Sambata - program de citit in aer liber. O zi de lectura in parc

25 iulie 2013, 17:00

Cum ar fi ca sambata sa veniti cu toata familia în Herastrau, dar nu pentru plimbare sau alergare, ci doar ca sa cititi în aer liber?
Sa va luati de acasa o paturica si cate o carte pentru fiecare si sa veniti sa va bucurati de relaxare, aer curat si o carte buna?

Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala, ONG care sustine educatia timpurie si lectura ca mijloc de relationare între parinti si copii, organizeaza sambata de la 10.00 la 19.00 O zi de lectura în parc, la Roata Mare în Herastrau.

“Ne dorim sa umplem o pajiste de oameni, familii, care stau si citesc. Aceasta este ambitia noastra. Nu e un eveniment comercial, nu vindem nimic, ba chiar daruim limonade reci celor care citesc” spune Carmen Lica, Director Executiv Centrul Step by Step.

In cadrul evenimentului vor fi ateliere de educatie prin teatru cu Compania RepliKa (10.00-13.00) si chiar o piesa de teatru “Muzicantii din Bremen” (17.00-18.00).

O zi de lectura în parc este un proiect aflat la prima editie si este o extensie a targului de carte pentru copii miniLibri, ai carui sponsori au fost în acest an Orange si Volksbank.

„La Orange sustinem investitia în educatie si credem ca aceasta trebuie începuta înca din primii ani de viata. Jocurile si lectura contribuie la dezvoltarea armonioasa a celor mici si, în acest sens, punem la dispozitia copiilor si parintilor servicii si aplicatii inovatoare, menite a încuraja explorarea lumii fascinante a povestilor si în mediul digital”  a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager la Orange Romania.
 
„La Volksbank încurajam lectura ce înnobileaza sufletul si mintea! Initiativa a pornit dintr-o necesitate actuala: aceea de a starni entuziasmul si motivatia pentru lectura, interesul pentru descoperire si imaginatie în randul prescolarilor si scolarilor”, declara Alexandra Frunza – Sef Departament de Comunicare si PR din cadrul Volksbank Romania.

Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala  (CEDP) este o organizatie neguvernamentala  care dezvolta programe în domeniul educatiei.
Din 1994, CEDP este cunoscut ca promotor al Alternativei Educationale Step by Step, alternativa care se aplica în 40 de judete din Romania, în crese, gradinite si clase din învatamantul primar. www.stepbystep.ro     
Din 2000, CEDP a înfiintat prima gradinita particulara care aplica metodologia alternativa Step by Step, un centru model de bune practici în ceea ce priveste educatia timpurie, Gradinita Bambi.  www.bambistepbystep.ro         
Din 2005, ca o continuare a eforturilor de promovare a conceptului de educatie timpurie, CEDP completeaza spatiul educational cu primul targ de carte pentru copii, Minilibri – spectacolul cartii pentru copii. www.minilibri.ro   
Din 2007, CEDP promoveaza cel mai  inovativ program de educatie timpurie, FasTracKids.  www.ftk.ro
În 2012, CEDP a înfiintat prima scoala particulara care aplica metodologia alternativa  Step by Step. www.scoalastepbystep.ro

Despre Orange
Orange este lider de piata în Romania cu 10.214 milioane de clienti si venituri de 291 milioane de euro la 31 martie 2013. Orange este parte a grupului Orange-France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 230 milioane de clienti pe cinci continente.
Orange ofera o gama extinsa de solutii de comunicatii clientilor sai, atat utilizatori individuali, cat si companii, de la servicii de baza pana la servicii integrate de voce si date fixe si mobile.
Mai multe detalii despre produsele si serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.ro.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima vineri din luna noiembrie se sarbatoreste ziua internationala a stiloului cu rezervor. La 25 mai 1827 Petrache Poenaru obtine Brevetul francez 3208 pentru "Condei portaret fara sfarsit, alimentandu-se singur cu cerneala". Inventia sa a revolutionat piata instrumentelor de scris. Tocul cu rezervor al lui Petrache Poenaru nu zgaria hartia si nu curgea.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-un bar intra un infractor si vede o fata beton.Ii impusca pe toti si vine la ea si zice:
-Singurica,singurica!

› vrei mai mult