Semne bune anul are: aproape 140.000 de elevi s-au inscris la ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior, editia 2023-2024

11 decembrie 2023, 16:52

ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior

Actuala editie a celei mai mari competitii de fotbal pentru copii din tara noastra se bucura de un debut fulminant! 139.726 elevi din tata tara, fete si baieti cu varste intre 6 si 12 ani, au intrat in competitie motivati de visul de a deveni campioni. Inscrierile s-au incheiat pe 30 noiembrie, anul acesta competitia avand cu peste 30% mai multi elevi inscrisi fata de editia anterioara. Cunoscuta deja pentru sansele pe care le ofera prin practicarea fotbalului intr-un cadru organizat, cu multe perspective, ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior va continua si in aceasta editie sa fie locul unde talentul, bucuria de a juca fotbal si de a face sport vor fi apreciate si sustinute din plin.

ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior se desfasoara pe trei categorii de varsta:
• U8 (clasele 0-II, 6-8 ani)
• U10 (clasele III-IV, 9-10 ani)
• U12 (clasele V-VI, 11-12 ani).

Elevii de la categoriile U10 si U12 vor juca in luna mai a anului viitor etapa finala a competitiei pe un stadion de Liga 1 pentru castigarea titlurilor de campioni ai Cupei Tymbark Junior. Pana atunci vor avea loc fazele pe judet/sector, respectiv faza zonala, care reprezinta si etapa finala pentru categoria U8.

Ambasadorii competitiei sunt Miodrag Belodedici, dublu castigator al Cupei Campionilor Europeni, jucator de baza in Echipa Nationala a Romaniei in anii ’90 si Adina Borodi, in prezent componenta a Echipei Nationale de Fotbal Feminin a Romaniei, participanta la Cupa Tymbark Junior in editia 2017.

„Ne bucuram foarte mult sa vedem ca aceasta competitie de referinta pentru fotbalul juvenil creste de la an la an si ca tot mai multi copii, baieti si fete, ajung sa se familiarizeze cu fotbalul si spiritul de competitie la Cupa Tymbark Junior. Urmarim cu entuziasm competitia, care cu siguranta va continua traditia editiilor trecute si va oferi tuturor participantilor momente de neuitat.”, a declarat Razvan Burleanu, presedintele FRF.

Olimpiada Nationala a Sportului Scolar (ONSS) este organizata in fiecare an scolar si cuprinde campionate scolare sportive si interscolare adresate elevilor din unitatile de invatamant preuniversitar. Incepand cu anul 2022, Cupa Tymbark Junior a devenit ONSS Fotbal – Cupa Tymbark Junior. Astfel, proiectul valorifica noi oportunitati de dezvoltare pentru indeplinirea promisiunilor facute inca de la initierea sa, de a incuraja copiii din toata tara sa faca miscare, sa isi puna in valoare potentialul sportiv si sa isi descopere talentul la fotbal.

”Sunt foarte bucuroasa si mandra ca, atunci cand eram eleva, am participat la aceasta competitie extraordinara. Nu o sa uit niciodata atmosfera si, mai ales, faptul ca mi-a oferit sansa de a fi descoperita si cooptata la echipa nationala de fotbal feminin. Le doresc tuturor participantilor mult succes si le transmit sa creada in sansa lor de a deveni fotbalisti”, a declarat Adina Borodi, Ambasador al ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior.

„Numarul mare de elevi inscrisi reprezinta o bucurie pentru noi si ne confirma ca aceasta competitie isi indeplineste principalul obiectiv, acela de a oferi cat mai multor copii sansa de a avea un mod de viata sanatos practicand sport si de a obtine performante. Incurajam practicarea sportului de la cele mai mici varste si avem incredere ca impreuna cu partenerii nostri vom descoperi noi campioni la fotbal”, a declarat Grzegorz Grabowski, CEO Maspex Romania.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.

› vrei zodia ta

Cultura generala

La 23 februarie 1271 apare mentionat documentar orasul Brasov sub denumirea de Brasu.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Testul dragostei adevarate:
Pune sotia si cainele in portbagaj si deschide-l dupa 2 zile
Cine crezi ca e bucuros sa te vada?

› vrei mai mult