REVOLTA POVESTILOR adaptare dupa un text de Sinziana Popescu

18 martie 2019, 14:29

REVOLTA POVESTILOR

PREMIER
A 31 MARTIE 2019, ora 19,00

Palatul National al Copiilor, Sala Mica

 

Povestile sunt determinante pentru educatia noastra, ne deschid usa catre lumea cartilor si ne dezvolta universul imaginar al vietii adulte. Vremurile se schimba, copiii se adapteaza, din mers vitezei si tehnlogiei actuale, parintii sunt coplesiti de virtual, timpul s-a comprimat, iar magia unei povesti pierde teren.

Spectacolul Revolta Povestilor este despre pierderea placerii de a tine in mana o carte, de a o rasfoi si de a desena cu mintea povesti pline de magie, personaje si culoare. In lumea tabletelor si a jocurilor video, se pierde cel mai important prieten al copilului – imaginatia, cea care ii face pe cei mici sa aiba curaj sa viseze si sa lupte cu determinare pentru a-si implini visele.

Revolta Povestilor este o piesa care vrea sa arate atat copiilor cat si parintilor ca povestile pot continua sa existe doar daca sunt citite, cultivate si iubite. Altfel, toate personajele cu care noi, adultii, am copilarit se revolta, se uratesc si devin anacronice. Cine rezolva problema? Tot niste copii care, atrasi in lumea cunoasterii si imaginatiei, restabilesc ordinea si salveaza de la uitare emotiile intalnirii cu personajele de basm.

Creatorul lui Lampio (un licurici care cucereste constant publicul Teatrului Stela Popescu), regizorul Tony Adam a facut o echipa minunata cu scriitoarea Sanziana Popescu in adaptarea textului si, alaturi de scenograful Cristian Marin si de coregraful Ioana Macarie au dat viata intr-o poveste amuzanta, sensibila si plina de nostalgie Vrajitorului din Oz, Scufitei Rosii, lui Fat Frumos, Cenusaresei, Caprei cu trei iezi si altora.

Revolta Povestilor - o noua productie a Teatrului Stela Popescu pentru publicul tanar, o poveste terapeutica de vazut cu inima si de meditat asupra mesajului pe care il transmite!

 

Regie – Tony Adam

Text – Sinziana Popescu

Scenografie – Cristian Marin

Coregrafie – Ioana Macarie

 

Recomandat - audienta generala 4+

 

Distributie

 

Marian Sas Petrica – George

Alexandru Rebeja – Mihai

Sorin Aurel Sandu – Lupul / Balaurul / Pitic (inteleptul)

Catalin Frasinescu – Fat Frumos / Vrajitorul din Oz / Pitic (Morocanosul)

stefan Rebeja – Hansel

Irina Caramizaru – Gretel

Carla Waltner – Capra / Cenusareasa / Pitic (Hapciu)

stefania Dumitru – Scufita Rosie / Mutulica

Magda Condurache – Oglinda

Madalina Mihai – Alba ca Zapada

Manuela Harabor / Ana Maria Mihai – Mama Vitrega

Silvia Mauritiu – Sora / Pitic (Somnorosul) / Capcaun

Alexandra Dogaru – Sora / Pitic (Rusinosul) / Capcaun

Andrei Dogaru – Magar / Pitic (Bucurosul)

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea ai putea sa devansezi o parte din ce ti-ai propus si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa-ti suni prietenii sa mai vorbesti cu ei, sa citesti o carte, sau de ce nu, sa vezi un film.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Franta este tara cu cea mai mare suprafata din Europa.

› vrei mai mult

Bancul zilei

stii cand te uiti la televizor si vezi o reclama cu coca-cola si ii vezi p-aia fericiti vrei si tu si te duci a II-a zi si te duci si iti cumperi. pe cand bei linistit vezi din nou pe aia fericiti din reclama cu coca-cola si tu te uiti la paharul tau si te gandesti
-´´ poate n-am pus destula gheata!``

› vrei mai mult