Se va forma un grup de actiune anti-bullying in fiecare scoala

12 iunie 2020, 12:08

Bullying
Fiecare scoala va avea un grup de actiune anti-bullying, din care vor face parte maximum 10 membri si care va avea rolul de prevenire, identificare si solutionare a acestui tip de comportament intre elevi, prin actiuni fizice, verbale, relationale si/sau cibernetice.


Normele metodologice pentru aplicarea Legii impotriva violentei psihologice au fost aprobate prin ordin de ministru si publicate in Monitorul Oficial din 10 iunie 2020.

Cine va face parte din grupul de actiune

Din grupul de actiune vor face parte directorul scolii, profesorul consilier scolar, trei cadre didactice formate in problematica violentei, inclusiv a violentei psihologice - bullying, doi sau mai multi reprezentanti ai elevilor, un reprezentant al parintilor, reprezentanti ai autoritatii locale, potrivit normelor.

Rolul acestui grup este prevenirea, identificarea si solutionarea faptelor de bullying comise intre elevi, prin actiuni fizice, verbale, relationale si/sau cibernetice.

De asemenea, fiecare unitate de invatamant are obligatia de a introduce in Regulamentul de Ordine Interioara (ROI) obiectivul "scoala cu toleranta zero la violenta."

Pentru a veni in sprijinul cadrelor didactice, in perioada urmatoare, Ministerul va realiza Ghiduri de bune practici pe cicluri de invatamant, privind modul de interactiune si de interventie in situatiile de violenta psihologica-bullying.

Citeste toata stirea pe copilul.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Taj Mahal a fost inclus pe lista celor 7 minuni ale lumii moderne.

› vrei mai mult

Bancul zilei

M-am dus la supermarket sa-mi fac cumparaturi. Eram la casa sa platesc si am scapat 100 de lei. Femeia din fata mea se apleaca si ii ia. Cand intind mana si dau sa ii multumesc imi zice:
-Ursulet de catifea, era jos acum e a mea, si a plecat.
Persoana care era in spatele meu ramane in soc la fel ca mine. Las cartonul de oua si painea feliata pe banda si ies dupa cucoana. Asa ca o urmaresc pana in parcare. Cand a ajuns la masina, si-a pus sacosa jos pentru a deschide portbagajul. In acest moment eram fericit. Asa ca m-am decis sa-i urmez aceasta regula proasta aplicata de ea cu "Ursulet de catifea, era jos acum e a mea" si i-am luat sacosa cu cumparaturi si am rupt-o la fuga. Eram nervos, dar cu un sentiment de satisfactie.
-4 caserole cu carne de vita;
-2 file de somon;
-o branza cei drept un pic mucegaita;
-lapte;
-oua;
-3 conserve de ton;
-2 sticle de vin rosu;
M-am gandit ca nu trebuie sa fiu suparat, totusi nu este rau pentru 100 de lei.

› vrei mai mult