Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Cica sta un batran cu o vaca legata cu o funie sa faca cu mana, poate il va lua si pe el o masina sa-l duca in targ. Opreste un tip cu un BMW smecher si zice?
-Unde mergi?
-La targ!
-Eu te duc dar vaca o legam de masina ca in masina eu no o bag!
-Nu-i bai! zice batranu.
Merge tipu cu 50km/ora si zice "Nene mai poate vaca?", la care moshu "Mai poate, da sa mearga!". Merge tipu' cu 100km/ora si iarasi zice "Nene mai poate vaca?", la care moshu "Mai poate, mai poate!". Merge tipu' cu 150km/ora si zice:
-Mai poate vaca? (se uita batranu' in spate...)
-Scoate limba. zice el.
-In ce parte? intreaba tipu'
-In stanga.
-Atunci sa bagam 200km/ora ca intra in depasire! :)))

› vrei mai mult

Cultura generala

Omul este capabil sa distinga 10.000.000 de nuante, dar nu poate vedea lumina ultravioleta.

› vrei mai mult

Se deschide CLASSICAL CHRISTMAS MARKET pe Esplanada Operei Nationale Bucuresti

2 decembrie 2021, 13:52

Opera Nationala

Pe
3 decembrie 2021, de la ora 17:00, se deschide CLASSICAL CHRISTMAS MARKET, primul Targ de Craciun în aer liber din Romania, care va aduce în prim plan muzica clasica a sarbatorilor de iarna. Pozitionat pe Esplanada Operei Nationale Bucuresti (Bulevardul Mihail Kogalniceanu 70-72), CLASSICAL CHRISTMAS MARKET va fi deschis publicului în perioada 3 – 31 decembrie, între orele 10.00 si 21.00.

 

CLASSICAL CHRISTMAS MARKET este primul Targ de Craciun gazduit de Opera Nationala Bucuresti în întreaga sa istorie centenara, fiind organizat alaturi de Corul National de Camera „Madrigal - Marin Constantin” si Programul National Cantus Mundi. Desfasurat pe nu mai putin de 12.000 metri patrati, CLASSICAL CHRISTMAS MARKET ofera vizitatorilor, indiferent de varsta, atmosfera aparte si farmecul sarbatorilor de iarna, surprinsa într-o scenografie impresionanta, cu atractii diverse, într-un cadru muzical de poveste.

 

CLASSICAL CHRISTMAS MARKET este creat în jurul unui patinoar cu gheata (600 mp) si invita publicul sa se bucure de magia muzicii cantate pe Scena Colindatorilor de copiii din Programul National Cantus Mundi sositi din toata tara sau de micii artisti ai Corului de copii al Operei Nationale Bucuresti. Printre atractii se afla plimbarile cu Express-ul OCC si trasura cu cai, dar si zboruri cu sania sau întalniri surpriza cu Mos Craciun. Vizitatorii se vor putea bucura de workshop-urile de pregatit cadouri gazduite de Atelierele Spiridusilor, de mancarea traditionala, dulciurile cu dichis si vinul fiert de la Casutele de Craciun si multe alte surprize.CLASSICAL CHRISTMAS MARKET a pregatit decoruri uluitoare, cu îngeri uriasi, brazi de peste 5 metri, luminite si arhitecturi luminoase speciale pentru o experienta de neuitat a lunii decembrie, în Bucuresti.

 

Intrarea la CLASSICAL CHRISTMAS MARKET este libera, pe baza certificatului verde.

 

Pe toata durata Targului, în Sala mare a Operei Nationale vor avea loc mai multe reprezentatii eveniment: premiera spectacolului centenar „Lohengrin” de R. Wagner (regia Silviu Purcarete – 8, 10 si 12 decembrie), Seara Tinerilor Coregrafi (14 decembrie), spectacolul de balet „Spargatorul de nuci” de P. I Ceaikovski (15, 18, 23 si 29 decembrie), spectacolul „La Traviata” de G. Verdi (19 si 22 decembrie), „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart (18 decembrie) si „La Bohème” de G. Puccini (29 decembrie).

Nu în ultimul rand, pe celebra scena a Operei Nationale vor avea loc mult asteptatele reprezentatii ale spectacolului de Craciun al Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, care în acest an se intituleaza „Pe drumul Craciunului” (16 si 17 decembrie).


Afis Classical Christmas Market

inapoi la stiri Clopotel