Realitatea din spatele fatetelor dentare

26 mai 2022, 12:41

Realitatea din spatele fatetelor dentare

Fațetele dentare sunt lucrãri protetice, realizate din materiale similare smalțului dentar și care au ca scop învelirea dintelui la exterior pentru restaurarea poziției, aspectului, culorii și formei acestuia. Aceste fațete dentare sunt concepute în funcție de particularitãțile fiecãrui pacient.

De ce sunt considerate fațetele cele mai populare proceduri de restaurare dentarã?

Fațetele dentare promit un aspect natural. În timpul primului consult stomatologic, medicul verificã dentiția pacientului și efectueazã mulajele acesteia, care ulterior vor fi trimise cãtre laborator în vederea realizãrii fațetelor. Fațetele personalizate vor imita culoarea smalțului dinților, forma dinților naturali și se vor potrivi fizionomiei pacientului. Cei ce aleg fatete dentare personalizate vor beneficia de aspect natural. 

Este o procedurã minim invazivã. Mai exact, medicul va pili ½ mm de pe suprafața frontalã a dintelui, iar anestezia necesarã este una ușoarã. Rezultatele sunt vizibile imediat ce fațetele sunt cimentate.

Procedura îmbunãtãțește enorm aspectul estetic. Fațetele sunt vitale pentru persoanele complexate de felul în care se prezintã dinții. Care sunt problemele cele mai frecvente pentru care pacienții aleg sã investeascã în fațete? Dinți ciobiți sau lipsã, spații intra-dentare, dinți pãtați sau colorați sunt câteva dintre exemple. 

Însã, fațetele nu reprezintã soluția comunã pentru toate problemele dentare. Problema dinților pãtați poate necesita de exemplu procedura albirii dentare. Lipsa unui dinte poate fi ocazia efectuãrii unui implant dentar. Așadar, de preferat ar fi sã consulți opinia medicului dentist pentru a verifica dacã afecțiunile tale dentare pot fi rezolvate cu ajutorul fațetelor.

De ce sã privim fațetele dentare drept o investiție de lungã duratã?

Fațetele sunt longevive. Fațetele sunt neporoase și astfel prezintã un nivel superior de rezistențã la dezintegrare și colorare comparativ cu dinții naturali. Dacã oferi întreținerea adecvatã, fațetele își mențin rezultatele chiar și 10-15 ani.

Fațetele combat riscul pierderii smalțului. Periajul agresiv, alimentele acide, sau refluxul gastric sunt factorii care contribuie la afectarea smalțului. Fațetele însã sunt imune la aceste elemente dãunãtoare.

Fațetele dentare, metoda sigurã de albire pentru cazurile speciale

Fațetele oferã albire permanentã dinților. Fațetele rezistã la colorare inclusiv în cazul consumului frecvent de cafea, țigãri, sau a altor alimente cu potențial de pãtare a danturii.

Fațetele sunt o soluție economicã pentru pacienții care obișnuiesc sã apeleze periodic la procedura albirii dentare. De asemenea, fațetele pot corecta problema inclusiv în cazul pacienților care nu obțin rezultate vizibile nici prin procedura albirii dentare.

Pacienții care opteazã pentru acest tratament se bucurã de avantaje estetice și funcționale, totodatã. Aceastã procedurã garanteazã rezultate pe termen lung și reprezintã soluția inteligentã a de câștiga zâmbetul mult visat.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Soarele a apus deja atunci cand partea sa inferioara a atins linia orizontului. Asadar, cand vedem marginea de jos a Soarelui ca atinge orizontul, fizic, el a trecut deja de linia orizontului. Cu alte cuvinte, zilnic, suntem martorii unui miraj.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-de ce poarta oltenii camasa in carouri?
-ca sa se joace purecii sah!

› vrei mai mult