Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iasi, din 13 iunie

20 mai 2024, 17:01

Van Gogh la Iasi

Spectacolul imersiv „Van Gogh” va fi adus in premiera la Iasi, pe 13 iunie, in cadrul MINA Pop Up, editia itineranta a muzeului imersiv al noilor arte, MINA, prezentat de George.BCR. Peste 80 de opere create de Van Gogh, picturi, desene si schite, au fost selectate pentru realizarea spectacolului. Printre operele ce vor putea fi admirate se numara renumitele „Noapte instelata”, „Autoportret”, „Lan de grau cu corbi”, „Irisi” si „Mancatorii de cartofi”, precum si lucrari din perioada de creatie timpurie.

 

Spatiul MINA Pop Up este un cort de 450 mp, cu proiectii 360, organizat impreuna cu Palas Campus Iasi pe strada Iancu Bacalu, la 10 minute distanta de Palatul Culturii. MINA Pop Up va avea loc la Iasi intre 13 iunie si 10 septembrie, perioada in care vor fi prezentate mai multe spectacole imersive si instalatii interactive.

 

Spectacolul „Van Gogh” este inspirat din scrisorile lui Van Gogh catre fratele sau si ofera publicului o incursiune captivanta in operele celebrului artist olandez. Citatele selectionate din corespondenta lui Van Gogh aduc o nota personala si profunda in naratiune, facand experienta si mai intima si emotionanta.

 

Aceasta expozitie imersiva, creata de studioul multi-premiat Les Ateliers Nomad, cu muzica originala semnata de Alexei Turcan, nu este doar o prezentare digitala a lucrarilor de arta ale maestrului, ci o calatorie interactiva si emotionanta in universul sau creativ. Utilizand tehnologia de ultima generatie si proiectiile impresionante, productia imbina arta cu inovatia pentru a aduce la viata celebrele opere ale lui Vincent Van Gogh.

 

In cadrul muzeului MINA din Bucuresti, spectacolul a fost deja vazut si apreciat de un public numeros, format din 4000 de copii si adulti. „Suntem extrem de mandri ca, in doar 3 luni, spectacolul Van Gogh a fost atat de bine primit de catre publicul nostru. In special, ne bucura numarul mare de copii carora reusim sa le starnim interesul pentru un produs cultural si educativ. Acesta este si unul dintre motivele principale pentru care am decis sa extindem granitele muzeului si sa lansam o editie itineranta in tara, pentru a aduce aceasta forma inovatoare de educatie cat mai aproape de cat mai multi oameni”, spun fondatorii MINA.

 

Spectacolul Van Gogh are o durata de 20 de minute si va fi inclus intr-un program ce va cuprinde inca alte doua spectacole, care vor fi anuntate in curand. Biletul pentru adulti costa 40 de lei, iar cel pentru copii 30 de lei. Biletele sunt disponibile pentru achizitionare pe site-ul MINA.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Trebuie sa ai mai multa grija de sanatatea ta pentru ca altfel, nu e exclus sa ajungi la doctor! Daca simti ca nu ai forta, trebuie sa iei legatura cu medicul tau de familie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Commonweakth Bay (Antartica) este locul cu cel mai puternic vant.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Care este materia preferata a vacii ?
Muuuuuuuuuuuzica

› vrei mai mult