S-a lansat primul program gratuit de testare genetica pentru copiii recent diagnosticati cu cancer

15 februarie 2023, 10:55

Speranta nu moare de cancer

De Ziua internationala a copilului bolnav de cancer, MedLife lanseaza primul program gratuit de testare genetica pentru copiii recent diagnosticati cu cancer, in vederea imbunatatirii succesului terapeutic


• #SperantaNuMoareDeCancer este numele programului social lansat de MedLife, care vizeaza pacientii cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani, diagnosticati recent cu cancer.
• Programul este sustinut integral din fonduri proprii MedLife si beneficiaza de expertiza medicilor si specialistilor MedLife din cadrul laboratoarelor de biologie moleculara.
• Pacientii inscrisi in program beneficiaza de unul dintre cele mai complexe teste genetice din lume, care, conform studiilor internationale, are capacitatea de a contribui la ajustarea tratamentului oncologic.
• Inscrierea in program se face prin completarea formularului si incarcarea dosarului medical al fiecarui pacient pe pagina www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.
• In calitate de lider al pietei de servicii medicale din Romania, MedLife investeste constant in programe sustenabile ce faciliteaza accesul la servicii medicale de calitate pentru diferite categorii sociale la nivel national.

In Romania, aproximativ 400 de copii si adolescenti sunt diagnosticati anual cu o forma de cancer, cele mai frecvente fiind leucemiile, urmate de limfoame, tumori ale sistemului nervos central, tumori osoase si de tesuturi moi. Pentru a veni in sprijinul copiilor recent diagnosticati cu afectiuni oncologice, MedLife lanseaza astazi, de Ziua internationala a copilului bolnav de cancer, primul program de testare genetica, cu acoperire nationala, in vederea imbunatatirii succesului terapeutic.

“Speranta nu moare de cancer” este un program gratuit, sustinut integral cu fonduri proprii MedLife, in cadrul caruia pacientii pediatrici cu cancer pot beneficia de unul dintre cele mai complexe teste de secventiere din lume pentru afectiuni oncologice, care analizeaza mutatiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obtinute in urma testarii, medicii oncologi vor putea sa aleaga cele mai potrivite tratamente si terapii pentru fiecare pacient, in functie de profilul mutational al tumorii.

“Misiunea noastra este de a face Romania bine, alaturi de medici si specialisti de elita, prin echipamentele de ultima generatie si tehnologiile inovatoare de care dispunem in unitatile noastre. Statisticile privind numarul copiilor diagnosticati anual cu afectiuni oncologice sunt ingrijoratoare, de aceea lansam programul #SperantaNuMoareDeCancer cu dorinta de a pune la dispozitie resursele pe care le avem pentru a oferi copiilor si familiilor care lupta cu un diagnostic atat de crunt speranta unui maine mai bun. Nu este un program de diagnostic sau de tratament oncologic, ci un program de testare genetica in urma caruia se obtin informatii extrem de valoaroase pentru medicii oncologici, in vederea personalizarii optiunilor de tratament si imbunatatirii succesului terapeutic al copiilor cu cancer”, a declarat Ina Badarau-Ilie, Head of Communications MedLife Group.

Programul lansat de MedLife vizeaza pacientii cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani, diagnosticati cu cancer in ultimele patru luni de la data lansarii programului. Astfel, acestia ar putea beneficia in urma testarii genetice de terapii personalizate.

Un singur test, o sansa in plus la terapii oncologice tintite

Testul oferit in cadrul programului este o premiera pentru Romania, fiind unul dintre cele mai complexe teste de secventiere pentru afectiuni ocologice disponibile la ora actuala in lume. Pana acum, multiple studii internationale au demonstrat capacitatea acestei metode de a contribui la ajustarea tratamentului pentru pacientii oncologici de toate varstele, in proportie de pana la 94,5%.

“Illumina TruSight Oncology 500 este un test de complexitate mare, care evalueaza mai multi biomarkeri, atat cei mai frecventi, cat si cei mai rari, avand capacitatea de a identifica majoritatea tipurilor de mutatii ce afecteaza numeroase gene implicate in cancer. In plus, rezultatele testului se obtin rapid si sunt extrem de relevante in conturarea protocolului terapeutic, contribuind la eficientizarea optiunilor de tratament in functie de profilul genetic identificat. Lucram indeaproape cu medici de oncologie pediatrica din toata tara, carora le oferim in urma testarii informatii despre prognosticul pacientilor, profilul tumorii si in functie de aceste date, recomandari de terapii tintite sau in lipsa unor protocoale aprobate la nivel national, recomandari de studii clinice internationale potrivite fiecarui pacient”, a declarat biologul Dumitru Jardan, coordonator al programului “Speranta nu moare de cancer”.

Inscrierea copiilor in program se face prin intermediul apartinatorilor sau al medicului oncolog

Copiii diagnosticati cu cancer in ultimele patru luni de la data lansarii programului pot fi inscrisi prin completarea unui formular si incarcarea dosarului medical pe pagina www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer. Inscrierea se poate face prin intermediul unuia dintre parinti, al tutorelui legal sau al medicului curant.

Toate inscrierile sunt analizate de o echipa medicala dedicata in termen de 10 zile lucratoare. Pacientii care indeplinesc conditiile de inrolare in program vor fi contactati pentru comunicarea pasilor urmatori. In functie de diagnosticul fiecarui pacient, specialistii MedLife colaboreaza cu medicii curanti pentru a obtine probele de tesut, in cazul tumorilor solide, sau din maduva osoasa, in cazul leucemiilor, in vederea efecutarii testarii genetice in laboratorul de biologie moleculara MedLife. Pentru pacientii inscrisi in program, rezultatele testarii sunt oferite in termen de 2-3 saptamani de la receptia probei in laborator, urmand ca pe baza lor medicul oncolog sa aleaga cele mai potrivite terapii pentru fiecare copil.

“Avem convingerea ca impreuna, prin grija si empatie, putem reda speranta copiilor diagnosticati cu cancer. Fie ca suntem vizati direct sau indirect de acest program, fiecare dintre noi poate ajuta sub o forma sau alta. Scopul nostru comun este acela ca mesajul sa ajunga la cei care au cu adevarat nevoie, astfel incat, un numar cat mai mare de copii diagnosticati in ultima perioada cu cancer sa aiba sansa de a primi un tratament personalizat, in vederea imbunatatirii succesului terapeutic”, a completat Ina Badarau-Ilie.

#SperantaNuMoareDeCancer este un program cu acoperire nationala, derulat de MedLife exclusiv din fonduri proprii, testele urmand sa fie oferite gratuit pentru copiii care se inscriu in program, conform conditiilor prezentate.
Afis campanaieprogram gratuit de testare genetica pentru copiii recent diagnosticati cu cancer

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Ai parte de cateva momente mai incordate din cauza discutiilor cu un coleg/a sau cu un prieten/a. Reusesti totusi sa treci cu rapiditate peste acest incident. Pe seara se anunta musafiri.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai mare gandac de bucatarie descoperit si actualmente aflat in colectia unui japonez, este gandacul urias din Columbia, avand 9,7cm lungime si 4,5 cm latime. Acesta este campionul blataridelor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi prieteni se refugiaza din cauza ploii intr-un bar. Isi beau ei berile in liniste, in timp ce privesc pe geam. - E binevenita ploaia asta pentru pamant, spuse unul dintre ei. Totul va renaste acum din nou...
- Nu ma speria! spune celalalt. Tocmai ce mi-am inmormantat soacra...

› vrei mai mult