Sarcina in perioada de coronavirus - riscurile si ce trebuie sa stiti

24 aprilie 2020, 11:04

In timp ce cunostintele despre noua boala, COVID-19, evolueaza rapid si exista inca multe necunoscute, grupurile medicale si studiile incep sa ofere sfaturi si raspunsuri la intrebarile pe care multe familii le asteapta.

Sarcina

Inca de la inceput tin sa precizez de aplicatia calculator sarcina, care iti poate calcula data probabila a nasterii bebelusului precinzand zodia, cuvintele care il vor defini, informatii despre semestrele de sarcina si multe altele.

Femeile insarcinate prezinta riscuri mai mari de COVID-19?

Pana in prezent, datele despre COVID-19 nu sugereaza ca femeile insarcinate prezinta un risc mai mare de a primi virusul, potrivit Colegiului American de Obstetricieni si Ginecologi.

Sarcina provoaca o serie de schimbari in organism si duce la o usoara stare imunocompromisa care poate duce la infectii care provoaca mai multe leziuni si daune. Raspunsul este DA, noile mamici pot fi mai vulnerabile in fata virusilor.

Poate o mama cu COVID-19 sa transmita virusul copilului in pantec?

Aceste date evolueaza rapid. Doua lucrari publicate pe 26 martie descriu gasirea anticorpilor coronavirusului la trei nou-nascuti ai mamelor cu COVID-19.

Acest lucru ar putea sugera ca au fost expusi la virus in pantec, desi virusul insusi nu a fost detectat in sangele cordonului ombilical, iar cercetatorii au ridicat intrebari cu privire la tipul de test utilizat.

Cercetatorii dintr-un studiu anterior nu au gasit nicio dovada de COVID-19 in lichidul amniotic sau sangele de cord al altor sase sugari nascuti ale caror mame erau infectate.

In timp ce lucrarile de cercetare includ doar un numar mic de cazuri, o lipsa de transmitere de la mama la copil ar fi in concordanta cu ceea ce se vede cu alte boli virale respiratorii comune in sarcina, cum ar fi gripa.

Au existat cateva rapoarte despre nou-nascuti cat mai mici de cateva zile cu infectie.

Dar in aceste cazuri, se crede ca mama sau un membru al familiei au transmis infectia sugarului printr-un contact strans dupa nastere. Virusul poate fi transmis printr-o tuse sau o stranut.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Ziua de azi va fi pentru tine o zi de relaxare. Nimic nu iti va strica echilibrul interior.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Piramidele egiptene de la Gizeh au fost construite in timpul celei de-a patra dinastii egiptene de catre cei trei faraoni: Kheops, Kephen si Mykerinos. Cea mai renumita dintre acestea este Marea Piramida de la Gizeh, inaltata de catre faraonul Kheops (Khufu),in jurul anului 2.580 i.Hr. Marea piramida are aspectul unui corp perfect, cu fete plane, muchii drepte si varful ascutit si este realizata din peste 2.500 de blocuri de calcar. Unele dintre aceste blocuri depasesc 15 tone.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un ospatar batran a decedat. Facandu-i-se dor de el, vaduva lui incearca sa-i cheme spiritul. Acesta nu se lasa invitat la sedintele de spiritism.
- Costele, de ce esti rau, Costele? zise vaduva. De ce nu vrei sa vii cand te chemam?
- Pentru ca eu nu servesc la masa asta... se aude o voce.

› vrei mai mult