Noaptea Muzeelor pe 14 mai, ca pe vremuri

28 aprilie 2022, 12:06

Nopatea Muzeelor 2022

Cea de a 18-a editie a Noptii Muzeelor va avea loc sambata, 14 mai, la nivel national si propune publicului expozitii, interventii si experimente artistice, proiectii, spectacole, ateliere, concerte, tururi interactive, toate desfasurate în format fizic, dupa doua editii de pandemie.

 

Anul acesta, evenimentele din Noaptea Muzeelor vor fi oferite iubitorilor de cultura, mici si mari, de peste 170 de muzee si case memoriale, galerii si gradini de arta, institute si centre culturale, rezidente, saloane si studiouri creative, spatii ale memoriei, castele, palate, cetati, mori, teatre, universitati, cinematografe, biblioteci, primarii sau case ale experimentelor din toata tara.

 

Noaptea Muzeelor este una dintre cele mai apreciate marci culturale si este organizata anual de Reteaua Nationala de Muzeelor din Romania (RNMR), fiind asteptata de public cu mare interes, în fiecare an.

 

Dupa cele doua editii online sau hibrid (fizic si online) din pandemie, evenimentele gazduite de muzee si organizatii culturale vor fi deschise vizitatorilor în a doua sambata a lunii mai, pana noaptea tarziu, în buna traditie a Noptii Muzeelor europene, cu peste 120 activari speciale, în acest moment, puse la cale în aproximativ 80 de localitati din 38 de judete în toata tara, fie ele mari centre culturale, orase, comune sau chiar sate. În Bucuresti, circuitul Noptii Muzeelor include pana acum recomandari pentru peste 50 de de muzee si entitati culturale prietene, care s-au pregatit cu nenumarate interventii artistice, proaspete si interactive. La aceasta editie, Cluj-Napoca ofera în Noaptea Muzeelor 13 spatii de întalnire cu vizitatorii, iar în Iasi publicul poate alege din 6 oferte culturale înregistrate pana la transmiterea acestei stiri.

 

Detalii complete si actualizate despre organizarea generala si programul evenimentelor din 14 mai vor fi disponibile pe canalele Noaptea Muzeelor - https://noapteamuzeelor.org/, precum si pe retelele de comunicare ale institutiilor culturale implicate.

Initiata în urma cu 18 ani de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizata anual pe plan european, iar în Romania de catre Reteaua Nationala de Muzeelor (RNMR).

În anul 2021, în cadrul Noptii Muzeelor, în contextul pandemiei COVID-19, 190 spatii culturale din 73 localitati din toata Romania au primit sute de mii de vizitatori, fizic sau online.

 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Titanicul ar fi putut fi salvat daca ordinul dat de ofiterul de serviciu, si anume acela de a fi schimbat cursul navei, nu ar fi intarziat 30 de secunde din momentul detectarii icebergului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce cauta 100 de blonde pe fundul unui lac?
Raspuns: pe Leonardo Dicaprio.

› vrei mai mult