Sa ne bucuram de vacanta cu supereroii nostri

5 noiembrie 2012, 15:44

Unii dintre noi se bucura de o saptamana de vacanta si, cum toamna ne indeamna mai mult la stat in casa la caldura, ne-am gandit sa va venim in ajutor cu niste idei de lectura. Pentru ca noi credem cu tarie ca nu poate fi nimic mai frumos intr-o zi ploaioasa si cetoasa de toamna, decat sa stai confortabil sub patura si sa traiesti niste aventuri minunate alaturi de cei mai frumosi supereroi.

    Facem o lista scurta cu cate o poveste pentru fiecare dintre cele cinci zile de vacanta, iar in weekend, va invitam la joaca.

1. Luni, incepem cu Greuceanu de aur, basm dupa Petre Ispirescu, pentru ca este printre favoritele noastre si nu este nici foarte lung. Deschideti o carte de povesti si sigur veti fi fascinati de aventurile Greuceanului care se lupta cu zmeii si zmeoaicele ca sa redea oamenilor luna si soarele.
 Greuceanu2. Marti, trecem la Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creanga, si sigur va veti amuza de pataniile lui si ale prietenilor lui deosebiti: Gerila, Flamanzila, Setila, Pasari-Lati-Lungila si Ochila. Si daca vi se pare prea lunga povestea, puteti sa o impartiti pe doua zile si sa sariti peste recomandarea de miercuri.
Harap-Alb3. Miercuri,  faceti cunostinta cu un alt erou al lui Petre Ispirescu: Praslea cel Voinic si urmariti-l in aventura lui pentru a gasi merele de aur furate.
Praslea cel Voinic4. Joi, va invitam sa cititi povestea Fat-Frumos din lacrima, de Mihai Eminescu, si astfel o veti intalni si pe una dintre cele mai frumoase supereroine ale neamului romanesc: Ileana Cosanzeana.
Ileana Cosanzeana, zana apelor5. Si daca v-a placut de Ileana, vineri credem ca ar fi potrivit sa cititi o poveste in care ea joaca rolul principal: Ileana Cosanzeana, zana apelor.

Si daca v-au placut superaventurile supereroilor nostri, in weekend va invitam pe site-ul www.avemsinoisupereroi.ro sa va jucati cu ei. Puteti de asemenea sa ne lasati un comentariu in care sa ne spuneti care este supereroul vostru preferat si cu ce supererou ati vrea sa va puteti juca.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Unele specii de ciuperci comestibile devin otravitoare daca se consuma alcool la cinci zile dupa consumarea ciupercilor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Stiti varianta scurta de la SCRISOAREA 3
- Tu esti Mircea ?
- Nu.

› vrei mai mult