Sfaturi pentru ingrijirea corespunzatoare a mainilor in timpul sarcinii

26 octombrie 2023, 14:59

Maini hidratate

Sarcina este o calatorie miraculoasa, plina de emotie, dar poate aduce si o serie de schimbari in corpul tau. Majoritatea viitoarelor mamici se concentreaza pe sanatatea si bunastarea prenatala, dar este esential sa ai grija si de tine insati si sa nu treci cu vederea ingrijirea corporala, care suporta adesea greul fluctuatiilor hormonale si schimbarilor fizice.

Schimbarile hormonale, volumul sanguin crescut si modificarile productiei de colagen pot duce la o varietate de preocupari. Multe dintre aceste transformari se vad initial la maini, de aceea e important sa stii ce ai de facut pentru a le mentine sanatoase in timpul sarcinii.

Hidratarea este cheia

Unul dintre cele mai importante aspecte ale ingrijirii mainilor in timpul sarcinii tine de hidratare. Corpul tau are nevoie de lichide suplimentare pentru a-ti sustine copilul, care se dezvolta constant, dar si pentru a mentine elasticitatea pielii. Deshidratarea poate provoca uscaciune, descuamare si chiar iritarea pielii. Incearca sa bei cel putin opt pahare de apa pe zi pentru a-ti mentine pielea in cea mai buna stare.

De asemenea, foloseste frecvent o crema hidratanta hipoalergenica pentru maini. Orienteaza-te spre produse fara parfum si concepute special pentru pielea sensibila. Aplicarea unei creme hidratante dupa fiecare spalare a mainilor si inainte de culcare te va ajuta sa iti mentii mainile catifelate.

Ingrijirea unghiilor

In timpul sarcinii, unghiile tale pot deveni mai casante si pot creste mai repede. Pentru a mentine sanatatea unghiilor, este preferabil sa le mentii scurte si pilite. De asemenea, poti folosi un tratament sau un lac de unghii, pentru a te simti feminina si eleganta.

Protejeaza-ti mainile

Sarcina iti poate face pielea mai sensibila la soare, ceea ce poate duce la un risc crescut de arsuri solare si alte tipuri de iritatii. Daca este si cazul tau, nu ezita sa aplici si pe maini o crema de protectie solara factor ridicat de cel putin 30, atunci cand petreci timp in aer liber. In plus, e preferabil sa porti manusi atunci cand folosesti produse de curatat sau faci alte alte activitati care ar putea afecta pielea mainilor.

Exercitii pentru maini

Exercitii simple pentru maini sunt excelente pentru a-ti mentine incheieturile flexibile si pentru a atenua orice disconfort asociat cu sindromul de tunel carpian sau inflamatia care poate aparea pe parcursul sarcinii. Incearca sa rotesti usor incheieturile, sa-ti strangi si sa-ti intinzi degetele si sa folosesti o minge antistres moale pentru a-ti mentine mainile in cea mai buna stare.

Evita sapunurile dure

Schimbarile hormonale din timpul sarcinii iti pot face pielea mai predispusa la iritatii si uscaciune. Pentru a preveni acest lucru, alege un sapun de maini bland, fara parfum. Sapunurile agresive si cele cu parfumuri puternice pot afecta bariera lipidica a pielii, iar tu o sa-ti simti pielea deshidratata si chiar iritata.

Contracareaza inflamatia

Umflarea mainilor si picioarelor este un simptom comun in timpul sarcinii. Pentru a contracara efectele inflamatiei, este important sa faci miscare in fiecare zi. De asemenea, mentinerea mainilor deasupra nivelului inimii pentru cateva minunte poate ajuta la reducerea acumularii de lichid. Pe de alta parte, evita alimentele sarate, care pot contribui la retentia de lichide. Daca, in pofida acestor activitati, ai in continuare mainile umflate, vorbeste cu medicul care iti urmareste sarcina, pentru a te asigura ca nu e vorba de o problema mai grava.

Masajul mainilor

Un masaj bland al mainilor poate face minuni pentru a atenua tensiunea si disconfortul daca simti ca ai dureri ale incheieturilor, de exemplu. Foloseste o lotiune de maini sau un ulei si maseaza usor degetele si palmele pentru a creste fluxul de sange din aceasta zona si pentru a reduce inflamatia. Un masaj relaxant al mainilor inainte de culcare te poate ajuta, de asemenea, sa dormi mai bine.

Sarcina este o perioada frumoasa si transformatoare in viata unei femei, dar poate aduce si diverse provocari, inclusiv schimbari care se resimt si la nivelul mainilor. Asadar, sa ai grija de mainile tale in timpul sarcinii este un aspect esential pentru bunastarea si confortul tau general.

Sursa foto: Pexels.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Ar fi bine sa acorzi mai multa atentie celor apropiati, pentru ca risti sa ai discutii cu parintii din cauza orelor petrecute pe jocurile din telefon. Sigur ca si divertismentul este important, dar nu ar trebui pus pe primul loc inaintea familiei.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anii 2000 in Statele Unite erau mai multe televizoare decat telefoane.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda,o satena si o brunta au ramas prinse pe un vapor. Roscata se gandi sa inoate pana la mal.Inoata ea 5 km oboseste cade in apa si o mananca rechini.Satena facu la fel numai ca ea a inotat 15 km. a obosit si a mancat-o rechini.Blonda inota 45 km.mai 5 metri pana la mal obosi si se intoarse inapoi pe vapor.

› vrei mai mult