Sfaturi pentru cadoul perfect de sarbatori - Ce au cautat cel mai mult copiii online in aceasta toamna?

22 decembrie 2021, 14:07

Cadouri

Noua cercetare Kaspersky Safe Kids
a dezvaluit continutul online de care copiii au fost cei mai interesati in toamna anului 2021. In ceea ce priveste jocurile, copiii cautau frecvent Genshin Impact si Poppy Playtime. Cele mai populare jucarii printre copii par sa fie Barbie si Lego. Mai mult, Coldplay a devenit surprinzator de popular printre copii, in urma unei colaborari cu trupa K-Pop BTS.

Suntem in plin sezon al sarbatorilor si este timpul sa alegeti cadourile. Pentru a gasi cel mai bun cadou pentru copii, parintii le pot cerceta interesele si hobby-urile mai amanuntit decat oricand. Pentru a ajuta la acest lucru, Kaspersky a studiat interesele copiilor in diferite domenii (jocuri, muzica si filme/desene animate) pentru a ajuta adultii sa decida ce cumpara.

Kaspersky a analizat date1 anonimizate, din interogari, din cele mai populare aplicatii2 Android, precum si de pe diverse categorii de site-uri web, toate furnizate voluntar de utilizatorii Kaspersky Safe Kids, pentru a explora interesele si nevoile cheie ale copiilor in perioada septembrie-noiembrie 2021.

Jocuri

Jocurile au parut a fi cel mai popular subiect de pe YouTube in aceasta toamna, reprezentand 28,4% din toate interogarile.

Doi nou-veniti au ajuns in topul cautarilor de jocuri in acest an - Genshin Impact si Poppy Playtime. Minecraft a ajuns pe locul al doilea cu 22,4%. In plus, seria Let’s Play de la Minecraft s-a dovedit a fi mai populara decat Roblox, a carui cota de solicitari a fost de 5,9%. Intre timp, principalele canale YouTube de jocuri au fost MrBeast, EdisonPts si Paluten.

Muzica

Interogarile legate de muzica s-au clasat pe locul al doilea in ceea ce priveste numarul de cautari YouTube, cu o cota de 19,1%. Cei mai populari muzicieni au fost BTS, BlackPink, Lil Nas X, Ariana Grande si Twice. Cele mai cunoscute piese au fost CKay - Love Nwantiti, si doua piese noi de la unul dintre membrii BlackPink, LISA – 'LALISA' si 'MONEY'.

Interesant, K-Pop inca parea a fi popular printre copii. Datorita hitului comun My Universe cu grupul coreean BTS, Coldplay, care nu figura anterior in topuri, a ajuns brusc in sfera intereselor copiilor.

Filme si emisiuni TV

12,1% din interogari au fost pentru filme, desene animate si emisiuni TV. Copiii cautau cel mai frecvent desene animate – ponderea interogarilor a fost de 56,4%. Cei mai multi copii au cautat pe Peppa Pig si Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir. Ponderea cererilor de emisiuni TV a fost de 35,3%. Liderii au fost urmatorii: show-ul german Hilf mir este! Jung, pleite, verzweifelt si Berlin tag und nacht, drama coreeana A Beauty of Revenge si Mr. Bean. Cand vine vorba de filme, copiii au fost in mare parte interesati de Venom: Let There Be Carnage si Spider-Man: No Way Home.

Jucarii si cadouri

In ceea ce priveste cautarile legate de jucarii si posibile cadouri, LEGO si Barbie au fost lideri. Din sfera educationala, copiii au fost cei mai interesati de lumea animala si de experimentele de chimie si fizica. Aceste solicitari ar trebui sa-I ajute pe parinti sa aleaga posibile optiuni de cadouri in functie de interesele copiilor lor.

Este important sa intelegeti tendintele globale cu privire la interesele copiilor, precum si ce anume il pasioneaza pe copilul dumneavoastra. Un cadou bazat pe ceva super popular in acest moment poate fi util si nu se va uza, cum se intampla cu o pereche de Vans, de exemplu. Preferintele unui copil pentru jocuri, filme sau muzica ofera indicii bune. Daca sunt iubitori de muzica, un cadou precum o pereche de casti bune poate fi o optiune excelenta”, spune Anna Larkina, expert in analiza de continut web la Kaspersky.

Raportul complet este disponibil aici.

Pentru a asigura copiilor o experienta online pozitiva, Kaspersky recomanda parintilor:

  • Implicati-va in activitatile online ale copiilor de la o varsta frageda, astfel incat sa devina un obicei. Astfel, intelegeti interesele si hobby-urile copiilor, ceea ce poate ajuta la pastrarea unor relatii puternice si poate ajuta la alegerea cadourilor.

  • Stabiliti reguli de baza clare despre ce au voie si ce n-au voie copiii online si explicati rolul acestora. Regulile vor trebui revizuite pe masura ce copiii cresc.

  • Navigati si invatati impreuna. Vedeti unde isi petrec copiii timpul online si ganditi-va cum sa-i pastrati cel mai bine in siguranta.

  • Descarcati aplicatii de control parental si discutati subiectul cu copiii pentru a le explica cum functioneaza astfel de aplicatii si de ce au nevoie de ele pentru a ramane in siguranta online.

1 Datele confirma ca YouTube este cea mai populara aplicatie printre copii. Pentru a ajunge la interesele lor specifice, merita sa acordati atentie videoclipurilor pe care copiii le cauta cel mai des pe platforma. Pentru a face acest lucru, Kaspersky a analizat primele 1.000 de interogari de cautare ale celor mici in toamna anului 2021.

2 Conform statisticilor, copiii au petrecut cel mai mult timp pe YouTube in aceasta toamna – 31,4% din timpul total petrecut in primele 10 aplicatii populare. Pe locul doi s-a situat WhatsApp cu o cota de 19,2%, sub 1 punct procentual a fost TikTok (18,8%).

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Daca ai un animal de companie, azi trebuie sa fii mai atent/a cu el si sa-i dai mai multa atentie decat o faci in mod normal. Daca nu ai niciun animal de companie, atunci va trebui sa acorzi aceasta atentie catre cel mai bun prieten pe care il ai.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Soarele reprezinta 99,86 % din masa intregului sistem solar.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- CE TREBUIE SA IIFACI UNUI HIPOPOTAM CARE ARE DIAREE?
-????
-LOC....

› vrei mai mult