Primavara asta scapa de nasul infundat

27 aprilie 2017, 15:57

Nu exista persoana care sa nu se fi confruntat, cel putin o data in viata, cu un episod de raceala si gripa din cauza careia sa fi avut nasul infundat. Este unul dintre cele mai neplacute simptome, mai ales pentru copii, care devin agitati pentru ca nu pot respira bine. Si noptile sunt un adevarat cosmar, atat pentru micuti, cat si pentru parinti, care cauta tot felul de metode ca sa le aline disconfortul.
Primavara asta scapa de nasul infundat
Nasul infundat apare in momentul in care tesuturile nazale se inflameaza, ceea ce impiedica o respiratie normala. Cel afectat va respira mai greu, ar putea sa apara suieraturile in timpul respiratiei, cat si sforaitul.

Congestia nazala, simptom al infectiilor respiratorii

Congestia nazala este unul dintre cele mai intalnite simptome in caz de infectii ale aparatului respirator, de la o raceala banala, pana la gripa si viroze respratorii. Mai poate sa apara si in caz de bronsita, cat si in cazul unor alergii, dar si ca raspuns la un factor iritant precum praful sau fumul de tigara. Copiii, care sunt mai sensibili decat adultii, nu ar trebui sa fie expusi la astfel de factori iritanti.

Durerea in gat si alergiile sezoniere se pot manifesta prin congestie nazala

Pentru a ameliora disconfortul, este important ca micutul sa sufle nasul foarte usor, nu cu miscari bruste. Narile trebuie sa fie suflate pe rand, nu amandoua odata.

In cazul in care nasul infundat al micutilor este insotit de febra, dureri de cap, daca exista sangerari nazale si secretii nazale de culoare verzuie, tuse puternica, in urma careia sunt eliminate secretii purulente, este cazul sa mergeti la un consult medical.

Congestia nazala mai poate fi insotita de simptome precum tusea, stranutul, urechile infundate, sforait, modificare a gustului si a mirosului, umflaturi ale pleoapelor. Tulburarile de somn si anxietatea se numara, de asemenea, printre manifestarile care pot aparea in cazul congestiei nazale.

Este important sa se ia masuri de la primele semne ale aparitiei congestiei nazale, pentru ca astfel procesul de vindecare va fi unul mai usor si de mai scurta durata. De ajutor pot fi remediile din plante care au puteri decongestionanate, precum menta si eucaliptul, cat si suplimentele alimentare.

Respiran, de ajutor pentru usurarea respiratiei

Respiran, un plasture nazal care contine extract de eucalipt si camfor, ajuta la decongestionarea cailor nazale, fiind un aliat de nadejde pentru cei mici. Produsul ajuta la contractia vaselor capilare, imbunatatind respiratia. Poate fi utilizat de catre copiii in varsta de peste 2 ani. Plasturele se aplica pe haine, in zona pieptului, seara, inainte de culcare, avand un efect de 6-8 ore. Usureaza respiratia pe timpul noptii, ceea ce inseamna ca micutii nu vor mai avea un somn agitat, ci vor dormi linsititi, ca sa se poata trezi odihniti. Respiran se elibereaza fara prescriptie medicala.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Lacul Vidra este cel mai adanc lac din Romania. Acesta ajunge pana la 109 m adancime.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mami, este adevarat ca 5+5=10?
- Da, puisor, asa este, dar de ce ma intrebi?
- Pai doamna invatatoare zice ca 6+4=10!

› vrei mai mult