O vara cat o viata de fluture

17 iunie 2024, 12:56

O vara cat o viata de fluture

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” va invita sa explorati lumea magica a fluturilor exotici in cadrul expozitiei temporare „O vara cat o viata de fluture”, care se deschide pe 18 iunie 2024 in sera special amenajata din gradina muzeului.

In acest an, veti putea admira nu doar fluturi spectaculosi din sud-estul Asiei si America Centrala si de Sud, ci si un numar impresionant de specii din Africa Ecuatoriala. Fluturi din locuri indepartate si fascinante, precum savanele si junglele africane, vor transforma expozitia intr-un adevarat spectacol de culori.

Printre noutatile expozitiei din acest an se numara fluturii din genul Charaxes, cunoscuti pentru modelele unice si captivante ale aripilor lor. Veti fi incantati sa urmariti zborul energic al fluturilor imparat african cu pete albastre, al fluturelui cu banda alba sau al celui cu aripi perlate. Nu ratati nici fluturele mamba cu codite in forma de sabie sau marele fluture coada randunicii african, cu aripi ce depasesc uneori 10 cm in anvergura.

Pentru prima data, vizitatorii vor putea admira si fluturele african al piersicilor, recunoscut pentru antenele, picioarele si petele de pe aripi de un portocaliu intens.

Expozitia „O vara cat o viata de fluture” va ofera o experienta unica, interactiva si educativa, punandu-va fata in fata cu aceste insecte delicate si frumoase. Desi niciuna dintre speciile expuse nu este in pericol de disparitie, expozitia subliniaza importanta protejarii fluturilor si a habitatelor lor. Pupele fluturilor din expozitie sunt produse in ferme speciale, nefiind colectate din natura. „Maternitatea fluturilor”, camera de emergenta din sera, incearca sa imite temperatura si umiditatea din zonele tropicale in care au crescut omizile din care provin aceste pupe.

Pretul unui bilet de intrare este de: 20 lei pentru adulti, 10 lei pentru pensionari si 5 lei pentru elevi si studenti.

Muzeul Antipa vine in intampinarea publicului cu o oferta avantajoasa: biletul comun de vizitare al expozitiilor temporare „ O vara cat o viata de fluture ” si „Creaturi ascunse”. Pretul acestui bilet este: 35 lei pentru adulti, 15 lei pentru pensionari, 8 lei pentru elevi si studenti.

Prescolarii beneficiaza de acces gratuit in cele doua expozitii. Biletele pot fi achizitionate atat de la receptia muzeului, cat si online, prin: https://antipa.bilet.ro/.
Expozitia de fluturi exotici vii poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00 (ultimul vizitator intra la ora 17:30).

Sera de fluturi este adaptata la nevoile mai multor categorii public. Pentru vizitatorii cu nevoi speciale, consultati aici facilitatile de vizitare si acces in cadrul expozitiei.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Termenul flamenco provine din Spania.

› vrei mai mult

Bancul zilei

cate lucruri stie sa faca o blonda?
2:cartofi prajiti si 69

› vrei mai mult