Pantofii - accesorii indispensabile pentru sanatatea si dezvoltarea picioarelor celor mici

11 aprilie 2022, 11:43

Pantofi pentru copii

Pantofii pentru copii reprezinta un accesoriu esential atat pentru sanatatea picioarelor, cat si pentru dezvoltarea lor. Înca de la primii pasi, trebuie sa aveti în vedere alegerea unei perechi de pantofi care sa asigure o buna flexibilitate a picioarelor, dar si o sustinere si mobilitate optima a acestora. Picioarele celor mici cresc rapid, asadar este nevoie sa va asigurati ca alegeti în permanenta pantofi potriviti, pentru a o crestere sanatoasa si o dezvoltare armonioasa a picioarelor.

Cum sa recunoasteti o pereche buna de pantofi pentru copii?

Pantofii pentru copii necesita ceva mai multa atentie atunci cand sunt alesi, fiind accesorii esentiale pentru dezvoltarea sanatoasa a picioarelor celor mici. Este foarte important ca o pereche de pantofi sa fie aleasa potrivit, pentru ca cel mic sa beneficieze de flexibilitate, stabilitate, sustinere si mobilitate optima de fiecare data cand alearga sau se joaca. 

Pantofii nu trebuie sa fie stramti pe picior. Asigurati-va ca alegeti o pereche cu jumatate de numar mai mare, pentru a se potrivi confortabil, iar cei mici sa nu fie deranjati în timpul mersului. 

Pantofii pentru copii sunt special conceputi pentru picioarele acestora, pentru a se potrivi cu forma piciorului si a facilita dezvoltarea nedureroasa a acestuia. Terminatiile nervoase si picioarele celor mici nu sunt dezvoltate complet, asadar pantofii vor trebui sa le ofere mai mult spatiu pentru a creste. 

Forma pantofilor trebuie sa urmeze forma piciorului si nu trebuie sa fie ascutiti, turtiti, patratosi sau sa aiba un design care sa afecteze cresterea picioarelor. 

Pentru copii, pantofii cu sistem de închidere tip catarama, velcro, permit o ajustare mai precisa si o mai buna potrivire a picioarelor. Pantofii de slip-on sunt potriviti pentru copiii mai mari, cand deja mersul nu mai este un mister. 

Materialele de calitate si respirabile sunt un factor cheie pentru a permite picioarelor celor mici sa ramana mereu proaspete si uscate. În acelasi timp, pielea naturala si materialele textile de înalta calitate, vor ajuta la o mai buna mobilitate în timpul mersului. 

Cum sa alegeti pantofii potriviti pentru cei mici?

Marimea pantofilor celor mici se schimba frecvent, tot la cateva luni fiind nevoie de o noua pereche de încaltari. Fiecare pereche de pantofi achizitionata, trebuie sa fie confortabila si realizata din materiale de calitate, pentru o mai buna rezistenta. 

Acordati atentie lungimii, latimii, dar si adancimii pantofului. O pereche de pantofi nepotriviti, pot cauza numeroase afectiuni picioarelor celor mici, de la unghii încarnate, bataturi, dureri, pana la o dezvoltare nesanatoasa. Pentru a va asigura ca alegeti marimea potrivita, optati pentru o pereche de pantofi copii cu jumatate de numar mai mare decat poarta în mod normal. Astfel, atunci cand încalta o pereche de sosete mai groase sau picioarele se umfla peste zi, pantofii nu îl vor strange, pastrandu-si un grad ridicat de confortabilitate. Pantofii cu velcro, elastici sau catarame, pot fi destul de utili atunci cand cel mic doreste sa se încalte singur. 

În functie de varsta, cel mic necesita o anumita pereche de pantofi. Asadar, bebelusii vor avea nevoie de pantofi moi, flexibili, care sa le mentina picioarele calde si protejate atunci cand învata primii pasi. Cei cu varsta cuprinsa între 9 luni si 3 ani, vor avea nevoie pantofi realizati din materiale naturale, care permit picioarelor sa respire. Talpa trebuie sa fie flexibila, dar suficient de aderenta, pentru a nu favoriza alunecarea. Pentru varsta prescolara, copiii îsi doresc pantofi care sa îi reprezinte, sa aiba un design colorat si vesel. În acest caz, puteti alege o pereche de tenisi copii, încaltari ce vor fi cu siguranta apreciate. Acestia trebuie sa fie flexibili, ventilati si sa permita cresterea armonioasa a picioarelor.

Cumparati pantofi dupa-amiaza sau seara, deoarece picioarele se umfla pe parcursul zilei si în acest fel, veti reusi sa gasiti perechea potrivita. Odata gasiti pantofii potriviti, le puteti permite celor mici sa-si aleaga singuri stilul. Astfel, vor fi mai încantati sa îi poarte în fiecare zi, indiferent ca merg la scoala, în parc sau în oras. 


Sursa foto: Adobe Stock

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cuvantul "mafie" nu a fost niciodata rostit in filmul "Nasul".

› vrei mai mult

Bancul zilei

-De ce merge Politia Romana cate 3 in masina.
-Unu stie sa citeasca, unu stie sa scrie, iar al III-lea pazeste cei 2 oameni de stiina.

› vrei mai mult