Prietenii mei, animalele!

29 mai 2019, 15:18

Prietenii mei, animalele!

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa"
ii invita pe cei mici sambata, 1 iunie, la o noua intalnire cu Dodi si Roni, care va avea loc in Sala Multimedia incepand cu ora 11:00. Temerarii exploratori vor fi insotiti de Andreea Catalina Draghici, cercetator al muzeului, precum si de cativa invitati surpriza!

Participarea copiilor la editia speciala dedicata Zilei Internationale a Copilului este gratuita!

Desi oamenii si animalele impart acelasi habitat, nu stim inca prea multe lucruri despre emotiile sau nevoile prietenilor nostri necuvantatori. in multe privinte, animalele ne sunt foarte asemanatoare, iar pentru a intelege ce simt ele cu adevarat este important sa petrecem timp cu ele si sa le ingrijim. in prima parte a intalnirii, Andreea le va vorbi micutilor despre prietenia dintre copii si micile vietati si le va exemplifica acest lucru povestindu-le despre Bindi si Tippi, doua fetite care iubesc animalele si au petrecut mult timp in compania lor.

De mica, Bindi Irwin, fiica naturalistului Steve Irwin, obisnuia sa se joace cu serpii veninosi si sa hraneasca aligatorii. Mare pasionata de conservarea faunei salbatice, ea a crescut imprietenindu-se cu elefantii, crocodilii si girafele gradinii zoologice detinute de familia sa.

Tippi Degre, cunoscuta in lumea intreaga pentru faptul ca si-a petrecut copilaria printre animalele salbatice din Namibia, a avut cativa prieteni mai putin "obisnuiti": un elefant, un leopard, precum si cativa pui de lei, girafe, struti si manguste. Tippi Degré spunea, de altfel, ca cel mai bun prieten al sau, un elefant in varsta de 32 de ani, este "fratele ei mai mare".

Andreea le va dezvalui apoi micutilor naturalisti faptul ca unul dintre putinele centre pentru Reabilitarea Ursilor Orfani din Europa se afla chiar in Romania unde functioneaza inca din anul 2004. Micutii vor afla ca viitorul acestui "orfelinat" depinde si de implicarea lor. Ei vor descoperi care sunt actiunile necesare ingrijirii ursuletilor orfani, adusi din salbaticie!

In a doua parte a evenimentului va propunem o serie de jocuri si ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, la care copiii vor fi pe rand spectatori si protagonisti. Actorii papusari Ana Craciun-Lambru, Ana-Maria Cucuta, Monalisa Toncu si Victoria Radu au pregatit o mica surpriza tuturor celor care vor fi inspirati de momentele artistice si vor dori sa-si faca acasa propriul teatru de umbre!

La intalnire sunt invitati copiii cu varste cuprinse intre 4 si 9 ani. inscrierile se pot face pe adresa de e-mail info@antipa.ro, in limita a 80 de locuri.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Daca nu ai mai multa grija de sanatatea ta, s-ar putea ca problemele sa apara curand. Acorda mai multa atentie alimentatiei si nu uita sa faci sport! Nu mai lasa pe maine ce poti face azi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Bananierul este numit in Orient "Arborele paradisului".

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula merge cu trenul la Paris.Ne mai avand loc in tren Bula isi lasa oaia legata de un vagon.Cand Bula a ajuns la hotel am mers la restaurant si s-a asezat la o masa care era langa doi iubiti.Unul dintre ei zice:Draga mea- in ochii tai vad tot Parisul.Bula intreaba:Atunci poti sa imi vezi si oaia?

› vrei mai mult