Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Pe o plaja din Mamaia se plimba adolescentul nostru tipic, frustrat de faptul ca nu intelege care e treaba cu fetele:))
Dupa ceva vreme tipul observa o fata frumoasa, intinsa pe nisip. El ii zambeste, iar ea se intoarce pe partea cealalta:)).
Deziluzionat, trece mai departe.
Si cum mergea el, pe plaja, deodata se impiedica si cade.
Sse ridica, se scutura, si ce vede jos?? o lampa. Si ca orice persoana care a vazut Aaladin incepe sa o stearga de praf. Apare duhul!!
Acesta ii spune:
-Off ce bine e sa respir aer curat, si iti datorez totul tie...spune-mi ce pot face pentru tine?
-Sa imi implinesti 3 dorinte,ca in Aladin.
-Hahaha!! doar una se poate.
-De ce 2?
-Din cauza inflatiei, toate sunt scumpe in zilele astea:)), crezi ca mai e ca in filme?
-Hmm, hai fie. Cum nu am fost niciodata in Hawaii, as vrea sa imi construiesti un pod de aici pana acolo, sa merg cu masina(nu am bani de bilet de avion).
-Tu nu esti in firea ta?!? iti dai seama ce imi ceri?? sa contruiesc atatia piloni in mijlocul atlanticului...trebuie si asfalt... ma aduci la sapa de lemn. Ti-am explicat doar ca sunt vremuri grele.
-In cazul asta vreau doar sa ma faci sa inteleg femeile, ce vor ele, cum vor ele, cand vor ele, orice vor ele...
-...pana unde spuneai ca vrei podul ala?!?!?

› vrei mai mult

Cultura generala

Un om spune cam 5000 de cuvinte zilnic, dar 80% dintre ele sunt autoadresate (vorbeste singur)...

› vrei mai mult

Peste 8.000 de copii din Cantus Mundi canta pentru Ora Pamantului

20 martie 2023, 12:49

Brosura Ora Pamantului

Sambata, 25 martie, in intervalul orar 20:30 – 21:30, peste 8.000 de copii si tineri din corurile si ansamblurile Programului National Cantus Mundi se vor reuni simultan in toata tara si vor marca Ora Pamantului prin concerte, recitaluri si evenimente muzicale, sub deviza "Daruieste naturii din energia ta!"

La a saptea editie Ora Pamantului by Cantus Mundi, copiii si coordonatorii lor vor desfasura concomitent activitati muzicale in 64 de localitati din 34 de judete si Bucuresti: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Galati, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timisoara, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea.

La ora 20:30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsa pentru o ora, iar copiii alaturi de parintii si prietenii lor vor canta in spatii publice, parcuri, piete sau in fata institutiilor din toata tara pentru sanatatea pamantului si a mediului, precum si impotriva risipei care afecteaza planeta.

Repertoriul tuturor recitalurilor simultane sustinute de copii face parte din brosura Ora Pamantului by Cantus Mundi 2023, editata special pentru eveniment, ca in fiecare an, de profesionistii Corului Madrigal si Cantus Mundi.
In Bucuresti, Ora Pamantului by Cantus Mundi va fi celebrata printr-un amplu eveniment muzical la Opera Comica pentru Copii. Aproximativ 500 de copii si tineri din 18 coruri invita publicul din capitala sa ii sustina in demersul lor de a schimba lumea in bine prin muzica, implicare si responsabilitate fata de natura.

La Baia Mare, in Piata Cetatii, se va reuni cel mai numeros grup muzical. Peste 1.000 de copii din peste 50 de coruri si ansambluri Cantus Mundi vor sustine de la ora 20:30 recitaluri corale si mini-concerte dedicate planetei.

Ansamblul de percutie Young Beats – Cantus Mundi, coordonat de Zoli Toth, muzician si Ambasador Earth Hour in Romania, va calatori la Bacau, unde va sustine un concert la Observatorul Astronomic „Victor Anestin". Alaturi de percutionistii Young Beats, Ora Pamantului va fi marcata si de Ansamblul de percutie si Corul Colegiului National de Arta „George Apostu”, coordonator Mihai Balan si dirijor Elena Boamba.

Lista evenimentelor Ora Pamantului by Cantus Mundi din toata tara va fi actualizata pe pagina de Facebook Cantus Mundi Romania.

inapoi la stiri Clopotel