Secretele Apelor

15 martie 2024, 11:46

Secretele Apelor  

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” împreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, Directia de Mediu – Serviciul Ecologie Urbana va invita vineri, 22 martie 2024, la deschiderea expozitiei temporare de fotografie subacvatica „Secretele apelor”, dedicata Zilei Mondiale a Apelor. Evenimentul face parte din proiectului „Casa Pamantului”.

Programul Zilei Mondiale a Apelor:

  • 10.00 – 18.00: vizitarea gratuita a expunerii permanente a Muzeului;
  • 11.30: deschiderea expozitiei temporare de fotografie subacvatica, „Secretele apelor”, cu participarea curatorului expozitiei, Ruxandra Nitescu si a fotografului Cristi Mitrofan, autorul lucrarilor expuse;
  • 16.00: întalnire cu Cristi Mitrofan, scafandru fotograf, certificat pentru explorari în pesteri scufundate si castigator al Trofeului SpeoArta.

Expozitia ofera vizitatorilor, pentru prima data în Romania, sansa de a „se scufunda” în bogatia patrimoniului cultural subacvatic al lacurilor din tara noastra.

Fotografiile din expozitie aduc la suprafata biodiversitatea complexa a lacurilor, dezvaluindu-ne din secretele unei lumi inaccesibile multora dintre noi. 

„Este ineditul unei alte lumi aflate chiar aici la noi pe Pamant!

Cand esti sub apa si observi un potential subiect pentru fotografie, prima reactie este sa-ti tii respiratia. Iar asta o faci din considerente care nu tin de cat de frumoasa sau ireala pare scena respectiva pentru noi, cei care respiram aer. Primul motiv este ca expirarea bulelor de aer este extrem de zgomotoasa pentru majoritatea fiintelor care traiesc sub apa, si acestea se sperie. Al doilea motiv tine de încercarea de a obtine o flotabilitate neutra în imponderabilitatea oferita de coloana de apa, astfel încat sa am o pozitie cat mai stabila, fara miscari suplimentare, care ar tulbura apa sau ar speria subiectul”.

„Secretele apelor” doreste sa vina în sprijinul eforturilor de conservare a speciilor acvatice si a habitatelor acestora, evidentiind potentialul acestor ecosisteme si contribuind la o întelegere mai buna a acestora. Expozitia va ramane în circuitul de vizitare a Muzeului pana pe data de 12 mai 2024.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Unele specii de ciuperci comestibile devin otravitoare daca se consuma alcool la cinci zile dupa consumarea ciupercilor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula la scoala. Profesoara cere elevilor sa dea exemple de vietati:
- Spune tu, Gigel.
- Albinuta.
- Nu se spune albinuta, Gigel, ci albina. Ionel, spune si tu!
- Vrabiuta.
- Nu se spune vrabiuta, ci vrabie. Bula, spune si tu!
- Gargara!

› vrei mai mult