Scurtmetraje pentru toate varstele si filme in premiera, in perioada 2 - 11 octombrie la KINOdiseea

2 octombrie 2020, 17:14

KINOdiseea
A 12-a editie KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tanar continua pana pe 11 octombrie 2020, si aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seara petrecuta cu intreaga familie, in conditii confortabile si sigure, respectand toate normele de distantare fizica.

Weekendul 2 – 4 octombrie, scurtmetraje pentru cei mici la Gradina Antipa si animatii clasice la Opera Comica pentru Copii

Vineri, 2 octombrie, de la 19.30, la Gradina Antipa, copiii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani sunt asteptati sa se bucure de un calup de scurtmetraje din lumea intreaga, selectate special pentru varstele lor.

Tot astazi, la Opera Comica pentru Copii, de la 20.00, publicul poate revedea indragita animatie Coco. Inspirata de traditiile si culturile sud-americane, Coco este o poveste emotionanta despre relatiile de familie. Desi in familia sa muzica e interzisa de generatii, tanarul Miguel (Anthony Gonzalez) viseaza sa devina un adevarat cantaret, la fel ca idolul sau Ernesto de la Cruz (Benjamin Bratt). incercand cu disperare sa-si dovedeasca talentul, Miguel se trezeste prins in uluitorul si coloratul tinut al Mortilor. Acolo, il intalneste pe fermecatorul pezevenchi Hector (Gael García Bernal). impreuna, cei doi noi prieteni pornesc intr-o calatorie extraordinara pentru a dezlega misterul ascuns de generatii in familia lui Miguel.

Sambata, 3 octombrie, de la 19.30, la Gradina Antipa este seara dedicata scurtmetrajelor pentru copii intre 9 si 12 ani, iar la Opera Comica pentru Copii, de la ora 20.00, se vede animatia Pixar, UP. Duminica, 4 octombrie, le vine randul adolescentilor sa se bucure de o selectie de scurtmetraje pentru varste intre 12 – 15 ani la Gradina Antipa, iar la Opera Comica pentru Copii va fi proiectat filmul The LEGO Movie.

Premierele continua si saptamana viitoare, la Cinema Muzeul taranului in aer liber

Joi, 8 octombrie, de la 19.30, la Cinema Muzeul taranului in aer liber, va fi proiectat in premiera filmul Binti, in regia lui Frederike Migom. Unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii ale ultimului an, cu premiera mondiala la Sundance, premiat la Tallinn, Flanders sau Montreal, filmul spune povestea lui Binti. Binti are 12 ani si s-a nascut in Congo, insa a trait toata viata impreuna cu tatal ei, in Belgia. Chiar daca nu au o forma legala de a sta in tara, Binti isi doreste o viata normala si mai mult, sa ajunga o vloggerita faimoasa precum idolul ei, Tatyana. Vineri, 9 octombrie, de la 19.30, Cinema Muzeul taranului gazduieste filmul SamSam, dublat in lima romana. SamSam e fericit sa o gazduiasca pe Daisy, prietena lui prin corespondenta. insa Gloomies (mohoratii), gandaceii care imprastie tristete peste tot in jurul lor incep sa invadeze Planeta Sam, SamSam si cu prietenii lui ii fac sa rada, pentru a-i transforma in Grinnies (zambitorii). Pentru a scapa de ei definitiv, SamSam va trebui sa infrunte piratii si sa inteleaga adevarata poveste a lui Daisy.

La Opera Comica pentru Copii, filmele clasice continua toata saptamana. Vor fi proiectate joi, 8 octombrie, musicalul Marry Poppins (1964), cu actrita Julie Andrews in rol principal, vineri, 9 octombrie, se vad Minions, sambata, 10 octombrie, Madagascar, iar duminica 11 octombrie, Ice Age.

Juriul KINOdiseea de anul acesta, care va desemna castigatorul competitiei de lungmetraj, este format din tinere talente din Romania, regizori si actori aflati la inceput de drum si care recunosc importanta educatiei cinematografice si a alfabetizarii media a tinerelor generatii, cu un interes real pentru dezvoltarea aceste nise pe plan local. Enxhi Rista isi face doctoratul in Cinematografie la UNATC. A realizat filmele de scurt metraj “Padre” “Realcope” “El iubeste ochii mei” “Capoeira, dansul libertatii”. in anul 2020, a castigat premiul Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj documentar. Cristina Popa este un regizor aflat la debutul sau in lungmetraj. unul dintre artistii care vor da o noua definitie cinemaului din Romania. Ada Dumitru este actrita de film, teatru si televiziune, pe scena de la varsta de 15 ani, Ada a lucrat cu regizori precum Purcarete, Bob Wilson, Bocsardi, Hausvater jucand roluri precum Julieta, Zita sau Larisa Guzeeva.

Filmele au parte de proiectii unice la Cinema Muzeul taranului Roman in aer liber, accesul se face in limita celor 100 de locuri disponibile si distantate, iar biletele se vand doar online.

Bilete online aici: https://eventbook.ro/festival/kinodiseea

Eveniment organizat de: Asociatia Culturala Metropolis, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Regizorul Ridley Scott si artistul elvetian Hans Ruedi Giger s-au inspirat din vispea parazit pentru a dezvolta creatura fictionala extraterestra (Xenomorph) din seria de filme Alien. Este vorba de o specie de viespe numita Glyptapanteles. Femelele isi injecteaza ouale intr-o omida, iar cand cele aproape 80 de larve se dezvolta, incep sa consume corpul gazdei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

cum omori un strut?
simplu
-Il sperii pe asfalt

› vrei mai mult