Recicleaza. Reinventeaza. Cel mai creativ minifestival de educatie de mediu

30 mai 2023, 13:56

Recicleaza. Reinventeaza!

Pe 1 iunie 2023, in Parcul Romniceanu din Capitala (Str.Doctor Grigore Romniceanu, Sector 5), copiii de toate varstele, impreuna cu parintii si bunicii, sunt asteptati la cel mai creativ minifestival de sustenabilitate si reciclare, desfasurat cu ocazia Zilei Copilului. Organizat de Creative Arts in parteneriat cu DGASPC Sector 5 si sustinut in exclusivitate de OSCAR Downstream, evenimentul “Recicleaza. Reinventeaza!” sarbatoreste copilaria si o vara „altfel”, prin educatie alternativa, creativitate si responsabilitate fata de cei din jur, de mediul inconjurator si animale.

Evenimentul se desfasoara intre orele 11.00 si 22.00 si cuprinde activitati relaxante, cu specific educativ si creativ, care au ca scop educarea celor mici in directia dezvoltarii creativitatii, dar si constientizarea privind protectia naturii, florei si faunei. Accesul este gratuit.

Minifestivalul „Recicleaza. Reinventeaza!” permite accesul vizitatorilor in patru zone: atelierele de creatie, zona experientelor, zona spectacolelor la scena si cea de food & relaxare.

Ateliere de reciclare creativa, mijloc de educatie alternativa

Ateliere de creatie sunt organizate la minifestival in sase spatii. Acestea reprezinta un mijloc important de educare alternativa a celor mici. Prin joc si experiment, copiii afla informatii interesante despre sustenabilitate, si descopera cum pot proteja natura prin reciclarea deseurilor in mod creativ.

Tematicile atelierelor sunt adaptate pentru mai multe categorii de varsta (3-5 ani, 5-8 ani, 8+ ani). Astfel vor avea loc tipuri diverse de ateliere: de reciclare creativa (crearea de jucarii din PET-uri, design textil si reciclarea hainelor, colaje din hartie si textile, origami etc.), de handmade (bijuterii din creioane, brose din fetru si textile, bratari din margelute).

Ce care doresc sa participe la atelierele de reciclare creative sunt invitati sa aduca PET-uri, borcane si sticle curate, tricouri sau alte haine patate.

Distractie si creativitate, in zona de „experiente”

Una dintre zonele dinamice ale minifestivalului din parcul Romniceanu va fi cea a “experientelor”. Aici vor avea loc diverse activitati pentru copii, dar si pentru intreaga familie cum ar fi: pictura pe fata, poze creative in cadre inedite, impletire de codite colorate, realizare de baloane de sapun uriase, treasure hunt, ateliere de tobe africane etc.
Actori si animatori profesionisti vor crea momente distractive pentru cei mici si ii vor implica intr-o multitudine de jocuri ale copilariei clasice sau moderne.

Spectacole de teatru, dans, muzica si cinema in aer liber

In zona de scena a minifestivalului vor avea loc spectacole pentru copii, teatru de papusi, ateliere de muzica, de dans modern si balet.

Magia are si ea un loc aparte la eveniment, astfel incat cei mici si cei mari sunt asteptati la un spectacol inedit si interactiv cu Teo Magicianul, in care misterul si trucurile de tot felul vor incanta spectatorii.

La lasarea serii, dupa ora 20.00, parcul Romniceanu se transforma intr-un adevarat cinematograf in aer liber, la care se va proiecta filmul de animatie “Motanul Incaltat”, AG/dublat in limba romana.

Demonstratii de arte martiale si dresaj canin

Pe aleile parcului Romniceanu vor veni alaturi de noi prietenii necuvantatori de la Scoala de dresaj canin DOGTORS by Catalin Cornea care ne vor bucura cu dragalasenia lor si numerele de dresaj.

Zona de „relaxare cu delicii culinare”

In zona de relaxare cei mici se pot delecta cu diverse gustari precum inghetata artizanala, limonada, fresh-uri si prajituri. Parintii sunt asteptati cu cele mai bune sortimente de cafea de specialitate.

Schimb de carti si jucarii

Evenimentul sustine accesul la educatie si joaca pentru toti copiii si promoveaza un comportament caritabil. Astfel, va fi amenajata o zona unde oricine este invitat sa aduca cartile si jucariile, in stare buna sau noi, pe care nu le mai foloseste, pentru a fi schimbate cu altele aduse de alti copii. Cartile si jucariile donate vor fi oferite celor 500 de copii aflati in grija DGASPC Sector 5.

Programul minifestivalului va fi publicat pe www.creativearts.ro si https://www.facebook.com/CreativeArtsBucuresti .

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 1536 d. Hr. intr-o lucrare de aritmetica a matematicianului Regius apare al cincilea numar perfect cunoscut: 33 350 336.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce au elefanti urechile mari ?
Sa poata zbura din floare in floare

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro