Organizatia Salvati Copiii Romania a dotat Sectia de Ortopedie a Spitalului "Grigore Alexandrescu" cu un turn de artoscopie 4K

21 februarie 2022, 10:45

 Afectiunile ortopedice la copii, printre cele mai dese prezentari la spital

 

Organizatia Salvati Copiii Romania a dotat Sectia de Ortopedie a Spitalului "Grigore Alexandrescu" cu un turn de artoscopie 4K, în valoare de 113.169 euro, ca parte a campaniei de redirectionare a 3,5% din impozitul pe venit.


turn de artoscopie 4K

 

În ultimii trei ani, medicii au tratat în spitalul "Grigore Alexandrescu":

• 15.000 de copii cu afectiuni la nivelul genunchiului,

• 5.000 de copii cu afectiuni ce produc instabilitate articulara la nivelul gleznei si piciorului,

• 1.000 de copii cu instabilitati articulare la nivelul membrelor superioare.

 

În ultimii ani, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu" au venit din ce în ce mai des pacienti cu afectiuni articulare. Vorbim de patologii acute sau cronice la care tratamentul modern artroscopic trebuie amanat pana la varsta de 18 ani, cand pot avea acces la programele nationale atribuite spitalelor de adulti. De cele mai multe ori aceasta amanare înseamna renutarea la activitatea sportiva sau limitarea acesteia, fapt care afecteaza calitatea vietii. Pe langa leziunile acute asociate activitatilor sportive, specialitatea noastra se confrunta cu o multitudine de patologii cronice dobandite sau congenitale care impun un tratament artroscopic. Turnul artoscopic primit de la Salvati Copiii este de un real ajutor. Cu acest aparat vom putea interveni si la copiii de varste mici pentru interventii minim invazive. Echipamentul dispune de cea mai avansata tehnologie si ofera imagini de cea mai înalta calitate disponibila, sistemul ofera profunzime de vedere si focalizare de neegalat în industria medicala,"a declarat Conf. Dr. Alexandru Ulici, Medic Primar Departamentul Ortopedie Pediatrica – Chirurgie Ortopedie Pediatrica, Manager al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu", Bucuresti.

 

CONTEXT

Organizatia Salvati Copiii Romania a accelerat în 2021 programul de dotare a unitatilor medicale si a continuat oferirea de servicii integrate (medicale, sociale, educationale) în zone defavorizate la nivel national: astfel, anul trecut au fost dotate 24 de spitale, cu aparatura si echipamente medicale în valoare de 1.254.000 euro. Au fost achizitionate 92 de echipamente performanteconsumabile,mobilier medical, rampe de oxigen etc. Numai în Bucuresti, 6 unitati medicale au primit aparatura si echipamente medicale în valoare totala de 742.398 de euro.

 

Astfel, au fost donate Spitalului "Grigore Alexandrescu" din capitala doua ambulante performante si aparatura medicala de ultima generatie.

 

Totodata, Salvati Copiii a renovat si modernizat integral sectia Obstetrica-Ginecologie I a Maternitatii Polizu si a demarat un amplu proces de reabilitare a Blocului Operator si a Sectiei de Terapie Intensiva ale aceleiasi unitati medicale, pentru care redirectionarea unei cote de 3,5% din impozitul pe venit este o sursa vitala de finantare.

 

Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania"Investitia în spitale este o investitie sociala, iar rezultatele bune ale unei aparaturi performante se vad atat în calitatea actului medical, cat si în recuperarea atat de importanta, mai ales cand vorbim despre copii.

De aceea este esential acest mecanism de redirectionare a 3,5% din impozitul pe venit, pentru ca înseamna constructie solida."

 

În ultimii 11 ani, Salvati Copiii Romania a investit peste sapte milioane de Euro în dotarea a 102 unitati medicale din toate judetele tarii cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supravietuirea si tratarea a peste 140.000 de copii.

O parte din aceste fonduri a fost colectata prin solidaritatea sociala, a celor care au înteles ca sprijinirea spitalelor din Romania este o prioritate sociala.

Pentru anul 2022, au solicitat ajutorul:

    • Botosani, Spitalul Municipal Dorohoi, Compartimentul Neonatologie;

 

    • Brasov, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Brasov - sectia ATI;

    • Bucuresti, Sectia Clinica de Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva si Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu";

    • Galati - Spitalul Orasenesc Tg. Bujor;

    • Harghita, Spitalul Judetean de Urgenta Miercurea-Ciuc;

    • Hunedoara, Spitalul Judetean Deva;

    • Hunedoara, Spitalul de Urgenta Petrosani;

    • Maramures, Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei;

    • Mures, Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu-Mures;

    • Tulcea, Spitalul Orasenesc Macin;

    • Calarasi, Spitalul Judetean Calarasi, Sectia Pediatrie.

Pentru ca viata si sanatatea copiilor depinde de investitia pe care o facem în unitatile medicale, Salvati Copiii Romania lanseaza un apel pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit catre o cauza vitala: modernizarea si dotarea cu echipamente performante a maternitatilor si sectiilor de pediatrie din Romania.

Toti cei care doresc sa se implice pot trimite formularul de redirecþionare a 3,5% din impozitul pe venit la adresa sustinator@salvaticopiii.ro.

Termenul limita de depunere la Administratia Financiara este 25 mai 2022, iar formularul se poate descarca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

Contact Salvati Copiii Romania: Stefania Mircea, Coordonator program, Stefania.mircea@salvaticopiii.ro , 0745.375.148.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Ziua de azi va fi pentru tine o zi de relaxare. Nimic nu iti va strica echilibrul interior.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Vara pe Uranus dureaza 21 de ani - dar si iarna tot atat.

› vrei mai mult

Bancul zilei

mama il trimaite pe Strula la magazinul din colt sa cumpere picioare de porc .
Cand se intoarce mama il intreaba daca avea picioare iar el a spus ca nu la vazut deoarece era incatat

› vrei mai mult