Prima editie a Targul de Stiinte organizat de copii cu abilitati inalte are loc in Bucuresti, pe 19 mai

16 mai 2023, 13:54

Science Fair

Elevii cu abilitati inalte ai scolii Romanian Gifted School (RGS) organizeaza prima editie a Science Fair, un targ de stiinte ce poate fi vizitat de toti copiii din Capitala, cu varste intre 5 si 18 ani. Evenimentul are loc pe 19 mai, la sediul scolii (Strada Magura Vulturului 77-79, Bucuresti), cu incepere de la ora 12.00.

Activitatile din cadrul targului vor fi completate de Ziua portilor deschise (Open Day), o oportunitate pentru parinti, bunicii, copii si adolescenti sa afle numeroase informatii despre un sistem de invatamant ce pune accent pe descoperirea si dezvoltarea potentialului copiilor cu un coeficient de inteligenta ridicat.

Participarea la eveniment este gratuita.
Aceasta are loc pe baza de inscriere online, aici: https://bit.ly/3VW1Pj3

Targurile de stiinte, prilej de socializare intre copii

RGS Science Fair reuneste la standuri proiecte stiintifice, experimente interactive si interesante din arii ca: matematica, biochimie, tehnologie, inginerie, robotica si alte stiinte.

Aceste proiecte sunt realizate de elevii Romanian Gifted School, in scopul de a pune in practica toate cunostintele asimilate pe parcursul intregului an scolar.

Totodata, prin expunere acestor proiecte la Targul de Stiinta, elevii doresc sa interactioneze, sa faca schimb de experienta si informatii cu toti elevii din Bucuresti, care sunt interesati de cum se pot explica din punct de vedere stiintific anumite lucruri sau fenomene sau cum se pot crea componente ce tin de tehnologie si de crearea robotilor.

Ziua Portilor Deschise

Ziua desfasurarii Targului de Stiinte, 19 mai, devine si cea a Portilor Deschise, la Romanian Gifted School. Cu aceasta ocazie, parintii si bunicii din Bucuresti sunt si ei asteptati, alaturi de copiii lor, la scoala de pe strada Magura Vulturului 77-79. Aici ei vor afla de la pedagogi si coordonatori ai ciclurilor de scoala primara (clasele 0-IV, 5- 10 ani) si liceu (15-18 ani) mai multe detalii despre programele educationale dedicate copiilor cu abilitati inalte.

Programul evenimentului, 19 mai 2023:

• 12:00 – 14:00: Desfasurarea experimentelor stiintifice;
• 14:00 – 14:30: Sesiune de Q&A - Ultima intalnire din acest an scolar de tipul ,,Open Day” in care cei interesati pot primi raspunsuri la intrebari, pot afla mai multe detalii despre procesul de inscriere, programele educationale si evaluarea;
• 14:00 – 16:00: Vizitarea standurilor.
Informatii despre eveniment pot fi accesate pe pagina de Facebook,
aici https://fb.me/e/HdJpKJUG

 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Daca o statuie a unui om calare are ambele picioare din fata ridicate, persoana a murit in lupta. Cand calul are un singur picior ridicat inseamna ca persoana a murit ca urmare a ranilor suferite in lupta. Daca toate cele patru picioare sunt pe pamant, a murit de cauze naturale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi prieteni vorbeau pe strada. Unul spune:
- Ba am o vila super tare. Poti sa suni la usa, si cu nasul, si cu cotul, si cu genunchiul.
Celalt zice:
-Dar ce ma nu pot sa sun cu mana ca omul intreg la minte?
-Pai da ma da banuiesc ca nu vii cu mana goala!!!

› vrei mai mult