Peste 15.000 de spectatori la KINOdiseea. Festivalul ajunge în alte cinci orase din tara

20 noiembrie 2014, 16:13

Mii de spectatori au umplut salile Studio, Eforie si Cinema Pro, la cel mai asteptat eveniment cinematografic dedicat copiilor: KINOdiseea. Între 14 si 19 noiembrie, peste 15.000 de spectatori au luat parte la proiectii si dezbateri, un numar record pentru festivalul ajuns la cea de-a sasea editie.

Juriul, format din copii, a desemnat filmul danez Concursul / MPG Missionen ca fiind Cel mai Bun Film. Trofeul KINOdiseea a foat înmânat regizorului Martin Miehe-Renard. Acelasi ‚Concursul’ a fost recompensat si cu Premiul Publicului, fiind cel mai votat din competitie. Premiul special al Juriului a mers la filmul olandez Finn, în regia lui Frans Weisz.  
FinnLa cererea publicului, între 21 si 27 noiembrie, KINOdiseea va duce filmele din festival în alte cinci orase: Botosani, Târgu Jiu, Craiova, Cluj, Buzau si va reveni la Bucuresti (Cine Grand Titan). Detaliile vor fi anuntate în curând pe www.kinodiseea.ro

Filmele de la KINOdiseea au avut peste 15.000 de spectatori la Bucuresti, într-o saptamâna extrem de plina la Cinema Studio, Eforie si Cinema Pro din Capitala, între 14 si 19 noiembrie. Numeroase filme din program au rulat cu casa închisa.

Pentru prima data, filmele din programul festivalului din acest an vor beneficia de proiectii suplimentare în alte cinci orase din tara: între 21 si 23 noiembrie la Cine Grand în Botosani, în Târgu Jiu la Cinema Sergiu Nicolaescu, în Craiova la Cinema Patria, în Cluj la Cinema Florin Piersic, iar în perioada 21 - 27 noiembrie, în Buzau la Cinema Dacia si în Bucuresti la Cine Grand Titan.

Vor putea fi vizionate lung-metrajul de animatie Zarafa (r. Rémi BEZANÇON, Jean-Christophe LIE, recomandare vârsta +7), povestea adevarata a primei girafe a Frantei si a calatoriei sale pline de peripetii, cu balonul, din Egipt la gradina zoologica din Paris, câstigatorul Premiului Publicului la editia de anul trecut KINOdiseea. În tara va ajunge si Finn (r. Frans Weisz, premiera mondiala la Toronto IFF, în competitie la Berlinale 2014). Desi încurajat de tatal sau sa joace fotbal, Finn descopera o pasiune pentru vioara si puterea muzicii. Povestea va emotiona parintii si va inspira copii sa-si urmeze instinctul si visurile înca de mici.

În selectie au mai fost incluse Poveste de Iarna (premiera nationala, în competitie la Berlinale 2014), povestea magica de Craciun care urmareste prietenia neasteptata dintre solitarul Max si un ren excentric care aterizeaza în hambarul sau, Emil si Ida (premiera nationala) animatia suedeza bazata pe cartile populare ale autoarei Astrid Lindgren, cea mai noua productie a scenaristului/regizorului Veit Helmer, Fiddlesticks, o aventura colorata pentru copii, care a avut premiera anul acesta la Berlin si va fi distribuit în România de Metropolis Film, Ținutul Copiilor Cuminti, productia ruseasca inspirata de Vrajitorul din Oz si Charlie si Fabrica de Ciocolata si productia româneasca Usturoi, dupa un scenariu semnat de Radu Bazavan, bloggerul din Cluj cunoscut drept groparu.

Detalii: http://kinodiseea.ro/
Ne puteti urmari pe Facebook: https://www.facebook.com/kinodiseea

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei cunoaste pe cineva deosebit. Va trebui sa lasi timiditatea la o parte si sa te comporti la fel cum o faci cu cei mai buni prieteni.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Stiati ca cel mai vechi ou din lume se gaseste intr-un muzeu din New-York si este un ou de dinozaur care are 120 000 000 de ani?

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua bufnite pe o craca. La care una:
-Buhu-hu!
La care cealalta:
-Buhu-hu pe naiba, ca m-ai speriat!

› vrei mai mult