O noua experienta de vizitare interactiva si distractiva: Atinge-ma Umbra

21 noiembrie 2023, 12:34

„Touch My Hair”, parte a proiectului cultural „Atinge-ma Umbra”.

Din noiembrie 2023, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” propune publicului o noua experienta de vizitare interactiva si distractiva cu aplicatia de realitate augmentata „Touch My Hair”, parte a proiectului cultural „Atinge-ma Umbra”.

Proiectul cultural „Atinge-ma Umbra” are ca scop redefinirea modului in care publicul se poate comporta in muzeu in relatie cu obiectele de patrimoniu expuse.

Majoritatea publicului doreste sa atinga obiectele cu care interactioneaza, lucru firesc daca ne gandim la nevoia de invatare prin atingere. In ceea ce priveste obiectele de patrimoniu, acestea trebuie protejate, iar contactul cu ele este explicit interzis.

Muzeul Antipa pune la dispozitia vizitatorilor obiecte de decor muzeal (replici din material textil ale unor obiecte reale din muzeu) care POT fi atinse fara restrictii, numite „Umbre”, si o modalitate suplimentara de interactiune cu acestea prin intermediul REALITATII AUGMENTATE (AR).

Folosirea „Umbrelor” in spatiul expozitional, precum si folosirea AR pentru a imortaliza interactiunea publicului cu acestea, reprezinta solutii inovatoare de promovare si protejare a patrimoniului Muzeului Antipa. Dupa informatiile de care dispunem, „Umbrele” ar reprezenta o premiera europeana.

Asadar, lansam un concept inedit de educatie culturala, o abordare mai relaxata de vizitare, in care invatarea prin atingere este permisa si incurajata prin utilizarea „Umbrelor”. In acest sens, publicul vizitator si in special publicul tanar, adolescentii, vor descoperi un muzeu nou, interactiv, prietenos.

„Atinge-ma umbra”, proiectul cultural realizat de Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, este co-finantat de AFCN. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Aplicatia Touch My Hair - produs al proiectului „Atinge-ma Umbra!” a fost dezvoltata de Augmented Space Studio.

Afis "Atinge-ma umbra"

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 1912 se scufunda Titanicul, cea mai mare nava maritima de pasageri la acea vreme. Un numar mare de barbati au murit din cauza protocolului "femeile si copiii intai". Cele mai multe dintre barcile de salvare nu au fost ocupate la capacitatea lor maxima, acestea ramanand mai mult goale. Prima barca a fost lansata cu numai 12 pasageri, desi barcile fusesera testate pentru greutatea a 70 de barbati. In urma naufragiului si-au pierdut viata 1514 persoane din 2228 in unul din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

se duce un barbat la doctor si zice :
-domle,am in fiecare seara un vis ca sunt intr-o camera mare si alba si la un moment dat vad o usa si incep sa trag de ea ,dar nu pot sa o deschid,si stii ce scria pe usa?
-ce anume?
-impinge.

› vrei mai mult