RADAR lanseaza RADAR Kids, sectiunea dedicata copiilor, in cadrul celui mai mare festival de arta digitala

25 octombrie 2023, 14:34

RADAR Kids

RADAR, cel mai amplu festival de new art media, anunta lansarea unei noi editii RADAR Kids la magazinul Bucuresti din centrul Bucurestiului, intre 27 si 29 octombrie.

Tema acestei editii este Evolutia si este pusa in scena sub forma unui loc de joaca in care arta, tehnologia si interactiunea se impletesc pentru a dezvolta creativitatea copiilor. In cadrul festivalului sunt prezentate 10 instalatii de arta digitala cu care copiii cu varsta de peste 3 ani pot interactiona.

Biletul ofera acces in cadrul tuturor sectiunilor din festival unde se pot bucura alaturi de parinti de proiecte de realitate augmentata, virtuala, inteligenta artificiala si momente performative.

RADAR Kids Evolutia este un proiect educational sustinut si prezentat de Lidl Romania si finantat de Primaria Sectorului 3, cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

„Prin intermediul sectiunii RADAR Kids, festivalul aduce cultura digitala si tehnologia in contact cu copiii intr-un mod creativ. Aceasta sectiune prezinta proiecte care conecteaza asociatii si institutii culturale cu artisti, incurajandu-i sa descopere universul imaginatiei si sa ofere copiilor experiente cu adevarat neobisnuite. Peste 3.000 de copii au participat la eveniment anul trecut, explorand atat zona principala RADAR, cat si sectiunea speciala dedicata lor. Tema de anul acesta se concentreaza pe Evolutie si aduce in prim plan instalatii interactive si proiecte digitale concepute special pentru cei mici.

Recomandam aceste activitati pentru copiii cu varsta de peste 3 ani, pentru a se bucura de o experienta cat mai potrivita fiecaruia, in functie de varsta si etapa in dezvoltare.”, spun organizatorii RADAR - Romanian Artists Developing Alternative Realities.

3 zile, 10 instalatii

Timp de 3 zile, intre 11:00 si 23:00, peste 10 instalatii ce folosesc noile tehnologii ca mediu de creatie vor ilustra evolutia unor lumi si personaje intr-un spatiu gandit special pentru copii. Dintre acestea enumeram AR (augmented reality), VR (virtual reality), proiectii video, senzori de miscare, lumini si sunete care capteaza atentia celor mici si le permite sa controleze si sa exploreze o lume fantastica in evolutie.

Una dintre instalatiile din zona Kids este pregatita de Opera Comica Bucuresti, in colaborare cu un grup de studenti din cadrul Masterului de Tehnologii interactive pentru arte performative si media - Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti (UNATC). Acestia vor aduce o instalatie multisenzoriala care imbina lumini vibrante, oglinzi magice si proiectii interactive prin care copiii vor experimenta o calatorie in Valea Recunostintei pornind de la spectacolul „Erus si Valea Recunostintei” al Operei Comice pentru Copii, regizat de Ana Craciun Lambru, o adaptare dupa textul lui Alec Blenche.

O alta colaborare, Teatrul „George Ciprian” Buzau si Ogmios Z42, va aduce un robot care joaca teatru la RADAR Kids. Ogmios Z42 este un robot care incurajeaza prietenia dintre oameni si roboti si care invita oamenii sa se joace de-a robotii, daca sunt iubitori de teatru. Personajul Ogmios Z42 a fost creat de Marina Hanganu (RO) si Bianca Trifan (RO) si adus la viata de Smaranda Gabudeanu - papusar (RO) in spectacolul „2032 SMART-FAMILY” din cadrul proiectului european „Tele-Encounters: Beyond the Human”.

Anul acesta la RADAR este prezenta si Societatea Ornitologica Romana (SOR), care se ocupa cu studiul si protectia pasarilor si a naturii de peste 30 de ani. SOR va sustine realizarea a 3 instalatii pentru copii prin sunete, triluri si imagini ale pasarilor din Romania - o modalitate inedita de a starni emotia celor participanti si de a incepe sau aprofunda o relatie de durata cu pasarile si natura.

Pe tot parcursul vizitei in sectiunea Kids, copiii vor fi intampinati de Pufarici, mascota Lidl Romania, prietenos, curios si entuziasmat de noi tehnologii si de arta.

Line up

Artistii invitati la RADAR Kids anul acesta sunt: Cristina Bodnarescu & Oana Baluta, Simona-Diana Chiru, Caty Alexandra Samata, Constantin Simon, Stefan Damian, Ioana Mischie, Andra Bria, TAMMY LOVIN, Ygreq Interactive, Emil Dragan, 13m10j, Lucian E. Matei.

Festivalul RADAR va avea loc pe toata suprafata a 5 etaje ale Magazinului Bucuresti si va gazdui peste 30 de proiecte artistice, instalatii de arta digitala, proiecte ce folosesc inteligenta artificiala, lucrari de realitate augmentata, realitate virtuala si mixta, spectacole de dans contemporan, muzica si poezie si sectiunea dedicata RADAR Kids.

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Azi vei merge la un eveniment important pentru cineva apropiat tie. Chiar daca nu ai chef de nimic azi, trebuie sa te aduni si sa dai dovada de maturitate.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Coloana vertebrala este alcatuita din 33-34 de vertebre.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cum putem demonstra ca fetele sunt diavolul in persoana:
1. Fetele=bani si timp, dar cum time is money rezulta
2.Fetele=bani x bani, dar cum banii sunt ochii dracului atunci
3.Fetele = ochii dracului...

› vrei mai mult