Peste 430 de copii iau parte la turneul final al primei editii a Ligii de Hochei pentru Copii

7 mai 2024, 13:29

Liga de Hochei pentru Copii

Turneul final al primei editii a Ligii de Hochei pentru Copii, organizata de Fundatia Tiriac, se desfasoara intre 10-12 mai 2024, la patinoarul Allianz-Tiriac Arena. Peste 430 de copii, reprezentand 26 de echipe de hochei din intreaga tara, iau parte la competitie.

Turneul final al primei editii a Ligii de Hochei pentru Copii, organizata de Fundatia Tiriac, se desfasoara intre 10 si 12 mai 2024, la patinoarul Allianz-Tiriac Arena. La competitie iau parte peste 430 de copii, cu varste cuprinse intre 9 si 15 ani, reprezentand 26 de echipe de hochei din intreaga tara.

"Proiectul pilot al Ligii de Hochei pentru Copii a confirmat necesitatea implicarii tinerilor pasionati de hochei in competitii. Prin intermediul Fundatiei Tiriac, continuam programul tocmai pentru ca am observat o crestere a interesului in randul copiilor, fata de hochei. Este esential ca tinerilor din Romania sa li se ofere sanse de crestere in sportul de performanta, iar noi ne-am angajat sa facem acest lucru", a declarat Ion Tiriac.

In prima etapa, echipele inscrise au disputat meciurile de calificare pentru turneul final din etapa a 2-a a competitiei, programat sa aiba loc intre 10 si 12 mai 2024. In urma acestei etape vor fi stabilite echipele castigatoare ale primei editii a Ligii de Hochei pentru Copii, organizata de Fundatia Tiriac.

Pe parcursul celor trei zile de competitii, peste 430 de copii, reprezentand 26 de echipe de hochei din Romania, din categoriile U9, U11, U13 si U15, vor fi angrenati intr-un program intens de meciuri derulat la patinoarul Allianz-Tiriac Arena din Otopeni.

Echipele participante la prima editie a Ligii de Hochei pentru Copii reprezinta 8 cluburi sportive de hochei: FelcsikSK, Sport Club Miercurea Ciuc, Luptatorii Ditrau, Dunarea Galati, Corona Brasov, Olimpia Ploiesti, Triumf Bucuresti, Steaua Rangers/Viitorul Dobroesti si echipele sustinute de Fundatia Tiriac, respectiv Skoda U9, Allianz-Tiriac U11 si U15, Dedeman U13.

Vineri, 10 mai 2024, sunt programate meciurile echipelor de categorie U9 si U11, in timp ce sambata si duminica pe gheata pantinoarului Allianz-Tiriac Arena se vor infrunta echipele de categorie U13, respectiv U15.

Liga de Hochei pentru Copii va premia la finalul competitiei echipele clasate pe podium, la toate categoriile de varsta. Premiile oferite de Fundatia Tiriac la prima editie a competitiei, insumeaza 18.000 de euro. In plus, participantii vor beneficia de cazare, masa si logistica necesare pe intreaga perioada de desfasurare a turneului.

Lansarea programului pilot al Ligii de Hochei pentru Copii a avut loc in luna aprilie a anului 2023, competitia intre echipele inscrise derulandu-se in perioada octombrie 2023 – aprilie 2024. Obiectivul proiectului initiat si derulat de Fundatia Tiriac este de a aduce intr-o competitie de termen lung principalele echipe de hochei pentru copii din tara noastra.

Evenimentul din weekendul 10-12 mai 2024 este deschis in mod gratuit publicului, in limita locurilor disponible, si se va derula la patinoarului Allianz-Tiriac Arena din strada Drumul Garii Odai nr. 7, Otopeni.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Numele LEGO a luat nastere prin alaturarea primelor doua litere din cuvintele daneze leg si godt, care alaturate inseamna joaca-te bine.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea rabdarii:sa-ti numeri firele de par din cap cu o manusa de box.

› vrei mai mult