"Prin pietele lumi" la Bookfest 2023

26 mai 2023, 09:41

Prin pietele lumii

Editura Frontiera lanseaza sambata, 27 mai, la Salonul International de Carte Bookfest 2023, ghidul ilustrat „Prin pietele lumii”, scris de Maria Bahareva, ilustrat de Anna Desnitkaia si premiat anul acesta cu prestigiosul Prix Sorcières pentru non-fictiune in Franta.

Cartea cuprinde planse ilustrative pentru cele mai frumoase si reprezentative piete din 12 tari, fiecare corespunzand unei luni calendaristice. Luna august este dedicata Romaniei, reprezentata prin pietele Obor (Bucuresti) si Dacia (Brasov). China, Etiopia, Franta, Chile sunt doar cateva dintre celelalte tarile reprezentate in acest ghid plin de informatii interesante deopotriva pentru copii si adulti.
Prin pietele lumii  - Romania

Cartea „Prin pietele lumii” a fost tradusa de scriitorul Vasile Ernu, care a si contribuit la procesul de documentare a pietelor din tara noastra, in vederea includerii lor in acest ghid ilustrat.

„Eu urmaresc atent piata de carte de copii. Cum Estul e casa mea, stiu cam tot ce apare. Stiam cartea “Prin pietele lumii”. Este un ghid extins, care te plimba peste tot, de o diversitate ametitoare. Cel mai mult mi-a placut ochiul feminin, care are alta perspectiva: adica un amestec de practic cu util si placut. Nu e o abordare individualista, ci familial-comunitara. Femeile sunt geniale la asta”, declara Vasile Ernu.

Reteta locala din Romania
Reteta  - Romania

Cartea urmeaza a fi lansata la Bookfest, sambata, 27 mai, de la ora 17.00, la standul editurii Frontiera, in prezenta scriitorului Vasile Ernu si a antropologului Florin Dumitrescu, care va oferi o prezentare istorica si antropologica a pietei Obor.

Tot la Bookfest, in zilele de sambata si duminica, la standul editurii Frontiera vor avea loc lansari de carte, ateliere dedicate copiilor si sesiuni de desenat interactive, oferite de catre cativa dintre ilustratorii editurii.
Prin pietele lumii - Israel

De asemenea, in cadrul standului editurii Frontiera vor fi expuse lucrari artistice realizate de ilustratorii cu care editura a colaborat de-a lungul timpului: Oana Ispir, Karda Zenko, Eugen Berlo, Diana Margareta Cepleanu, Marina Debattista. Lucrarile vor putea fi achizitionate de la stand.

Programul complet al Editurii Frontiera la Bookfest 2023 este urmatorul:

Sambata, 27 mai

10:00 – 11:30 – ATELIER
Live drawing si autografe ilustrate cu Diana Margareta Cepleanu
12:00 – 13:30 – LANSARE
Mini-romanul ”In tara vacilor fericite” cu autoarea Ana Maria Sandu si ilustratoarea Oana Ispir
14:00 – 15:30 – ATELIER
Live drawing si autografe ilustrate cu Oana Ispir
17:00 – 18:00 – LANSARE
Cartea ”Prin pietele lumii” cu traducatorul Vasile Ernu si antropologul Florin Dumitrescu

Duminica, 28 mai

12:00 – 13:30 – LANSARE SI ATELIER
Cartea ”Vine tata, cu pasii lui de urias” de Nadine Brun-Cosme
Invitata: ilustratoarea franceza Aurelie Guillerey, care va sustine un atelier de desen pentru copii. 
14:00 – 15:30 – LANSARE SI ATELIER
Cartea de fabule ”Intr-un bar din Zanzibar” de Marina Debattista
Invitata: Marina Debattista, care va sustine un atelier de jocuri pentru copii.

Reteta locala din Israel
Retata - Israel

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Sarpele foloseste putina energie si poate rezista perioade lungi de timp fara sa manance. Se cunoaste un caz in care un piton captiv a rezistat 149 de zile fara sa manance si a pierdut numai 10% din greutatea corpului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

2 puriki:o luam pe jos sau luam un kaine???!!!

› vrei mai mult