Muzee bucurestene de vizitat cu copiii

14 mai 2020, 10:12

Muzeul Antipa
O vizita la muzeu poate transforma o iesire de weekend distractiva, iar majoritatea muzeelor din capitala au programe pentru copiii de toate varstele. Iata cateva sugestii de muzee de care se poate bucura intreaga familie.

Muzeul National al Aviatiei Romane

Situat in nordul Bucurestiului, acest muzeu are atat spatii expozitionale interioare cat si exterioare si le permite vizitatorilor o calatorie prin istoria aviatiei locale. O sectiune este dedicata pionierilor aviatiei locale Traian Vuia, Aurel Vlaicu si Henri Coanda, cu machete ale avioanelor pe care le-au proiectat, precum si obiecte si documente care au apartinut inginerului Aurel Vlaicu.

Muzeul de stiinte ale Naturii Grigore Antipa

Un favorit al copiilor, acest muzeu este cunoscut pentru una dintre cele mai valoroase exponate ale sale: scheletul Deinotherium gigantissimum. Acesta gazduieste numeroase evenimente si programe educationale, folosind colectiile sale extinse pentru a duce vizitatorii intr-o calatorie in diverse habitate naturale, locale si din afara tarii, cu fauna si flora lor caracteristice.

Acesta este locul unde puteti afla despre mamifere antice, cum ar fi cerbul urias (Megaceros giganteus), reptile sau ursul de pestera (Ursus spelaeus), printre altele. In colectiile sale de etnografie si antropologie, muzeul gazduieste o varietate de artefacte din intreaga lume, dar si mai multe mumii.

Muzeul National de Istorie a Romaniei

Locul pentru a afla istoria tarii, Muzeul National de Istorie a Romaniei gazduieste mai multe ateliere educationale pentru copiii de diferite varste, unde pot explora colectiile muzeului, inclusiv copia Coloanei lui Traian si a tezaurului istoric. Cei care participa la ateliere ajung sa viziteze cele doua expozitii permanente, insotite de un educator al muzeului, dar si de animatori imbracati ca legionari romani, nobili daci, cavaleri si printese.

Muzeul National de Arta al Romaniei

Vizitarea unui muzeu de arta nu trebuie sa fie o experienta intimidanta si Muzeul National de Arta al Romaniei saluta copiii de toate varstele pentru a-si descoperi colectiile prin intermediul unor ateliere ludice concepute pentru a-i familiariza cu lucrarile diferitilor artisti.

In trecut, a organizat ateliere despre opera renumitului sculptor roman Constantin Brancusi, iar in aceasta vara a organizat cea de-a noua editie a programului Art Garden la Theodor Pallady si K.H. Muzeele din Zambaccian. Pornind de la patrimoniul celor doua muzee, familiile au putut explora arta gradinii ca loc de natura, dar si ca sursa de inspiratie sau loc de joaca sau de relaxare.

Muzeul are, de asemenea, programe pentru gradinite si scoli, menite sa permita publicului tanar sa se remarce si sa-si creeze propria minte, sa atraga si sa interpreteze operele de arta din colectiile sale.

Pentru calatorii inafara orasului catre cele mai frumoase muzee din tara recomandam identificarea pe calculatorul de distante rutiere Romania care te va informa asupra rutei auto de urmat, distanta cat si durata calatoriei.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Baobabul poate trai pana la 5000 de ani! Urmeaza maslinul - 2000, stejarul - 1600, teiul - 1150, cedrul - 800, parul - 400, chiparosul - 350, ulmul - 335.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La o casa de nebuni se vopsesc gardurile in rosu.
Ziua urmatoare vopseaua de pe gard dispare: o mancasera nebunii.
Se mai vopseste odata gardul si acelasi lucru. Ziua urmatoare dispare.
Directorul nu-si poate explica ce se intampla si mai incearca odata. De data asta gardul este vopsit in verde.
A doua zi dimineata merge sa verifice si numa' ii vede pe nebuni sezand de-a lungul gardului si stand asa.
- Ce asteptati ma in fata gardului???
- Asteptam sa se coaca.

› vrei mai mult