de vasle nefixate. Caiacul este un sport care dezvolta echilibrul, forta, indemanarea, capacitatea de efort si atentia distributiva. Barca dragon este o barca lunga de 12 metri, in care vaslesc 10 sau 20 de persoane, coordonate de un tobosar si ghidate de un carmaci. Este un sport de echipa care dezvolta echilibrul, forta, indemanarea, sincronizarea si atentia distributiva.

Pentru a afla mai multe detalii sau pentru a inscrie persoane vulnerabile in proiect accesati pagina https://www.kayakchampions.ro/special-champions

Special Champions Orange

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei cunoaste pe cineva deosebit. Va trebui sa lasi timiditatea la o parte si sa te comporti la fel cum o faci cu cei mai buni prieteni.

› vrei zodia ta

Cultura generala

La doar 6 ani (anul 1927) Mihai I al Romaniei devine rege intrucat tatal sau (Carol al II-lea) renuntase la Tron si se autoexilase.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La intrunirea recenta a G8, unde se discuta problema Kosovo-ului, a sarbilor si a albanezilor, dupa o ora de discutii, Jacques Chirac scoate un ceas cu capac sa vada cat este ora, iar pe capac era gravat "De la Bill Clinton pentru Jacques Chirac". Dupa o perioada de discutii, scoate si Clinton un ceas de argint cu capac, iar pe capac era gravat "De la Jacques Chirac pentru Bill Clinton". Dupa alta ora de discutii aprinse, Boris Eltin scoate un ceas din aur cu diamante, iar pe capac era gravat "De la Matei Basarab pentru Vasile Lupu".

› vrei mai mult